sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:30/478)

Sernik z morelami 159

aluminiową wypuszczoną na zewnątrz. • Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce moreli. Wykałaczką rozprowadzić mus malinowy rysując wzorki na serniku. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C(...)piec 90 minut. • Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut. • Wyjąć, całkowicie ostudzić, zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin

To co kocham
Sernik na kruchym spodzie z gruszkami 127

chcecie możecie zblędować masę na gładko. 2. Gruszki obieramy z łupin i układamy w formie, zalewamy masą serową. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C, czas pieczenia ok. 70-80 minut, aż sernik zacznie się rumienić i dobrze się zetnie w środku. Po upieczeniu zostawiamy ciasto w piekarniku na 10-15 minut aby odpoczęło, a następnie wyjmujemy je na kratkę kuchenną

Apetyczna babeczka
Sernik latte macchiato – potrójnie czekoladowy 188

skomentowano: “to nie żaden sernik – to rajska pianka”. Zrobił furorę, a mąż podkradał go z lodówki. Choć musimy poświęcić mu nieco pracy i brudnych naczyń, to zdecydowanie warto. Sernik latte macchiato: 1 kg gęstego białego sera z wiaderka 280 g czekolady gorzkiej (80 g na polewę) 200 g czekolady mlecznej 200 g czekolady białej 480 ml śmietanki kremówki(...)polać posiekaną drobno czekoladę. Za pół minuty wymieszać. Polewę rozprowadzamy na schłodzonym serniku. Po kilku minutach w lodówce ciasto jest gotowe. Kroimy na niezbyt grube kawałki – podajemy z gorzką kawą, która idealnie się komponuje z sernikiem. U mnie była Inka – sernik pałaszowaliśmy głównie jako poobiedni deser późnym popołudniem. Wpis we współpracy z marką Inka Post Sernik latte macchiato

Poezja smaku
Sernik dyniowo-cytrynowy na czekoladowym spodzie. 180

jest to ten w stylu angielskim, nowojorskim, czy nasz Polski Krakowski.  Serniki kocham miłością wieczną.  Ten dzisiejszy jest wyśmienity. Szybki do zrobienia o pięknym pomarańczowym kolorze, i bogatym smaku. Sezon na dynie w pełni, więc to doskonały czas na upieczenie sernika dyniowego. Spód sernika jest z mielonych migdałów i czekolady.  Bardzo ciekawe połączenia.  Polecam(...)urośnie on, a następnie opadnie i popęka) Wymieszaną masę przelać na podpieczony spód, wyrównać i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni przez około 50-60 minut. Upieczony sernik powinien być sprężysty na środku. Posypcie cukrem pudrem, lub ozdóbcie według uznania. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik czekoladowy z owocami lata 217

osobiście bardzo smakował i co ważniejsze jest prosty w przygotowaniu. Najważniejsze czego należy przestrzegać to, że składniki muszą mieć temperaturę pokojową oraz, że po 50 minutach pieczenia wyłączamy piekarnik (nawet jeżeli widzimy, że sernik na środku jest jeszcze galaretowaty, a nie ścięty). Sernik czekoladowy z owocami lata Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: Spód ciasteczkowy(...)sernik może pękać lub opadać). Dodajemy ser, mąkę i rozpuszczoną czekoladę i miksujemy do momentu połączenia składników. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy 50 minut w 160 stopniach. Sernik powinien być ścięty na brzegach i galaretowaty w środku. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku , a ostudzony sernik wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa : – 3 łyżki gorącej wody

Relaxtime
Sernik w łaty 199

drobne kawałeczki. Dodać pozostałe produkty i zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na około 20 minut. Formę 33 x 23 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno formy wyłożyć płaskimi kółkami z połowy ciasta, pozostawiając między nimi niewielkie odstępy.  Drugą część ciasta zostawić do wyłożenia na górę sernika. masa serowa: Miękkie masło utrzeć z cukrem, oddzielić żółtka od białek, ucierając stopniowo dodawać(...)wyłożonej kółkami ciasta, wyrównać i na wierzch wyłożyć pozostałe ciasto w taki sam sposób jak na dnie formy.  Piec w nagrzanym do 175 stopni C piekarniku 60 minut. Gdyby sernik zbyt szybko się przypiekał, należy z góry przykryć go papierem do pieczenia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, wystudzić, wyłożyć z formy obracając go tak by góra była jako

Kuchcik gotuje
Sernik łaciaty-wspaniały, nie opada, zawsze się udaje (sernik siostry Anieli)+FILM 103

Cześć Kochani, dziś chcę Was zaprosić na kolejny rewelacyjny sernik, który zawsze wychodzi, nie opada i obłędnie smakuje. Jest to sernik łaciaty siostry Anieli. Ja mam ten przepis już wiele lat, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Polecam serdecznie na zbliżające się święta Wielkanocne :)  Zapraszam też na film SKŁADNIKI Proporcje na dużą blaszkę ok 25x35cm ***używam szklanki 250ml(...)połowy ciasta też urywamy kawałki i układamy na masie serowej. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 50 minut. Upieczony sernik studzimy. Po wystudzeniu można go polać czekoladą. Ostudzony sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Sernik jest wysoki, nie opada.  Smakuje wspaniale, pięknie wygląda

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Prosty przepis na sernik 148

sernik Sernik japoński z 3 składników Prosty przepis na  sernik pieczony z 3 składników to moje odkrycie z czasów, gdy jeszcze mieszkałam w Saudi. Pokochałam go od pierwszego kęsa i jestem pewna, że Wy także go pokochacie. Super szybki sernik , niezwykle łatwy do zrobienia i przepyszny. Idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. Łatwy sernik(...)rewelacyjne połączenie białej czekolady, gęstego, kremowego serka i jajek. sernik pieczony bez spodu  sprawdzony i prosty przepis sernik z 3 składników  łatwy sernik dla początkujących Prosty przepis na sernik czyli sernik japoński z 3 składników znalazłam na blogu Kirbie’s Cravings. Podobnie jak sernik bawełniany, konsystencją bardzo przypomina delikatny biszkopt. Zanim jednak

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik z bezą 137

stopni na godzinę. Po tym czasie wykładamy na sernik bezę - białka miksujemy na sztywno, a następnie wsypujemy cukier i miksujemy jeszcze przez chwilę - pieczemy jeszcze przez 30 minut. Upieczony sernik zostawiamy w uchylonym piekarniku aż wystygnie, a następnie wstawiamy na kilka godzin do lodówki. P.S. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdźcie sernik patyczkiem, czy na pewno się upiekł

Czary - gary w kuchni
Sernik 336

Sernik : (klasyczny-prosty-delikatny) Produkty: Ciasto: -1,5 szklanki mąki krupczatki -0,5 szklanki cukru pudru  -80g margaryny  - 1 łyżeczka proszku do pieczenia  - 1 jajko  Masa: -1kg twarogu (półtłusty) -1 szklanka cukru (w wersji słodszej- 1,5 szklanki)  - 3-4 łyżki śmietany  - 3 łyżki oliwy  - 5-6 żółtek(...)bułką tartą. Wyłożyć ciasto i wylać na nie masę. Piec w 200C przez 40 minut.  4.Pianka:  Ubić białka ze szczypta soli. Dodać cukier. 5. Po 40 minutach wyjąć sernik i wylać na ciasto ubite białka z cukrem. Wygładzić i posypać obficie wiórkami kokosowymi. Wstawić ciasto do piekarnika i piec jeszcze przez 20 minut . Smacznego ;) Michał

Gotuj Z Muzyką
Sernik Snickers 581

minut. Orzeszki bardzo drobno posiekać, czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki masy serowej przełożyć do miski, miksować je tylko do połączenia się składników, nie dłużej niż minutę. Masę serową wylać na schłodzony spód. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec następne 40-45 minut(...)garnuszku z wrzątkiem i mieszać do czasu, aż będzie miał konsystencję polewy. Wylać go na schłodzony sernik i rozprowadzić po wierzchu. Udekorować pokrojonymi w plastry kawałkami batona. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Ciasto wyjąć na około 30 minut przed planowanym podaniem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Sernik z białą czekoladą 109

serem. Sernik przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy w 180°C przez 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę do 160° i pieczemy kolejne 40 minut. Upieczony sernik studzimy w piekarniku. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Sernik z białą czekoladą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik o smaku lata 142

Sernik o smaku lata! Z owocami a’la keks, bez cukru, słodzony tylko białą czekoladą, a więc kwaskowy i orzeźwiający. Idealny na lato do mrożonej kawy. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 2 białe czekolady • 5 jajek • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% • 1 szklanka pokrojonych moreli • 1 szklanka(...)minut. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze na 15 minut. • Po wystygnięciu wstawić sernik do lodówki na kilka godzin, najlepiej

To co kocham
Sernik z białą czekoladą i czereśniami 166

około 30 minut. Masa serowa:  Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera ucieramy wszystkie składniki, oprócz białek. Miksujemy tylko do momentu połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód. Pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 75 minut. Gotowy sernik powinien być(...)minut, aż owoce puszczą sok. Wyjmujemy cynamon, a rondelek zdejmujemy z ognia. Do osobnego naczynia wsypujemy mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2 łyżkami wody. Dokładnie mieszamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik

Smakowity Blog Kulinarny
Sernik z mascarpone + film 433

całośc razem łączymy. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy masę z ciastek dokładnie ją rozprowadzamy po dnie formy, lekko dociskając łyżką. Tak przygotowany spód do sernika wstawiamy na 15 minut do lodówki. Do miski przekładamy jajka i ucieramy je z cukrem do białości. Do utartych jajek dodajemy twaróg, serek mascarpone, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i całość krótko miksujemy tylko(...)składniki się połączyły. Masę serową przekładamy na spód z ciasteczek i dokładnie ją rozprowadzamy. Sernik pieczemy przez około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C po upieczeniu studzimy w piekarniku. Wystudzony sernik posypujemy startą czekoladą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Smakowite Dania