sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:297/478)

Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 424

Tradycyjny sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Wierzch stanowi beza z utartym kruchym ciastem. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru 2 jajka Beza(...)masłem na jednolitą masę. Dodać twaróg (trzykrotnie zmielony w maszynce do mielenia), mąkę i budyń. Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać jajka i miksować jeszcze przez około minutę. Białka utrzeć na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki (każdą połówkę na około 4 części). Ciasto podzielić na dwie części (w stosunku około

Bullio
Sałatka z łososiem, szparagami i jajkami przepiórczymi 251

świętach. U nas w tym roku święta były inne - mieliśmy małe porcje tego i owego, takie porcję bardziej na smaka, niż na objedzenie! Nie było babek, ani mazurków, był sernik i desery z owocami. Wszystko lekkie w smaku, lekko słodkie z kwaskową nutką od owoców! Jakie to były pyszne święta! Była u nas też ta sałatka - może być(...)usmażyć. Fasolkę, zielony groszek i szparagi ugotować. Ziemniaki pokroić w talarki i podgotować, odcedzić i odparować, następnie przesmażyć na oliwie na złoto brązowy kolor. Jajka ugotować - 2,5 minuty we wrzątku, następnie włożyć do zimnej wody, aby zatrzymać proces gotowania. Obrać i przekroić na połówki. Łososia podzielić na kawałki i rozdzielić razem z warzywami pomiędzy dwa talerze, posypać ziołami

Plate of Joy
Sernik Wiedeński 398

Bardzo rzadko trzymam się znalezionego wcześniej przepisu, nie szaleję jedynie przy ciastach drożdżowych - na razie ;) Serników też się przestałam już bać. Dziś na przykład mam dla Was przepis na Sernik Wiedeński i wiem, że tradycyjnie nie posiada on kruchego spodu, ja jednak uznałam, że powinna się znaleźć choć odrobina tej kruchości w moim przepisie. Zapraszam! Przekonajcie się sami :)" Składniki(...)powinniśmy dodawać ją do masy serowej. Na dno silikonowej tortownicy ugniatamy zmielone herbatniki. Ciasto przelewamy do tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 170`C piekarnika i pieczemy około 45 minut. Studzimy w piekarniku - ciasto powinno lekko opaść. Po około 20-30 minutach ciasto wyjmujemy z piekarnika i polewamy rozpuszczona białą czekoladą. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia - najlepiej na noc do lodówki

Słodkie Przyjemności
Ciasto budyniowe z kaszą manną 813

się, że dają one bardzo smaczny efekt, jak w przepisie na sernik z jogurtu greckiego czy bardzo popularny styropian . Zapragnęłam tym razem zrobić ciasto, które nie będzie udawało sernika i będzie miało zwartą konsystencję, będzie składać się z kruchego spodu i zamkniętej w nim masy. Do środków zagęszczających wytypowałam dwa składniki: budyń w proszku i kaszę mannę(...)opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki kaszy manny szczypta soli Wykonanie: - mąkę, posiekane masło i cukier oraz żółtko połączyć razem i zagnieść ciasto, schłodzić je 30 minut w lodówce - tortownicę wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia, boki lekko posmarować tłuszczem - spód i boki tortownicy wyłożyć cienko ciastem, tak, by sięgało do połowy wysokości formy, nakłuć widelcem i piec przez

Smakołyki Bereniki
Serowa tarta z brzoskwiniami 242

ulubionych pozycji.  Tarta serowa to dobre rozwiązanie nie tylko dla fanów tart, ale i sernikożerców. Jako że należę do pierwszej grupy, a do drugiej już nie (toleruję jedynie serniki na zimno), to ten wypiek powstał z myślą o domownikach i musiał im on bardzo smakować, bo znikł raz dwa, a nawet dostałam pochlebne opinie. Możecie zrobić ją też(...)śmietankowego Cukier do smaku – ok. 3-5 łyżek Dodatkowo: 3 spore brzoskwinie Przygotowanie: Z podanych wyżej składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20-30 minut do zamrażalnika.  Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego do 180st piekarnika i podpiec przez około 15minut. Wystudzić. Masa

Fabryka pomysłów
Curd bananowo-cytrynowy 220

mojprzepisna.pl | Curd bananowo-cytrynowy Coś wspaniałego! Jestem tym kremem oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła

moj przepis na
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 211

mojprzepisna.pl | Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Pyszne kotleciki, nie suche, nie za tłuste, idealne dla dzieci i dorosłych :). Mimo że z piekarnika, to pyszne. Takie

moj przepis na
Tarta serowa ze śliwkami 184

W lodówce miałam jeszcze ciasto francuskie, któremu kończył się termin ważności. Musiałam szybko coś wymyślić i wybór padł na tartę. W lodówce miałam jeszcze serek homogenizowany

Smakołyki Asi
Domowe lody o smaku sernika (z jogurtem i białą czekoladą) bez maszyny 116

Lody z jogurtem? O tak! Te, dzięki dodatkowi jogurtu greckiego i białej czekolady, smakują jak sernik. Są przyjemnie aksamitne w swojej konsystencji mimo iż zostały przygotowane bez użycia maszyny do lodów. Przygotujcie je i przekonajcie się sami! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 ml mleka (ja używam 1.5%, ale można użyć bardziej tłuste) – ok 300 g jogurtu greckiego(...)stopni – całość powinna się zrobić gęsta. Gdy płyn ostygnie dodać jogurt grecki i wymieszać masę łyżką. Zamrażać kilka godzin, ja w tym czasie co 30-60 minut wyjmowałam lody an chwilę z zamrażarki i miksowałam je blenderem. Smacznego i miłej ochłody w upalne

Szybko Tanio Smacznie
Sernik truskawkowy na biszkopcie 381

niestety smak mają taki sobie. Przynajmniej ja mam takie zdanie i mając ochotę na ciasto z truskawkami wykorzystałam mrożone owoce. A już niedługo będą nasze krajowe owoce, mniam. Tym sernikiem przypomniałam sobie truskawkowe smaki. Składniki: (blacha 35x25) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki  6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa serowa: 1 kg sera(...)zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze, aby wymieszać (lub można zrobić to szpatułką silikonową). Przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.170-180 stopni C około 20-25 minut. Galaretki do masy serowej rozpuścić w połowie gorącej wody, niż podano na opakowaniu i ostudzić. Ser utrzeć z  cukrem i cukrem waniliowym oraz śmietaną 30% na kremową masę. Rozmrożone

talerz przyjemności
Sernik z bezą kokosową 164

przygotować na święta. Postaram się pokazać Wam kilka propozycji a tym samym ułatwić Wam przygotowania. Na początek ciasto, które u mnie musi się zawsze pojawić a mowa tutaj o serniku.  Składniki: ciasto - 600 g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 200 g masła - 3 żółtka - 1 całe jajko - 4 łyżki śmietany 18 % - 80 g gorzkiej czekolady - 2 łyżki(...)całe jajko i wszystko dokładnie zagniatamy. Ciasto dzielimy na pół. Jedną połową wylepiamy formę o wymiarach 25 cm x 35 cm i pieczemy w 180 C przez około 20 minut. Gdy jeden blat się piecze ubijamy pianę z białek na sztywno, stopniowo dodajemy cukier, mąkę oraz wiórki kokosowe. Drugą połową ciasta wylepiamy blachę o wymiarach

Zainspirowana w kuchni
Piernik z tartym jabłkiem 218

Jako, że grudzień to doskonały czas, gdy makowce, pierniki, serniki, ciasteczka i ogólnie świąteczne wypieki smakują najlepiej, na blogu pojawi się ciut więcej przepisów na świąteczne ciasta właśnie i pyszne sałatki. Dziś zaczniemy od prostego i nieskomplikowanego ciasta o piernikowym aromacie. Jest mocno wilgotne za sprawą jabłek. Nie jest to więc taki typowy suchy piernik. Ja wykorzystałam(...)mniejsze części orzechów, suszonych śliwek oraz żurawina i rodzynki) Mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawę korzenną przesiewamy. Do misy miksera wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i ubijamy przez kilka minut, aż do otrzymania jasnej i puszystej masy. Wlewamy olej i miksujemy jeszcze chwilę. Do powstałej masy w 2-3 turach dodajemy składniki suche, naprzemiennie ze śmietaną oraz miodem. Miksujemy tylko

Smaki Na Talerzu
Domowe lody o smaku sernika (z jogurtem i białą czekoladą) bez maszyny 154

Lody z jogurtem? O tak! Te, dzięki dodatkowi jogurtu greckiego i białej czekolady, smakują jak sernik. Są przyjemnie aksamitne w swojej konsystencji mimo iż zostały przygotowane bez użycia maszyny do lodów. Przygotujcie je i przekonajcie się sami! Do przygotowania lodów potrzebujemy: – 500 ml mleka (ja używam 1.5%, ale można użyć bardziej tłuste) – ok 300 g jogurtu greckiego(...)stopni – całość powinna się zrobić gęsta. Gdy płyn ostygnie dodać jogurt grecki i wymieszać masę łyżką. Zamrażać kilka godzin, ja w tym czasie co 30-60 minut wyjmowałam lody an chwilę z zamrażarki i miksowałam je blenderem. Smacznego i miłej ochłody w upalne

Szybko Tanio Smacznie
Ostatni akcent lata - ametystowy sernik z malinami 230

znalazłam jeszcze na bazarku maliny (pewnie już ostatnie z odmiany jesiennej aż żal było nie kupić ) , z którymi zrobiłam lekki sernik na zimno. Koniecznie musicie go spróbować! AMETYSTOWY SERNIK Z MALINAMI Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka ametystowa 200 g malin masa biała: 2 galaretki cytrynowe 1,5 szklanki gorącej wody 2 serki homogenizowane (2x200g) 1 mleko(...)jagodową. (opcjonalnie można dodać mus z jagód, ale nie miałam) Wykonanie: Na dnie tortownicy układamy biszkopty.  Biszkopty polewamy cienką warstwą białej masy (tak 1/3 całości) odstawiamy na 10 minut do lodówki aby spód stężał. (Dzięki temu biszkopty nie wypłynął na wierzch masy). Po tym czasie do reszty białej masy wsypujemy dużą garść malin, delikatnie mieszamy i wylewamy całość

Bon appetit mon amie
Drożdżówki z serem – pyszna przekąska na co dzień. 214

nadzienie jest jeszcze z czasów gdy mieszkaliśmy w Polsce, obecnie kupujemy 250g przyprawionego serka 20%. Jest to taki sam ser jak dostępny w Polsce we wiaderkach, ser do serników. Przygotowanie: Mleko troszkę podgrzewamy, dodajemy rozdrobnione drożdże, cukier, dwie łyżki mąki i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W ziemie odstawiamy na kaloryfer, w lato albo na okno(...)lekkim skosem około 2 cm kawałki.Przy krojeniu ciasto na pewno się spłaszczy, więc musimy lekko uformować okrągłe drożdżówki. Rozkładamy je na papier do pieczenia i pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. W przypadku braku termoobiegu trzeba piec troszkę dłużej, aż drożdżóweczki się zarumienią. Doglądamy ich i wyciągamy, gdy będą odpowiednio rumiane. Każdy lubi inaczej, jedni

KasiaiKrzysiu.pl