białej czekolady 300 ml śmietany kremówki 3 łyżki żelatyny + ok. 50 ml wody 5 łyżek cukru pudru cukier z prawdziwą wanilią (lub cukier puder) biszkopty Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Sposób przygotowania : Jedną galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Po lekkim ostudzeniu przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy na lód/czekoladki w kształcie serduszek(...)przepisie ). Czynność tą najlepiej wykonać dzień wcześniej aby serduszka zdążyły stężeć. Serc powinny być minimum dwie tacki. Drugą galaretkę przygotowujemy według opisu na opakowaniu kilkadziesiąt minut przed przygotowaniem masy serowej. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej - studzimy. Ricottę miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy ostudzoną, ale jeszcze płynną czekoladę, a na końcu ciągle mieszając wlewamy rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. W osobnej
Słodka Stronaweekend musi być coś słodkiego. Dostałam sporo brzoskwinek więc zrobiłam sernik brzoskwiniowy. Serniczek mocno brzoskwiniowy bo brzoskwinek w nim sporo. składniki: brzoskwiniowy mus 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa + 250 ml wody masa serowo-brzoskwiniowa 1 kg sera z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 300 g obranych(...)dobrze biszkopty ale nie trzeba jej bardzo dokładnie wygładzać. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus. Przed wlaniem jeszcze raz dobrze go wymieszać. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby mus zaczął tężeć. Gdy mus będzie już lekko sztywny wyłożyć drugą połowę masy serowej
Monia miesza i gotujeRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)zaczynamy od przygotowania zaczynu drożdżowego – mleko podgrzewamy do temperatury 40-45⁰C, rozpuszczamy w nim łyżkę cukru i wsypujemy suszone lub wkruszamy świeże drożdże. Mieszamy i czekamy 5-6 minut, aż drożdże mocno się zapienią. Mąkę przesiewamy do miski. Spienione, pracujące drożdże wlewamy do mąki, dodajemy rozpuszczone, ostudzone masło i sól. Wbijamy jajko i wszystko w misce mieszamy. Ciasto
Karo in the KitchenRosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować w formie(...)zaczynamy od przygotowania zaczynu drożdżowego – mleko podgrzewamy do temperatury 40-45⁰C, rozpuszczamy w nim łyżkę cukru i wsypujemy suszone lub wkruszamy świeże drożdże. Mieszamy i czekamy 5-6 minut, aż drożdże mocno się zapienią. Mąkę przesiewamy do miski. Spienione, pracujące drożdże wlewamy do mąki, dodajemy rozpuszczone, ostudzone masło i sól. Wbijamy jajko i wszystko w misce mieszamy. Ciasto
Karo in the KitchenJeśli szukacie prostego, ale efektownego przepisu na świąteczny sernik, to dobrze, że tu trafiliście :) Sernik z białą czekoladą, piernikowym, maślanym spodem i klasyczną polewą wystarczy ozdobić pierniczkami i super efekt murowany. Upiekłam go w małej formie, by był wysoki. Piecze się równomiernie i nie opada, każdy początkujący poradzi sobie z przygotowaniem bez problemu :) 1 kg mielonego twarogu dobrej(...)przelewamy do formy. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wrzącą wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mleko, cukier puder i kakao dokładnie łącząc składniki. Mieszamy przez chwilę, nie doprowadzając do zagotowania. Polewamy ciasto i ozdabiamy je piernikami. Smacznego :) Artykuł Sernik piernikowy pochodzi z serwisu Mienta
Mienta blogWasze świąteczne menu, gotowe już? Moje cały czas się komponuje :-) Ostatnio np. testowałam taki mój pomysł... Sernik gotowany zmodyfikowałam dodając masę kajmakową i wyszło - nieskromnie powiem - genialnie! Delikatny w smaku, puszysty... słodzony idealnie będzie się nadawał na świąteczny deser... :-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera ( może być z wiaderka) 1 puszka masy kajmakowej 200 g masła 2 jajka(...)składniki masy miksujemy razem, a następnie stawiamy na palniku i gotujemy do czasu aż na powierzchni zaczną się pojawiać pęcherze powietrza (tak jak podczas gotowania budyniu). Zestawiamy na kilka minut z palnika. Dno tortownicy (21 - 23 cm) wykładamy herbatnikami i wylewamy na nie masę serową. Płatki wsypujemy na rozgrzaną, suchą patelnię i przez chwilę suszymy (pamiętajcie by cały czas
Czary - gary w kuchnisię chłodzi woda z cytryną, na obiad wystarczy mi lekka sałatka, a na deser sernik na zimno. W sezonie truskawkowym nie mogłam się powstrzymać i nie zrobić tego sernika. Więc póki truskawki jeszcze są, łapcie chwilę;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 200ml śmietanki 30% 100ml mleka 3 łyżeczki żelatyny (każda z lekką górką) 4 łyżki cukru pudru ziarenka z laski(...)lodówki na godzinę, żeby stężała. Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić i ułożyć na serniku. Galaretkę rozpuścić w 300ml gorącej wody, ostudzić, a gdy zacznie tężeć (stanie się gęsta, jak syrop, ale jeszcze będzie lejąca) wylać na truskawki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego
Obiad gotowyMój synula razem ze mną. A tata, nasz osobisty smakosz serników będzie się nim zajadał. Taką mieliśmy nadzieje… i przyznać muszę, że nasze ciche marzenia nie były płonne. Sernik wyszedł przepyszny. Na kruchym spodzie, z bakaliami, wilgotny, soczysty, przykryty kakaowym kruchym ciastem, muśnięty lekkim śmietankowo-mascarponowym kremem, oblany chrupiącą gorzką kuwerturą… Sernikowa poezja, sernikowy torcik. Bardzo(...)piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Wykładamy na ostudzony sernik. Polewamy kuwerturą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej
Made By Mom And SonWspaniały, delikatny sernik z polewą tofii, migdałami i rodzynkami. Sernik na wzór kupnego, ale nie ma jak to domowy. No i udało się, wyszedł przepyszny:) Składniki: Ciasto 150 g margaryny 1,5 szklanki mąki 2 żółtka 1/3 szklanki cukru Polewa toffi 80 g masła 80 g cukru 2 łyżki śmietanki kremówki Masa serowa 1 kg. twarogu sernikowego(...)głębokiej miski wkładamy miękką margarynę oraz żółtka i wsypujemy mąkę oraz cukier. Ze składników dokładnie zagniatamy ciasto, które wkładamy na 20 minut do zamrażalki. Po tym czasie ciastem wylepiamy blachę, nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto już mamy zrobione więc zabieramy się do zrobienia masy serowej. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka z cukrem pudrem
Smaczne Potrawyherbatników i masła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:) SKŁADNIKI: ciasto 1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych 10 dkg masła masa serowa 1 kg sera na sernik 10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki 3/4 szkl. cukru 2 jajka opakowanie budyniu śmietankowego krem z papai 1 papja 2 opakowania ricotty 200 ml kremówki 1/2 szkl. cukru(...)połączą się powoli dolewając śmietanę. Na końcu dodaję ubite na sztywno białka i budyń - mieszam delikatnie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowana masę wylewam na podpieczony spód. Piekę około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Magiczna kuchnia Dariiprzepis , długo się nie zastanawiałam, od razu postanowiłam przygotować taki sernik. Delikatny, rozpływający się w ustach biszkopt, pyszna owocowa pianka serowa...hmmm, czegóż chcieć więcej. Oczywiście zamiast pieczenia spodu można wykorzystać gotowe biszkopty, wybór pozostawiam Wam. U mnie wersja na delikatnym biszkopcie orkiszowym, piecze się go tylko 13 minut, więc tak naprawdę chwilę, a smak...cóż, dla nas bajeczny
Smaczne Zdrowecukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej miski przełożyć masło, dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać mikserem przez około 2-3 minuty. Następnie dodajemy po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem
Mała Cukierenkagodzinę. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na kolejne 15 minut. Otworzyć piekarnik i zostawić w nim ciasto aż piekarnik ostygnie. Wykonanie polewy – czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik. Na górę rozłożyć truskawki, lekko je przydusić. Posypać wiórkami kokosowymi
Kuchnia Pokoleńkojarzy się z zadumą oraz ze szczególnymi wypiekami. Mazurki, serniki i baby to podstawa naszych Świąt. Jak wiecie, lubujemy się w muffinach, dlatego proponuję aby do tego kanonu ciast dodać te mini babeczki:) Dzięki uprzejmości HELIO , możemy przetestować nową masę krówkową o smaku adwokata <3 Pyszności! 40 minut 8 sztuk 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki
Ania i Marcin gotująstudzeniu). Tartę studzić chwilę przy otwartych drzwiach piekarnika (ok. 10 minut), potem wyjąć i ostudzić. Włożyć do lodówki na minimum kilka godzin. Ozdobić bitą śmietaną i ewentualnie kawałkami grejpfruta. Podobne przepisy Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z czekoladowym musem Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Sernik nowojorski – sernik New Yorker .yuzo_related_post img{width
Pociąg Do Kuchni