sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:13/478)

Sernik z borówkami i musem borówkowym 191

właśnie mam na sernik ochotę. Tak było i tym razem. W sumie zrobiłam już bardzo dużo serników. Nie wszystkie udało mi się opublikować. Dlatego dzisiaj stoi przed Wami sernik nr 21. To „oczko”.... magiczna liczba. Może i Wam zasmakuje?     (tortownica 24 cm)       Składniki: 150 g masła 150 g sucharków, herbatników lub biszkoptów(...)przygotowaną tortownicę włożyłam do lodówki na około 30 minut.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Do misy miksera przełożyłam zmielony ser, ricottę, cukier i śmietanę. Jajka ubiłam na puch i dodałam skórkę pomarańczową. Wymieszałam i przelałam do przygotowanej tortownicy. Wstawiłam do piekarnika na około 40-45 minut.   Sernik pięknie się upiekł na złoty kolor. Pozostawiłam

Kuchnia u Krysi
Sernikobrownie z musem brzoskwiniowym 200

mnie nie ma lepszego ciasta niż sernik a że dziś Międzynarodowy Dzień Sernika to nie mogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka(...)brzoskwiniowego i patyczkiem zrobić z nich "esy-floresy". Przez pierwsze 20 minut piec w 200 stopniach, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok. 50 minut. Sernik ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami a następnie chłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
sernik pieczony na śliwkach kisielowych "odwrócony"... 125

wsypać kaszę manną, budyń i mikserem połączyć składniki nie za długo. Masę sernikową wylać na śliwki, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55-60 minut. Sernik po upieczeniu mocno wystudzić aby śliwki kisielowe stężały, najlepiej piec wieczorem i do rana w chłodnym miejscu. Formę nakryć dużym płaskim talerzem i odwrócić, zdjąć formę z sernika

W Mojej Kuchni Lubię
pieczony sernik z budyniem malinowym i truskawkami... 209

pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
sernik na kruchym spodzie ze śliwkami... 192

budyń i wyrobić z 1 minutę masę serową wlać do blaszki, poukładać duże śliwki połówki i na śliwkach kruszonkę zrolować na płaskie paski piec w 200C około 45 minut, sernik wyjąć z blaszki jak wystygnie.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Waniliowy sernik z mango 194

Waniliowy sernik z mango Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik z dodatkiem słodkiego mango. Szybki w przygotowaniu, kremowy i ten akcent z mango… Uwielbiam takie połączenia. Cala rodzina była zachwycona smakiem. Idealne ciasto do filiżanki dobrej kawy. Bo czy coś smakuje lepiej niż słodki, kremowy wypiek z aromatyczną kawą? Ja kocham takie połączenia(...)Serową masę wykładamy do przygotowanej formy. Wierzch polewamy naszym puree z mango tworząc różne esy floresy. Blaszkę z ciastem wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. I pieczemy około 60 minut. Sernik należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (krócej lub dłużej). Sernik powinien być lekko zarumieniony z wierzchu, a boki sernika powinny odchodzić

Słodkie okruszki
Sernik czarno - biały 225

bazie czekoladowych ciasteczek i kakao. To klasyczny, nie za słodki delikatny sernik, upieczony w kąpieli wodnej. Szybki i prosty do przygotowania, po prostu wszystkie składnik trzeba dokładnie zmiksować. Sernik czarno - biały Składniki: Na spód 160 g czekoladowych ciasteczek 2 łyżki kakao 60 g roztopionego masła Na masę 600 g twarogu dwukrotnie zmielonego 250 ml kwaśniej(...)większego żaroodpornego naczynia wypełnionego wodą, tak aby sięgała ona do 3/4 wysokości tortownicy) i wsuwamy do piekarnika. Temperaturę zmniejszamy do 150 stopni pieczemy przez 90 minut. Sernik studzimy  w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach, a następnie chłodzimy przez 5 godzin w lodówce. Ciastka przeznaczone na wierzch mielimy

Kulinarne przygody Gatity
sernik "oszukaniec - pysznie wniebowzięty" ze śliwkami i truskawkami na biszkoptach... 199

pieczenia na dnie ułożyć biszkopty i przelać masę jogurtową na wierzchu położyć biszkopty i na nie truskawki odmrożone lekko wciskając w masę piec w 200C około 45 minut i sernik zostawić na 5 minut z uchylonymi drzwiczkami sernik wyjąć i w blaszce zostawić do dobrego wystudzenia w odpowiedniej ilości cukier-puder wymieszać z sokiem z cytryny i polać

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowe ciasto drożdżowe z serem i truskawkami 229

mieszanki czekoladowej. Ciasto wymieszać dodając olej. Dość luźne przełożyć do natłuszczonej formy o wymiarach 22 x 36 cm. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Sernik. Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i odstawić. Twaróg zmiksować z cukrami, jajkiem i mąką ziemniaczaną na gładką pastę. Wmieszać

https:KKuchniaMniam
Sernik czekoladowo-orzechowy 114

sernik czekoladowo-orzechowy to prawdziwa petarda. Sernik jest kremowy, a połączenie smaku czekolady i masła orzechowego to rewelacja. Całość dopełnia tutaj dżem z czarnej porzeczki. Warto dać się skusić Składniki na spód: 250 g ciasteczek petite beurre (korzystam z tych dużych i grubych ) 80 g masła Przygotowanie: Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka blenduję i dodaję do rozpuszczonego masła(...)łopatką. Masę czekoladową wykładam na ciasteczkowy spód i delikatnie wyrównuję. Na masę czekoladową wykładam masę orzechową, wyrównuję i całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piekę 55-60 minut. Sernik wyciągam z piekarnika i odstawiam do wystygnięcia. Składniki dodatkowe: 200 g dżemu z czarnej porzeczki (u mnie taki bez cukru) Orzechy do posypania Przygotowanie: Dżem rozpuszczam w rondelku

Słodki sentyment
Sernik z różą i skórką pomarańczową 148

Zawsze bałam się piec serniki, ale zauważyłam, że nie ma czego. Ten wyszedł rewelacyjny – delikatny, kremowy. W całości przeniknięty smakiem skórki pomarańczowej i konfitury różanej. Może przygotujecie taki na zbliżającą się Wielkanoc? Ja dałam radę to i Wam się uda! Kruchy spód: 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 80 g margaryny(...)serowej. Musi nam powstać kratka.  Ciasto pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku w 170*C przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 150*C i pieczemy jeszcze 60 minut. Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu dekorujemy konfiturą różaną i cukrem pudrem

VioletoweKucharzenie
Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą. 4964

Polska klasyka w nowoczesnym wydaniu. Nie ma łatwiejszego wypieku od sernika. Dodajemy do niego zwykły twaróg nie mielony w kostce , białek nie ubijamy, dzięki temu nie napowietrzamy masy i sernik wychodzi równy jak stół, bez pęknięć i wybrzuszeń. Całość miksujemy blenderem- dzięki temu robi się go szybko w mig.   Smakuje znakomicie, czego chcieć więcej? Polecam! Składniki: Blacha: 36/25(...)mieszamy do połączenia łyżką. Wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra-dół, pieczemy 30 minut po tym czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut, sernik na wierzchu ma pozostać jasny, bez przypieczeń.  Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Całkiem zimny dekorujemy polewą z białej czekolady i posypujemy czekoladowym

Wanilia i Kardamon
Sernik z jabłkami ma kruchym cieście 223

Upiekłam pyszny sernik z jabłkami według przepisu s. Anastazji. Powiem Wam, że jest wyśmienity. Kruche ciasto,ser, jabłka i bezowa piana. Pycha. Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 150 g margaryny (dałam masło) 2 łyżki kwaśnej śmietany (dałam 18%) 2  łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera twarogu (dałam półtłusty(...)zmiksować Wlać na jabłka. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na  tarce o grubych oczkach. Rozłożyć równomiernie na pianie. Piec ciasto w 180 stopniach około 40-45 minut sernik z jabłkami Zródło Wypieki s. Anastazji

O kuchni z uczuciem
Serojabłecznik 100

zagniatam kruszonkę. Następnie wykładam kruszonkę na podpieczony sernik i piekę kolejne 45 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam sernik na 30 minut do przestygnięcia. Sernik jest najlepszy po całkowitym ostudzeniu. Serojabłecznik gotowy. Smacznego Przepis pochodzi z książki „Po prostu pyszne. Gotowanie 2” Rona Kalenuika Artykuł Serojabłecznik pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment