Pierwszy raz upiekłam ten sernik na urodziny córeczki - goście tak się zajadali, że na pewno zrobię go jeszcze nie raz. Wyszedł delikatny, kremowy, wprost idealny
Prosty przepis nasmak zmieszałam je z gorzką czekoladą. Część wyłożyłam na dno sernika, a część dałam na wierzch po upieczeniu, dzięki temu sernik zyskał pyszny i chrupiący dodatek. Puszysty, delikatny sernik z borówkami, na spodzie z płatków kukurydzianych to bardzo łatwy, szybki i pyszny deser. Żeby sernik był aksamitny i delikatny, twarogu dodaję serek mascarpone, a twaróg powinien
Tajemnice SmakuCiasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kolejny przepis na wspaniały sernik – tym razem z serków homogenizowanych.Przełożony czekoladową masą budyniową i mięciutkim ciastem tworzy wspaniałe trio , które zachwyci nie tylko wielbicieli serników!Miękki , puszysty , delikatny i niesamowicie łatwy!Taki sernik zniknie z talerzy błyskawicznie!Polecam!SKŁADNIKI:CIASTO: – mąka – 2 szklanki – proszek do pieczenia – 2 łyżeczki – masło
Ostra na Słodkonich przekonać. I przyznaję, że jestem zachwycona! Użyłam twarogu sernikowego firmy Piątnica - zawiera jedynie twaróg i śmietankę, a jego konsystencja jest gęsta, kremowa, nienasiąknięta wodą i puszysta, a powstały sernik jest nieziemsko kremowy i lekki! Na pewno użyję go jeszcze nie raz :) Składniki na spód ciasteczkowy: 120 g herbatników 60 g masła Herbatniki kruszymy, najlepiej w malakserze na bardzo(...)masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód ciasteczkowy i pieczemy w temp. 155-160 st. przez 60-65 minut w kąpieli wodnej, dzięki czemu nasz sernik będzie miał piękny, równy kształt i puszystą, wilgotną konsystencję. Jak to zrobić, możecie dokładnie przeczytać tutaj ! Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty. Pozostawiamy go do przestygnięcia w piekarniku, a potem
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Dzisiaj kolejny przepis do którego użyłam Advocaat Dalkowski Starotoruński . Zrobiłam jedno z naszych ulubionych wypieków, a jest nim oczywiście sernik. Delikatny, puszysty i z lekko wyczuwalnym smakiem i aromatem adwokatu. Sernik w smaku jest boski, po prostu place lizać. Sernik podany na talerzyku z kolekcji Ksenia Platin z Porcelana Bogucice. Składniki: Kruche ciasto: 3/4 szkl mąki pszennej(...)piekarnik wyłączyć, lekko uchylić drzwi piekarnika i pozostawić sernik jeszcze około godziny w piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz z tortownicy i ostudzić. Najlepiej całą noc. Masy serowej nie miksujemy za długo ani na zbyt szybkich obrotach by nie zrobiła się puszysta. U mnie tortownica z ceramicznym dnem i silikonową obręczą więc nie smarowałam i nie sypałam
Ala piecze i gotujePianka z bialek bialka jajek 20 g cukru pudru Ubijamy bialak Dodajemy cukier puder i dalej ubijamy Jak juz bialaka sa ubite odstawiamy Sernik ciasto masa serowa pianka z bialek Na mala okragla foremke wykladamy 2/3 ciasta Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180° Ciasto pieczemy 30 min Wyciagamy(...)tarce ciasto) Wszystko wladamy do piekarnika na 15min Upieczone ciasto zostawiamy do ostygniecia Potem wkladamy do lodowki do nastepnego dnia Ser powinnien wyjsc puszysty Smacznego! PS Sernika odstawienie do lodowki na drugi dzien jest konieczne poniewaz masa na poczatku bedzie leista i dopiero jak sie odstanie to zrobi sie spojona i puszysta Ja podalam
Klaudynkowa kuchniaSernikowego szaleństwa ciąg dalszy! Jako ogromna fanka wszystkiego co kokosowe oczywiście nie mogłam przegapić okazji na sernik kokosowy 🙂 Pyszna, puszysta i aksamitna kokosowa masa z nutą mascarpone pieczona na migdałowym spodzie to coś, obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest(...)prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie “Tajemnice doskonałego sernika” Artykuł Sernik kokosowy
Mostek w kuchniSernikowego szaleństwa ciąg dalszy! Jako ogromna fanka wszystkiego co kokosowe oczywiście nie mogłam przegapić okazji na sernik kokosowy 🙂 Pyszna, puszysta i aksamitna kokosowa masa z nutą mascarpone pieczona na migdałowym spodzie to coś, obok czego nikt nie przejdzie obojętnie 😉 Całość skąpana w kokosowych chipsach, które dzięki podprażeniu mają jeszcze bardziej intensywny smak i zapach. Nasz sernik kokosowy jest(...)prażymy nasze chipsy kokosowe tak, by uzyskały złoty kolor. Odstawiamy je do wystudzenia. Do miski wlewamy śmietankę kokosową, kremówkę, mascarpone oraz cukier puder. Całość miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Wyjmujemy nasz sernik z lodówki, następnie wierzch smarujemy kremem i posypujemy chipsami kokosowymi. Gotowe! Drukuj przepis Przepis bierze udział w konkursie „Tajemnice doskonałego sernika” Artykuł Sernik kokosowy
Mostek w kuchnikażdym razem uzyskać inny efekt smakowy i wizualny. Zazwyczaj robiąc serniki idę na łatwiznę i robię sernik na herbatnikach, z gotowym serem z wiaderka. Taki sernik wychodzi puszysty i delikatny. Ja jednak przyznam szczerze, że wolę serniki cięższe, takie mokre i bardziej zbite, takie jak pamiętam z dzieciństwa. Były one robione z prawdziwego twarogu, jeśli była(...)rozdzielania białek i żółtek) z cukrem na puszystą masę. Następnie zmiksowałam je z wystudzonym masłem i zmielonym serem. Budyń śmietankowy rozmieszałam w zimnym mleku i dolałam do masy serowej. Masę serową ponownie wymieszałam, dodając jeszcze na koniec sok z cytryny. Tak przygotowaną masę serową wyłożyłam do tortownicy. Na wierzch starłam resztę ciasta. Sernik wstawiłam do piekarnika i piekłam
Waniliowe ImprowizacjeCiasto drożdżowe bez zagniatania to propozycja dla wszystkich leniuszków, którzy uwielbiają tak jak ja smak ciasta drożdżowego. To ciasto nie wymaga od Was zbyt wiele pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach najlepiej całą noc przed podaniem posypać pudrem cukrem lub polukrować - sernik jest puszysty, wilgotny, ciasto jest smacznie kakaowe i szybko sernik znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwielką fanką serników. Bardzo lubię je przygotowywać w różnych wersjach. Na blogu znajdziecie wiele różnorodnych przepisów na serniki, takie jak na przykład: Sernik bez spodu Sernik z 15 jaj Sernik z mlekiem w proszku Tym razem postanowiłam przygotować sernik japoński . Jego cechą charakterystyczną jest delikatna struktura. Serniczek jest bardzo lekki i puszysty, niczym chmurka. Przepisy(...)sernik japoński oczywiście nieco się od siebie różnią, ponieważ każdy robi go po swojemu. Wspólną cechą tego wypieku jest to, że w kąpieli wolniej rozpuszcza się 3 główne składniki: ser/serek, mleko i masło, a następnie łączymy je z ubitymi na sztywno białkami. Dzięki temu sernik japoński jest bardzo puszysty i delikatny. Zapraszam serdecznie do wypróbowania mojego przepisu
Przepiski.pl