Ciasto bez pieczenia śnieżny puch to wariacja na temat sernika na zimno na herbatnikach z dodatkiem kokosowej góry, Ciasto jest szybkie w wykonaniu, proste i bardzo smaczne, więc nie ma co się dziwić, że jest jednym z częściej wyszukiwanych deserów. Spód ciasta to herbatniki, jednak możesz go również zrobić z połowy wiórków kokosowych, wystarczy dodać odrobinę więcej masła i dokładnie(...)wysokich obrotach. Następnie zmniejsz obroty, dosyp cukier puder, mieszaj jeszcze przez chwilę. Następnie dodawaj twaróg łyżka po łyżce do czasu połączenia składników. Aby masa serowa była jak najbardziej puszysta należy do ubitej śmietany zimny twaróg., jeśli twaróg będzie ciepły bita śmietana się w nim rozpuści i przestanie być napowietrzona przez co opadnie. Lekko tężejącą galaretkę dodawaj powoli do masy serowej
To Musisz WiedziećCiasto drożdżowe jak wiecie kocham miłością bezgraniczną ( tak samo jak serniki ). Gości u mnie na stole kilka razy w miesiącu, w przeróżnych wersjach – zarówno na słodko, jak i na ostro, słono czy wytrawnie. Nie może zabraknąć też takiego z sezonowymi owocami! Dziś przygotowałam dla Was wersję z marmoladą. Może nie byłoby w nim nic nadzwyczajnego, gdyby nie ozdobny(...)sposób zaplatania, który potem tworzy nie tylko pyszne ale i efektywne ciacho. Jest mega puszyste i delikatne! Długo pozostaje świeże! Koniecznie spróbujcie. Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 450 g * ciepłe mleko – 200 ml * jajko – 1 L lub 2 M * świeże drożdże – 20 g * cukier – 100 g * masło 50 g * sól – 1 szczypta DODATKOWO: * marmolada
Ostra na Słodkożółtkami, cukrem waniliowym, oraz mąką ziemniaczaną i pszenna. Dodać do gotującego się mleka energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Gotować, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, do masła stopniowo dodawać po łyżce wystudzoną masę budyniową. Wystudzone ptysie przecinamy na pół i wypełniamy kremem karpatkowym. Do wypełnienia ptysiów można użyć szprycy cukierniczej, ja krem(...)posypujemy cukrem pudrem, lub polewamy rozpuszczoną czekoladą. Ptysie najlepiej smakują n drugi dzień kiedy ciasto nawilgnie od kremu. Ptysie z kremem karpatkowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sernik oreo z borówkami i malinami Pudding chia z musem z mango i kiwi – Ksiega-smaku.pl Rurki z kremem budyniowym | ksiega-smaku.pl Churros – przepis na Hiszpańską przekąskę Artykuł Ptysie z kremem karpatkowym
Księga-Smakuciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Facebooku wstawiłam zdjęcia serników (pod tym LINKIEM znajdziecie ten post) i znowu dałam Wam wybór, który przepis ma się jako pierwszy pojawić na stronie. Głosowanie jeszcze trwa, lecz muszę się najpierw(...)obłędne ciasto! Sezon na śliwki w pełni, że grzechem byłoby nie zrobić ciasta z tymi owocami. Wpadłam na pomysł mega szybkiego ciasta, które w smaku jest obłędne! Jest mokre, puszyste, mocno aromatyczne dzięki cynamonowi, który ze śliwką tworzy naprawdę super smak. Co ciekawe do przepisu nie dodawałam kakao, a ciasto mimo tego wyszło ciemne. To zasługa śliwek
zdrowo i aktywnieCiasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Najlepsze ciasto z rabarbarem i kakao Proporcje na formę o średnicy 24 cm Czas przygotowania: 90 minut Składniki: 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)jajka 230 g masła 230 g cukru 500 - 600 g rabarbaru 3 łyżeczki kakao cukier puder Wykonanie: Uwaga ! Składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową W dużej misce ucieramy na puszystą masę masło razem z cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy przesianą wraz przyprawami i proszkiem do pieczenia mąkę. Mieszamy
Kulinarne przygody Gatityciasto z dodatkiem śliwek do wykonania w ekspresowym tempie. Mocno aromatyczne oraz wilgotne. Przygotowanie: 15 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Facebooku wstawiłam zdjęcia serników (pod tym LINKIEM znajdziecie ten post) i znowu dałam Wam wybór, który przepis ma się jako pierwszy pojawić na stronie. Głosowanie jeszcze trwa, lecz muszę się najpierw(...)obłędne ciasto! Sezon na śliwki w pełni, że grzechem byłoby nie zrobić ciasta z tymi owocami. Wpadłam na pomysł mega szybkiego ciasta, które w smaku jest obłędne! Jest mokre, puszyste, mocno aromatyczne dzięki cynamonowi, który ze śliwką tworzy naprawdę super smak. Co ciekawe do przepisu nie dodawałam kakao, a ciasto mimo tego wyszło ciemne. To zasługa śliwek
Zdrowie i pysznie na talerzuSkładniki na klasyczny sernik:1 kg twarogu z wiaderka200 g masła150 g cukru4 duże jajka50 g kaszy manny2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaaromat waniliowy lub rumowybakalie: rodzynki i kandyzowana skórka pomarańczowaCZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieszczamy masło i cukier - miksujemy na puszystą masę. Wbijamy jajka, dodajemy
My Culinary Artponownie. Ale tym razem zrobiłam w dwóch tortownicach, bo tak chciałam. Zdjęcia też zrobiłam nowe. Skoro piszę ten post, to znaczy, że tym razem nie było niespodzianek. Sernik się udał. Jak wygląda, to widać, a jak smakuje? Zróbcie i oceńcie sami. Ja mogę Was zapewnić, że jest niesamowity. Wszystkie smaki przeplatają się ze sobą nie zagłuszając się wzajemnie(...)maszynce. Masa serowa: Żółtka oddzieliłam od białek. Do misy miksera wsypałam cukier, dodałam żółtka i masło. Utarłam na puch. Podczas ucierania partiami dodawałam ser. Do dobrze utartej, puszystej masy serowej dodałam pomarańczę i mąkę ziemniaczaną. Białka ubiłam na sztywną pianę, przełożyłam do masy serowej i delikatnie wymieszałam łyżką, żeby nie zburzyć struktury piany. Piekarnik włączyłam
Kuchnia u KrysiSkładniki : 1,5 kg sera mielonego 50 dkg cukru pudru 25 dkg masła 18 jajek 1,5 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 łyżki kaszy manny
Przepisy i porady kulinarnesłodki, bo znajdziemy w nim, całą puszkę mleka słodzonego skondensowanego i prawie 3 tabliczki białej czekolady ;) Ale nie zraźcie się tym. Warto go spróbować, tym bardziej póki są jagody :) 'sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym' Składniki: * spód: - 2 jajka - 2 łyżki (płaskie) cukru - 90g białej czekolady - 50g masła - 2,5 łyżki mąki pszennej * masa serowa(...)wanilii * sos jagodowy: - 1 szklanka jagód - 1-2 łyżki wody - 1 łyżka cukru (lub więcej - w zależności od smaku) Przygotowanie spodu ciasta: Jajka ubić z cukrem na białą i puszystą masę. Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej. Cienkim strumieniem wlać do masy jajecznej. Ubijać na wolnych obrotach miksera. Dodać przesianą mąkę i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia
CookYourselfjesteśmy w trakcie przygotowań do świąt, więc mam dla was sernik. Ja osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez sernika. Na takie okazje nie żałuję czasu ani składników. Sernik królewski chyba zna każdy u mnie jednak będzie to wersja świąteczna. Do masy serowej bowiem wkrada się obłędna nuta marcepanu, która podbita została nutką pomarańczy oraz anyżu. Ciasto kruche(...)natychmiast zawijamy w folię i chłodzimy min. 1 godzinę w lodówce. 2. Przygotowujemy masę serową. Jajka i dwa białka wbijamy do miski i ubijamy je z cukrem na puszystą masę. Ważne by cukier całkowicie się rozpuścił. Do osobnej miski dajemy zmielony ser, serek mascarpone oraz przesianą skrobię, mąkę migdałową oraz anyż. Wszystko mieszamy a następnie łączymy partiami z masą
vaniliowoczekoladowaOto najslodsze wspomnienie PRL-u, torcik W-Z-etka.Warszawskie ciasto wymyslone pol wieku temu na czesc powstania super nowoczesnej na owczesne czasy trasy W-Z nic nie stracilo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pestek lub świeżych – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wiśnie rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych myjemy i drylujemy. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy budynie, kaszę mannę, skórkę cytrynową oraz nasiona wanilii. Cały czas wszystko mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy zmielony twaróg. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)woda troszkę odparuje. Następnie dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy jeszcze chwilę, czekając aż wytrącony sok z owoców zgęstnieje. Po tym czasie odstawiamy gotowe wiśnie do wystudzenia. Sernik wyciągamy z piekarnika i studzimy. Na koniec wykładamy na wierzch nasze przestudzone wiśnie. Smacznego. Artykuł Sernik wiedeński z wiśniami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEcukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka kakao 36 herbatników gorzka czekolada na polewę Krok pierwszy: miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem aż masa będzie jasna i puszysta. Następnie dodajemy do niej twaróg sernikowy. Krok drugi : masę dzielimy na dwie części – do jednej z nich dodajemy kakao, a do drugiej cukier waniliowy. Obie ponownie mieszamy. Krok trzeci(...)odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego! Gotowe ciasto warto po schłodzeniu polać polewą z gorzkiej czekolady. Dlaczego warto przygotować to ciasto? – jest to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego sernika, – ciasto nie wymaga pieczenia, – ma ciekawy i oryginalny kształt, – można je modyfikować zamieniając środkową warstwę kakao na np. galaretkę
Proste-przepisy.plPrzepis na pięciu minutowe oponki sprawił ogromną furorę i tysiące ludzi smażą je w czasie karnawału. Dzisiaj mam kolejny, niesamowity przepis z serii „w 5 minut
Kuchnia Łukasza