sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:57/617)

sernik kokosowy Siostry Anastazji 248

masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli   na masę serową: 1 kg sera w kostce 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy  na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta(...)minut. Następnie wyłożyć masę serową i piec około 45-50 minut w 170*C. Białka ubić z solą i cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać kokos. Wyłożyć na piekący się sernik i piec jeszcze około 15-20 minut. Wystudzić w uchylonym piekarnika a następnie w lodówce minimum kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik Zebra 371

Aksamitny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik waniliowo-kakaowy. Robiący wrażenie wzór zebry. Równy i gładki dzięki pieczeniu w kąpieli wodnej. Gorąco polecam! Składniki na tortownicę 21 cm: Spód: 125 g herbatników typu Digestive 50 g roztopionego masła Herbatniki pokruszyć malakserem lub blenderem. Wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem i przełożyć ciasteczka. Dokładnie docisnąć do dna i wygładzić(...)użyłam do każdej masy osobnej łyżki). I tak na przemian do wyczerpania mas. Sernik włożyć do piekarnika. W piekarniku pod sernikiem umieścić naczynie z wrzącą wodą.  Sernik piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi stąd

Moja Galeria Smaku
Pasja serowo- orzechowa 221

ciasto. SKŁADNIKI: Ciasto orzechowe: 5 jajek, ¾ szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, ¾ szklanki cukru, 100 ml oleju, 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Sernik: 500g sera białego półtłustego, 100g masła, ½ szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 4 jajka, 2 łyżki budyniu waniliowego, 50 ml śmietany 30%, Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego(...)Następnie dodaję mąki wymieszane z orzechami i proszkiem do pieczenia. Na końcu cienkim strumykiem wlewam olej. Ciasto przekładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa równe blaty. 2. Sernik: Żółtka ucieram razem z masłem, cukrem i cukrem waniliowym

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik kokosowy 243

też to do siebie, że nie musi być jednorodny i monotonny. Minęły już te czasy, kiedy jeśli sernik to z rodzynkami lub brzoskwiniami. Ja dziś proponuję sernik kokosowy - pyszny ! Spód:250 g kruchych ciastek ( herbatników )  80 g wiórek kokosowych100 g masłaMasa serowa:1 kg sera twarogowego w wiadereczku1 i 1/3 szkl. cukru150 ml mleczka kokosowego1 laska(...)białek - delikatnie połączyć.Masę serowa wylać na podpieczony spód.Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Na sam dół piekarnika wstawić naczynie wypełnione wodą.Sernik piec 90 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić jego drzwiczki i pozostawić sernik  w piekarniku, do ostygnięcia.Przygotować wierzch:Wiórki kokosowe podpiec na suchej patelni. Dodać masło, cukier

kolorowotorcikowo
Sernik z chałwą i musem truskawkowym 185

Kremowy sernik pieczony z wykorzystaniem pary z wody. Dzięki temu zabiegowi jest wilgotny. Połączony z czekoladą i chałwą jest wyśmienity. Do tego mus truskawkowy! Pyszności! Sernik: 250 g ciastek biszkoptowych 75 g margaryny 1 kg twarogu zmielonego (z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 40 g budyniu waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 100 g chałwy(...)ciasteczkowy spód. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 120*C. Wstawiamy tortownicę. Do osobnej foremki wlewamy wrzątek, wstawiamy na dno piekarnika. Pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy foremkę z wodą i ustawiamy piekarnik na funkcję termo obiegu. Pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach (najlepiej całą noc). Mus truskawkowy: Żelatynę zalewamy zimną wodą. Odstawiamy do napęcznienia. Z truskawek obieramy

VioletoweKucharzenie
Sernik malinowy z sosem 408

Sernik potrójnie malinowy. Jedna porcja malin przetartych w serniku, druga porcja malin dodana do sera, trzecia porcja w postaci sosu i dekoracji.Sernik mocno malinowy. U mnie nie doczekał etapu chłodzenia w lodówce bo wcześniej został zjedzony.   spód: 150 g mąki pszennej 1 żółtko szczypta soli 100 g masła 1/4 szklanki cukru masa serowa: 90 dkg sera twarogowego(...)Piekarnik nagrzewam do temperatury 180 stopni termoobieg, wstawiam miskę z gorącą wodą żeby wytworzyła się para. Sernik piekę 20 minut, po czym zmieszam na temp 130 stopni i piekę jeszcze 40-45 minut.Po tym czasie uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam sernik w nim do ostygnięcia. Potem wkładam do lodówki żeby stężał. Mój sernik nie doczekał następnego dnia

wesoła kuchnia
Czarno-biały sernik (z markizami) 245

łamiemy/kroimy na 4 części. Połamane markizy przekładamy do serowej masy, lekko mieszamy drewnianą łyżką. Tak przygotowaną masę serowo-markizową przelewamy na zimny spód (formę wyciągamy z lodówki). Sernik pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 210 stopni piekarniku (u mnie gazowy) przez około 45 minut (sernik powinien odejść od boków formy). Po tym czasie zostawiamy go przez

Słodkie okruszki
SERNIK LIMONKOWY Z BAZYLIĄ – jeden z najlepszych serników, jakie jadłam! 236

całe jajka oraz wanilię. Wrzucamy posiekaną bazylię oraz miętę. Dodajemy tartą skórkę z kilku limonek – delikatnie, ale dokładnie miksujemy. Pamiętajcie, żeby serników nigdy nie miksować długo – nie wolno ich napowietrzać! Wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ( cały czas w kąpieli(...)minut w 180C, a następnie ok. 90 minut w 120. Studzimy przez całą noc. Gotowy smarujemy odrobiną limonkowego lukru ( cukier puder + sok z limonki ) i dekorujemy. Smacznego! Ps. sernik pieczemy cały czas z kąpielą wodną – dzięki temu pozostanie równy i bardziej delikatny. Jak robimy kąpiel wodną? Tortownicę bardzo dokładnie owijamy folią aluminiową, układamy w większej formie, do formy

Ostra na Słodko
Sernik bananowy 135

Dziś naszła mnie ochota na sernik, dawno nie robiłam, ani nie jadłam sernika więc póki jeszcze miałam okazję i czas zabrałam się za pieczenie. Sernik intensywnie bananowy, niski, ponieważ zrobiłam go w formie na tartę, która jest przeogromna ;p  Wypiek przetestowany przez moją mamę ;) hmm... co nowego u mnie? za tydzień o tej porze będę ostatecznie pakować(...)łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 1 łyżka fruktozy lub innego słodzidła 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g sera białego (najlepiej ser Emilka 0%, bo już jest przemielony) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 dojrzały banan 1 łyżka wiórków kokosowych 2 łyżki fruktozy lub innego słodzidła

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Piankowy sernik 353

Delikatny, wilgotny i puszysty serniczek z polewą czekoladową. Po prostu rozpływa się w ustach. Pieczony w kąpieli wodnej jest po prostu rewelacyjny! 250 g twarogu 2 żółtka 6 białek Szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g mlecznej czekolady Twaróg miksujemy z żółtkami, cukrem i mąką ziemniaczaną (tylko do połączenia składników). Białka ubijamy na sztywną pianę(...)tortownicy o śr. 18 cm. Jeżeli mamy nieszczelną tortownicę obkładamy ją folią aluminiową (na zewnątrz). Foremkę wstawiamy do większej prostokątnej blaszki. Wlewamy ok. 1,2 litra wrzątku. Sernik pieczemy w temperaturze 170*C przez 50 minut. Około 15 minut przed końcem wierzch ciasta przykrywamy folia aluminiową. Upieczony sernik wyjmujemy z kąpieli wodnej, studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

VioletoweKucharzenie
Sernik brzoskwiniowy pieczony na jogurtach. 180

nazwał. Kiedy piekłam je pierwszy raz nie widziałam co z tego wyjdzie, wyobrażałam sobie sądząc po nazwie coś bardziej suchego, kruchego, kokosowego. Zrobiłam też  w ten sam dzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc(...)Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą dla zwykłego sernika, jest dużo pewniejsze, nie wychodzi zakalec ani inne rewelacje. Smaki można zmieniać dowolnie, można dać jogurt o innym smaku i inne owoce ale można także dać gęstą śmietanę i zrobić wersję śmietankową. Składniki na prostokątną blaszkę około 27x37: Na ciasto kruche: 3 szklanki maki pszennej tortowej pół

Poezja Smaków - blog kulinarny
Świąteczny sernik pomarańczowy - pyszny 197

pomaranczowa i cukier perlowyWykonanie:°Skladniki na spod sernika wrzucic do kielicha blendera i drobno zmiksowac.Powstala masa, dokladnie  uciskajac wylepic dno tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Wczesniej obrecz tortownicy posmarowac maslem.Ostawic do lodowki do stezenia.°Wyszorowac i sparzyc 2 pomarancze.Zetrzec skorke i odlozyc.Wycisnac sok. °Otworzyc puszke mleka kokosowego nie mieszajac jej zawartosci.Do sernika uzyc tylko gornej,bialej ,kremowej warstwy.°Ser wymieszac(...)piec kolejne 90 minut.Po upieczeniu sernik bedzie mial dobrze sciete boki,a srodek pozostanie lekko drzacy.Studzic stopniowo,najpierw przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,potem na kratce.Ten sposob pieczenia sprawia,ze sernik podczas pieczenia nie rosnie,nie peka i jest idealnie rowny.Pieklam go w foremce o przekroju 20 cm,a foremka byla wypelniona masa po same brzegi.°Przez

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na zimno z winogronami 802

Trzeci wczesny ranek piszę tego posta ;) Nie poddam się, kiedyś na pewno go skończę :D Właśnie obstawiam, które dziecko dzisiaj pierwsze wstanie ;) Miałam jakiś czas temu ochotę na sernik. Pieczony odpada, bo za dużo zachodu no to padło na sernik na zimno. W lodówce winogrona, w szafce galaretka. Do tego spód z biszkoptów. Szybko, prosto i smacznie

My simple kitchen
SERNIK SEZAMOWIEC 168

sezamowej rozcieramy je łyżką. Gotową masę przelewamy do tortownicy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni z termoobiegiem. Na najniższym szczebelku w piekarniku wkładamy naczynie żaroodporne z wodą, pod sernikiem. Pieczemy około 30-40 minut, aż się zarumieni i boki sernika skurczą się. Odstawiamy do ostygnięcia. Polewa olej kokosowy 4 czubate łyżki kakao 2-3 łyżki cukier puder 4 łyżki(...)migdałów do ozdoby Olej kokosowy rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy cukier puder i kakao. Gotujemy na małym ogniu, aż składniki lekko zredukują się, cukier puder rozpuści się. Polewę wylewamy na sernik. Jeszcze ciepłą polewę posypujemy wiórkami kokosowymi i migdałami. Wstawiamy do lodówki

Kuchnia Paulettes
Sernik z pierniczkami 196

bułką tartą. Wlać połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i zalać resztą masy. Piekarnik nagrzać do 160 stopni, wkładając na spód naczynie żaroodporne z wodą. Na środkowej półce ułożyć sernik. Piec ok 50 minut. Piekarnik lekko uchylić i tak ostudzić sernik. Polewa: żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Resztę składników rozpuścić, zdjąć

Smakołyki Asi
Sernik Zebra 324

łyżkę czarnej, po czym na środek czarnej znowu 2 łyżki białej i tak aż masa się skończy. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi się bawić, może zrobić mniej warstw. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 1 ½ godziny. Po upieczeniu sernik pozostawiamy na około 15 minut w wyłączonym piekarniku, po czym wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy całkowicie wystygnie

Smakowy Raj
Sernik pomarańczowy 217

śmietanę, mąkę, esencje i skórki pomarańczowe. Wszystko miksujemy. Białka ubijamy na sztywną masę i wraz z kandyzowanymi owocami dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy i wylewamy na tortownicę.Sernik pieczemy 60 minut. Studzimy w piekarniku.Porada:  Po upieczeniu wystudzony sernik chowamy do lodówki na cała noc. W żadnym wypadku nie można go kroić, gdy będzie jeszcze letni. Jest

Kulinarne przygody Gatity