sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:172/617)

Sernik na zimno III 182

niż poprzednie przepisy na serniki na zimno, gwarancją sukcesu jest jednak dobry serek na sernik. Ja używam serka ulubionego z Wielunia - szczerze polecam do serników na zimno, pieczonych i na kanapki!:) S kładniki na tortownicę o średnicy 24 cm : 650 gramów sera porządnie zmielonego lub dobrego "wiaderkowca" (używam "Mój Ulubiony

cucinare
Sernik z musem malinowym 186

Mieszamy z cukrem pudrem i polewamy sernik. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 125 stopni i pieczemy jeszcze 70-80 minut (sernik należy obserwować). Studzimy przy otwartych drzwiach piekarnika. Smacznego

ChilliJemy
Gotowany serniczek 185

można też jeść go na ciepło. Po schłodzeniu podawać z ulubionymi dodatkami, ja swój serniczek podałam z domowym syropem malinowym. Koniecznie spróbuj innych śniadań inspirowanych sernikiem! Kliknij w link :)   pieczona sernikowa owsianka

tost z dżemem
Serowiec z arbuzem 166

Wspaniały serniczek ,,odkurzony" z jakiejś starej ,,Claudii" i oczywiście przetestowany przez moją familię:) Składniki: 100 g biszkoptów 60 g masła Masa: 25 dag twarogu 1 szklanka

Ciasteczkowy Potwór
Sernik cytrynowy na zimno 230

Pogoda iście butelkowa. Na działce nic praktycznie nie można zrobić, lecz w domu na pewno można upiec ciasto:) No, może moje raczej się studziło, niż piekło

Ciasteczkowy Potwór
Cytrynowy sernik z polewą kajmakową 205

dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut. Sernik zostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masę kajmakową i dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Gotową polewą posmarować wystudzony sernik

Monia miesza i gotuje
Cynamonowy sernik na zimno z prażonymi jabłkami 244

Jako wielka fanka cynamonowych słodkości i białego sera nie mogłam powstrzymać się przed zrobieniem powyższego sernika. Na zimno,bez pieczenia - na kruchym spodzie z owsianych ciasteczek, z masą z serków homogenizowanych i warstwą prażonych jabłek. Podwójnie cynamonowy, niezwykle lekki i pyszny - koniecznie do powtórzenia! Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 23 cm) : spód  - 150 g ciasteczek zbożowych (u mnie

Kuchnia Ellie
SERNIK NA ZIMNO I 212

Miał być upieczony sernik z przepisu Margarytki, tak smakowicie wyglądał! Niestety ostatnie tygodnie były zdominowane przez pracę, i brak czasu spowodował, że poszłam na łatwiznę

Walijskie Pichcenie
SERNIK WANDY NA CIEMNYM SPODZIE 3215

jest wtedy niższy, ale jest go więcej), czasami w okrągłej tortownicy albo w formie tzw. keksówce - wtedy jest najwyższy. Musimy jednak pamiętać, że jeśli chcemy, aby nasz sernik był wysoki, musimy piec go na pewno trochę dłużej - wtedy mamy gwarancję, że się przepiecze.  Dla upewnienia się czy ciasto jest przepieczone zawsze sprawdzam stan cienkim, drewnianym patyczkiem. Składniki

Walijskie Pichcenie
Placuszki dyniowe na słodko 180

zawiera cukru można też je wykorzystać do wersji wytrawnej. Doskonale również smakują na zimno. Przetestowałam :) Placuszki dyniowe na słodko Składniki: 500 g białego sera na sernik 500 g g pieczonej dyni 3 jajka szczypta soli 13 czubatych łyżek mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka olej do smażenia cukier puder Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą

Kulinarne przygody Gatity
Sernik wiśniowy 246

wylać na podpieczony spód, wyrównać- na dno piekarnika wstawić szerokie naczynie z gorącą wodą, dzięki parze wodnej sernik nie powinien pęknąć, będzie też równiej wyrastał- sernik wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach przez 50-60 minut do momentu ścięcia się masyPOLEWA ŚMIETANOWA- śmietanę rozmieszać z cukrem, upieczony sernik wyjąć na chwilę z piekarnika, na jego

Smakołyki Bereniki
Muffinki czekoladowe z orzechami i kremem korzennym 134

Czekoladowe muffiny z orzechami laskowymi i kremem piernikowym Święta zawsze kojarzyły mi się z makowcem, sernikiem... Nie piekliśmy nigdy piernika, nie przypominam sobie pierniczków :) Jednak bardzo lubię korzenne nuty - w ciastkach, kawie czy gorącej czekoladzie, dlatego chętnie zmieniam tą naszą, domową tradycję! A teraz zastanawiam się czy warto zrobić swoją własną przyprawę korzenną :) W klimacie już trochę świątecznym, ale jednak

Kraina Tysiąca Smaków
Bosssski sernikobrownies 155

Najpierw upały, więc ani gotować, ani jeść, ani tym bardziej siedzieć przy komputerze.  Teraz z kolei prawie listopadowa aura, więc pomyślałam, że jak nie zjem sernika (w dodatku nie piekłam już baaardzo dawno), to nie przeżyję następnego dnia;) Padło na sernikobrownies z jagodami z tego przepisu , więc zanim na dobre zaczęło lać zdążyłam jeszcze pojechać na targ po świeże jagody

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) 233

sernika wykorzystałam wyjątkowy cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem od Kamis. Polecam Wam produkty Kamis na święta. Niech i na Waszym stole nie zabraknie smaku i aromatów. Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) Polecam produkty Kamis na święta Składniki: (na tortownicę 26 cm) 1 kg sera z wiaderka (nie wodnisty) 150 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 płaska(...)skończenia składników. Sernik wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (środkowy poziom, grzanie góra-dół). Pieczemy około 45-50 minut (ciasto należy obserwować, czas pieczenia może różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na około 15 minut. Wyciągamy, studzimy ciasto. Gdy ciasto przestygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej

Słodkie okruszki
Sernik Pod Pierzynką 190

przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Tak około 8-10 minut przez końcem pieczenia przygotować bezę. Beza: 4. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem, ale nie na bardzo sztywno. Następnie powoli wsypać cukier ( patrz FILM ) i miksować przez około 5-6 minut, aż cukier się rozpuści. 5. Na gorący sernik, dopiero co wyjęty(...)żeby był nierówny, beza wtedy wygląda bardziej apetycznie. Sernik wstawić z powrotem do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra – dół przez około 30 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 6. Ostygnięty sernik wstawić na całą noc do lodówki. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki, nożem oddzielić

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania