sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:175/617)

Bezglutenowy sernik jeżynowy z kremem kawowym 122

kremowy o jeżynowym smaku, znakomicie komponuje się z kawowym kremem. Wygląda jakby spędziło się nad wiele godzin, a tak naprawdę jest bardzo prosty do przygotowania. Przepyszny! To jeden z tych serników, którymi nie da się tylko poczęstować.... SKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa:  ( wszystkie składniki powinny(...)Zmiksuj krótko, tylko do połączenia składników . Masę serową wylej na schłodzony spód, wyrównaj. Piecz w temperaturze 150ºC przez około 70 minut. Polewa: Składniki wymieszaj. Sernik wyjmij z piekarnika, delikatnie wyłóż śmietankową polewę, wyrównaj i piecz jeszcze 10 minut. Wystudź w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodź w lodówce przez około 12 godzin. Krem: W misie miksera umieść wszystkie składniki

Kuchnia bezglutenowa
Niskowęglowodanowy sernik, czyli deser z dużą zawartością białka 178

składniki. Poniższy przepis na sernik jest wysokobiałkowy, niskowęglowodanowy a przy okazji też bezglutenowy. Bardzo wilgotny i smaczny. Składniki: 500g chudego twarogu 6 jajek cytryna 200g orzechów brazylijskich 50g masła 3 łyżki masła orzechowego Sposób przygotowania: Orzechy posiekaj bardzo drobno lub zmiel przy pomocy blendera. Wymieszaj z rozpuszczonym masłem i wyłóż na małą blaszkę do pieczenia wysmarowaną masłem. Wstaw(...)ewentualnie słodzikiem jeżeli chcesz by sernik był słodki. Dodaj sok z jednej cytryny i dokładnie wymieszaj. Wlej do blaszki wyłożonej orzechami i piecz w temperaturze 160 º C przez 40 minut. Kiedy sernik ostygnie posmaruj go masłem orzechowym

wysmienity
Sernik z dynią i mascarpone 174

Sernik z dodatkiem serka mascarpone i dyni jest smaczny, na delikatna konsystencję, ładnie się prezentuje. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3,4 kostki masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao do posypania Masa serowa: 0,6 kilograma tłustego twarogu 200 gram serka mascarpone 1,2 szklanki śmietany 30% 2 jajka(...)bułką tartą, posypujemy kakao. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy wszystkie składniki masy serowej oprócz białek, miksujemy na gładką masę, dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, sernik wyjmujemy z piekarnika

Bajeczna Kuchnia
Sernik śmietankowy 251

bazie twarogu pieczone zwycięzcom igrzysk olimpijskich. W starożytnym Rzymie z kolei Marek Porcjusz Katon opisywał, aby 2 kg sera utrzeć w moździerzu, wymieszać z funtem mąki pszennej i jajkiem i piec na rozgrzanym kamieniu. Ekspansja terytorialna Włochów sprawiła, że ludność podbitych krajów przejmowała nawyki kulinarne swoich najeźdźców. W ten właśnie sposób Europa poznała sernik, a każdy z krajów(...)wypracował sobie własną recepturę jego pieczenia. Do Polski ciasto to przywędrowało za sprawą Jana III Sobieskiego, który po powrocie z Bitwy pod Wiedniem przekazał przepis na sernik, który być może właśnie z tego powodu, nazwany został sernikiem wiedeńskim. I tak o to sernik podbił serca i podniebienia Polaków. Bez spodu, na kruchym spodzie, z kruszonką, lukrem, migdałami, czekoladą

Jacob Tastes
Sernik czekoladowy 145

masy. Sernik jest wilgotny i zwarty - taki jak lubię :) Ciasto piekłam w tortownicy 26cm i wyszło bardzo wysokie, przez co musiałam wydłużyć czas pieczenia o 15 minut. Możemy je upiec w kwadratowej formie o wymiarach 26x26. Polecam na długi majówkowy weekend! Inspiracja ze strony Kwestia Smaku. Sernik czekoladowy: Składniki na tortownicę 26cm: Na spód herbatnikowy: 150g kakaowych herbatników(...)serowej i miksujemy. Na końcu do masy dodajemy kremówkę (nie ubitą) i mieszamy całość. Masę serową przelewamy na spód herbatnikowy, ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie zdejmujemy obręcz i sernik schładzamy kilka godzin. Polewa: wodę umieszczamy w małym rondelku i wstawiamy na planik o średniej mocy. Dodajemy cukier i mieszamy

Smak mojej kuchni
Puszysty sernik 229

sztywnego kremu. Przekładamy zarówno pianę z białek jak i kremówkę do masy serowej. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników. Sernika nie należy zbytnio napowietrzać, bo będzie nam pięknie rósł, ale po upieczeniu równie efektownie opadnie. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki- jeden obok drugiego. Wylewamy masę serową i wyrównujemy. Blachę z sernikiem układamy na większej blaszce- najlepiej(...)nagrzanego do 170⁰C piekarnika na 15 minut, a następnie zmniejszamy temp. do 160⁰ i pieczemy jeszcze 55 minut. Po upieczeniu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i nie wyciągając sernika pozostawiamy go na min. kilka godzin (u mnie cała noc). Wystudzony sernik smarujemy polewą: Śmietankę podgrzewamy, wrzucamy posiekaną czekoladę i pozostawiamy na dwie minuty. Po tym czasie mieszamy całość

Kuchnia w czekoladzie
Śmietankowy sernik z gruszką 236

sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Składniki: (na tortownice(...)wykładamy do przygotowanej tortownicy. Gruszki obieramy kroimy na pół, wydrążamy środki i odcinamy niejadalne końce, a następnie tniemy w paseczki. Tak przygotowane kawałki gruszek układamy na serniku, wciskając je w masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45-50 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 15-20 minut w wyłączonym

Słodkie okruszki
Śmietankowy sernik z gruszką 224

sobie jeszcze lekko ciepły kawałek No cóż… uwielbiam takie serniki. Dlatego szczerze Wam polecam ten przepis na weekend. Spróbujcie. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Składniki: (na tortownice(...)wykładamy do przygotowanej tortownicy. Gruszki obieramy kroimy na pół, wydrążamy środki i odcinamy niejadalne końce, a następnie tniemy w paseczki. Tak przygotowane kawałki gruszek układamy na serniku, wciskając je w masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 45-50 minut. Po tym czasie zostawiamy jeszcze na 15-20 minut w wyłączonym

Słodkie okruszki
Sernik z czekoladą i skórką cytrynową 213

mleczna pokruszona 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki otartej skórki z cytryny (może być też z pomarańczy) Przygotowanie dna sernika: tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia; piekarnik nagrzej do temp. 180C (bez termoobiegu, grzanie góra-dół); w rondelku pokrusz ciastka i zmieszaj je z roztopionym masłem, wyłóż nimi dno tortownicy oraz(...)utwórz rant na około 2 cm wysokości (mocno podociskaj z każdej strony), piecz 10 minut, wyjmij i wystudź, w piekarniku obniż temp. do 140C; Przygotowanie sernika: ser zmiksuj z jajkami, cukrem, cukrem wanilinowym i mąką ziemniaczaną, zmieszaj ze skórką cytrynową i posiekanymi obiema rodzajami czekolady, przełóż na upieczony wcześniej spód z ciastek; piecz 2,5 godziny, wystudź w piekarniku, smacznego

Zasmakuj Kuchni
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 469

tylko na wielkanocny stół. ;-)I niech Was nie przerazi sposób wykonania, bo wbrew pozorom, nie jest ono zbyt skomplikowane, a smak jest wart poświęconemu mu czasowi.Ja piekłam w tortownicy 25cm. Wydłużyłam troszkę czas pieczenia, myślę, że kolejne 5-10 minut byłyby jeszcze wskazane (chyba to różnice piekarników, lub po prostu zamiana czekolady na kremówkę, która jest jednak rzadsza(...)ciasteczek, wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec ok.15 minut (tylko góra-dół, bez termoobiegu). Następnie temperaturę zmniejszyć do 120*C i piec jeszcze ok.90 minut ( ja piekłam 100 minut, ale myślę, że powinnam jeszcze z 5-10 minut dodać) chyba, że pieczemy dokładnie wg oryginału, tzn. z mlekiem słodzonym i z białą czekoladą, wówczas wystarczy

Smaczne Zdrowe
sernik gotowany mojej babci 207

Przepis na ten sernik mam od mojej babci. Jest w mojej rodzinie bardzo lubiany, obowiązkowo pieczemy go na święta. Możecie dodać do niego rodzynki lub skórkę kandyzowaną. Z tego przepisu wychodzi bardzo duże ciasto w blaszce o wymiarach 29*40 cm. Najlepiej kroić je na drugi dzień, wtedy placki odmiękną i nie będą się kruszyć. Jest długo świeże(...)lepsze. Należy jednak pamiętać, żeby przechowywać je w lodówce. Składniki: na ciasto: 600 g mąki 250 g masła 10 łyżek mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik  3-4 jajka 200 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru (można dać więcej) 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta sernikowa na czekoladowym spodzie 210

szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżki ciemnego kakao 200 g masła 1 jajko klasy M 5 łyżek cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 500 g dobrej jakości sera na sernik* 3 jajka klasy M 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 100 g masła ulubiony aromat – polecam pomarańczowy lub waniliowy *u mnie dziś(...)sera na sernik i 250 g sera śmietankowego typu pacynka Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta + dowolne ozdoby Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, kakao i masło. Masło siekamy nożem. Na koniec wbijamy jajko i zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, schładzamy ją kilka minut w lodówce, następnie wylepiamy nim formę na tartę. Ciasto nakłuwamy

Słodkie okruszki
Sernik jagodowy 165

łyżka cukru z wanilią 1 łyżka soku z cytryny 4 jajka 2 czubate łyżki budyniu waniliowego (proszek) cukier puder Sposób wykonania: Składniki na sernik muszą być wyjęte z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie(...)niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150°C z termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Oprószamy cukrem pudrem źródło

Smaki Natalii
Sernik borówkowy na zimno 148

pogodę i niepogodę - bez względu na to czy za oknem ziąb i plucha czy piękne słoneczko. Jeśli spodziewacie się gości, albo poszukujecie idealnego przepisu na ciasto bez pieczenia, to ten wyjątkowo prosty sernik borówkowy na zimno z serków homogenizowanych będzie przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Sernik borówkowy na zimno - proporcje na tortownicę o średnicy około 24 cm lub kilka

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania