sernik pieczony na herbatnikach - 1500 przepisów (strona:84/100)

SERNIK ZE ŚLIWKAMI I GRUSZKAMI 157

dodatkami powstaje w naszych kuchniach! A czy Sernik ze śliwkami już kiedyś próbowaliście? Jeśli nie to gorąco polecam, bo jest naprawdę przepyszny! Delikatna masa serowa połączona z soczystymi śliwkami i … uwaga – gruszkami tworzy fantastyczną całość, której żaden wielbiciel serników się nie oprze! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło roztopione – 50 g MASA SEROWA(...)laska ( lub ekstrakt z ziaren wanilii ) * drobny cukier – ok. 120 g * jajko – 2 szt * gruszki ( raczej twarde ) – 2 szt * śliwki – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki zmiksować z roztopionym masłem, wylepić tortownicę wyłożoną papierem, wstawiać na 30 minut do lodówki. MASA SEROWA: Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Śmietanę podgrzewamy, dodajemy posiekaną czekoladę, rozpuszczamy, zostawiamy

Ostra na Słodko
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 369

Wiem, że na pierwszy rzut oka ten sernik wygląda jak znany wszystkim sernik rosa. Nic bardziej mylnego. Z tym sernikiem nie ma on nic wspólnego. Ciasto to powstało , kiedy naszła mnie chęć na sernik inny niż zawsze. Kiedy go robiłam wiedziałam, że albo będzie do kitu, albo będzie hit. Okazał się hitem. Skradł serca całej mojej rodziny(...)jest za mało słodka, możemy dosłodzić cukrem pudrem i wymiksować. * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.  * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy herbatnikami. Wylewamy ciasto. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy.  *Śmietanę Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zalewamy wodą ( tyle aby zakryło) , kiedy stężeje

Z Majeczką w kuchni
Sernik z twarogu homogenizowanego 145

Bardzo często używam twaróg homogenizowany zamiast tradycyjnego białego sera, ze względu na jego delikatną konsystencję oraz łatwość i szybkość w przygotowaniu ciasta. Trzeba jednak uważać na

Tradycyjna Kuchnia
Pyszne i proste ciasto ze śmietaną, bez pieczenia 143

robiłam je już ze trzy razy. Za każdym razem wychodziło przepyszne i szybko znikało. Bez pieczenia, bez babrania, bardzo proste w wykonaniu. Rozpływa się w ustach i to dosłownie, a na jednym kawałku raczej nie skończycie. Ciasto wychodzi kremowe, ale nie jest to sernik. W smaku czuć śmietanę, więc jeśli lubicie lody śmietankowe, to zróbcie to ciasto koniecznie(...)razem spróbuję dodać jeszcze trochę wanilii. A wracając do ciasta, to wierzch i spód to warstwa ciasteczkowa. U mnie z herbatników z Biedry z dodatkiem kilku sztuk ciemnych Łakotek. Żeby dodatkowo podkręcić smak spodu. wierzchu ciasta, do pokruszonych herbatników dodałam poza rozpuszczonym masłem, kawę. Jak stwierdził pan mąż, kawa robi robotę. Moim zdaniem nie robi, bo ciasto się

Mieszam w Garnku
Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 538

theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Skala smaku 10/10 spód można zrobić z herbatników kakaowych ugniecionych z masłem jednak wtedy pieczenie będzie odbywało się przez termoobieg  Ciasto kakaowe (spód  ) 150 g mąki, -1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 łyżka gorzkiego kakao, - 50 g masła, - 1 łyżka cukru pudru, - 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)koniec dodać olejek waniliowy. 4. Blaszkę o wymiarach 26x37 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce ciasto czekoladowe. Wylać na to masę sernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok. 80 minut funkcja góra-dół. Po upieczeniu uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić sernik tak na 10 minut. Następnie wyjąć sernik i po zupełnym jego

Kubki smaku
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 236

Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C Składniki na spód: • 220 g herbatników czekoladowych lub owsianych •65 g masla • 1łyżeczka kawy cappuccino w proszku WYKONANIE(...)czekoladowy Zmiksować do połączenia nie długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej - napowietrzony sernik mocno urośnie, a potem opadnie. Łyżkę śmietany wymieszać z kawą rozpuszczalną na jednolita masę i dodać do masy serowej. Wymieszać wszystko łyżką ,dodając whiskey Tak przygotowaną masę wlać na ciasteczkowy spód... Pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 50-60 minut w kąpieli wodnej Upieczony sernik

w mojej kuchni
RAFAELLO Z MALINAMI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 508

Kokos + maliny + czekolada = IDEAŁ! Uwielbiam to połączenie i to właśnie ono dziś odgrywa u mnie główną rolę! Mam dla Was przepis na przepyszne ciasto kokosowe na

Ostra na Słodko
FANTAZJA MAKOWA 228

Święta Bożego Narodzenia obok sernika nie może zabraknąć także ciasta z makiem. Tradycja głosi, że mak przynosi dostatek i jest symbolem płodności. Niestety, u mnie w domu tradycyjny makowiec nie jest zbyt lubiany. Dlatego, aby tradycji stało się zadość, powstała fantazja makowa - mój autorki pomysł... z cynamonową nutą, który składa się z masy makowej, jabłkowej oraz budyniowej z kokosem. Ciasto(...)niebiańsko pyszne!  Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa makowa: puszka gotowej masy makowej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek kokosowych 100 g herbatników Masa jabłkowa: ok. 800 g jabłek 1 łyżeczka cynamonu 1-2 łyżki cukru Masa budyniowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru

Kuchnia MagdaLeny
Kremowy sernik na mascarpone - keto 96

gram gorzkiej czekolady - 64% lub 70% kakao. 1 łyżka słodzika - erytrytolu Na spód: Paczka herbatników petitków - jasnych Wykonanie: Formę ( u mnie prostokątna o wymiarach 20 cm / 30 cm ) wykładamy papierem do pieczenia - wystarczy dno, boki smarujemy masłem. Na dnie układamy jeden przy drugim herbatniki. Masa serowa: Do dużej miski wkładamy oba sery, wlewamy śmietankę,  ekstrakt waniliowy, wsypujemy(...)stopni.  Po 15 minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę do 150 stopni  i pieczemy kolejne 45 minut.  Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni  i serniczek dopiekamy jeszcze około 10 minut. Wyłączamy piekarnik, ciasto zostawiamy w środku przez około 30 minut,  po tym czasie uchylamy drzwiczki i studzimy zupełnie. Przestudzony sernik wkładamy do lodówki

Kronika Piekarnika
Sernik z serków wiejskich z chia, truskawkami i galaretką agrestową 174

Rewelacyjny sernik na zimno! Podstawą tego sernika są znane wszystkim serki wiejskie. Dodatek galaretki agrestowej sprawił, że z masy powstała delikatna pianka. Smaku ciastu nadają sezonowe truskawki! Uwielbiam takie lekkie domowe ciasta! Zgodnie z nazwą akcji ,,Zróbmy coś dobrego" przygotowałam to ciasto z pomocą mojej małej 2-letniej Nadusi. Fajnie było robić coś razem, patrzeć jak pomoc sprawia(...)pozór proste robienie ciasta, a takie wymowne... 200 g herbatników pełnoziarnistych 60 g margaryny Palma spółki Bielmar 400 g ziarnistego serka wiejskiego 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki nasion chia 2 galaretki agrestowe 3 szklanki wrzątku 300 g świeżych truskawek Foremkę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na drobny pył. Łączymy z rozpuszczoną, ciepłą

VioletoweKucharzenie
Ciasteczka lawendowe 176

Lawendowy aromat tego lata króluje w mojej kuchni. Stanowił wyśmienity dodatek do sernika jagodowego na zimno , a także wykorzystałam go w zwykłych, kruchych ciasteczkach, które czasem robię, gdy akurat kończy się nam w szufladzie zapas zwykłych herbatników. Tym razem do ciasta dodałam aromatyczne kwiaty lawendowe. Balkonowe doniczki bujnie obrodziły, więc pomogły mi w tym wypieku. Maleńkie ciasteczka pachną latem(...)lodówce przez ok. 40 min. Schłodzone ciasto możemy potraktować w dwojaki sposób. Możemy odrywać małe porcje ciasta, formować w dłoniach kulki, kłaść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać. Inny sposób to tradycyjne rozwałkowanie ciasta na stolnicy podsypanej mąką i wykrawanie ciasteczek. Blachę z ciasteczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Pieczemy

Raj dla Podniebienia
Mini serniczki z truskawkami 272

Williams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square .     Składniki na około 15 serniczków: Spód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego(...)łyżeczki zmielonych herbatników, lekko dociskając. 3. Ser wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę mikserem ustawionym na średnie obroty. Następnie masę serową wyłożyć na spód z herbatników, ale proszę nie wypełniać całych foremek i zachować trochę miejsca na mus z truskawek. 4. Serniczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35-40 minut

Mała Cukierenka
Mini serniczki z truskawkami 1667

Williams z kolekcji POLKA DOT oraz Basics Square .     Składniki na około 15 serniczków: Spód: 130g zmielonych, kruchych ciastek (użyłam herbatników petit beurre i ciastek holenderskich) 40g masła – roztopionego Masa serowa: 500g gotowego sera na sernik (może być z wiaderka) 2/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g 2 łyżki budyniu w proszku waniliowego lub śmietankowego(...)łyżeczki zmielonych herbatników, lekko dociskając. 3. Ser wymieszać z cukrem, cukrem wanilinowym, budyniem i jajkami na jednolitą masę mikserem ustawionym na średnie obroty. Następnie masę serową wyłożyć na spód z herbatników, ale proszę nie wypełniać całych foremek i zachować trochę miejsca na mus z truskawek. 4. Serniczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 35-40 minut

Mała Cukierenka
Sernik czekoladowy 183

herbatników w czekoladzie- mogą być digestive. 2 łyżki miękkiego masła 600-700 g sera twarogowego- mielonego przynajmniej 2 razy (bądź gotowego z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 tabliczka czekolady deserowej, stopiona w kąpieli wodnej z odrobiną mleka i ostudzona. (jeśli chcesz by sernik był bardziej czekoladowy dodaj jeszcze jedną tabliczkę) 2 -3 jajka(...)Najpierw ser, cukier i wanilię. Następnie dodajemy przestudzoną czekoladę. Na końcu dodać jajka, Po jednym nadal miksując. Aż do uzyskania gładkiej jednolitej masy. 3. Wyłóż masę serową na spód. Piec: 55-65 min w temperaturze 160-170 stopni. Ciasto ostudzić, następnie włożyć do lodówki. Trzymać co najmniej 3-4 godziny w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem a następnie czerwonym

KreatywnePiny