się składników. Powstały mus wyłożyć na spód z herbatników posmarowany malinami i udekorować płatkami migdałów. Spód do ciasta bez pieczenia: Herbatniki rozkruszyć w blenderze i wymieszać z roztopionym masłem, aby powstała forma mokrego piasku. Na spodzie formy położyć papier do pieczenia i wyłożyć na nim herbatniki z masłem, które wyrównać łyżką. Maliny: Maliny gotować(...)zalaną kilkoma łyżkami zimnej wody napęczniałą żelatynę. Mieszać do rozpuszczenia się żelatyny, wystudzić. Wystudzone maliny rozsmarować na spodzie z herbatników. Jeśli mus będzie szybko zjedzony, można malin nie gotować, tylko wyłożyć spód świeżymi malinami i przykryć musem. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno
Kuchcik gotujekremowy sernik z dodatkiem chałwowych drobinek pasują do siebie znakomicie! Smaki wzajemnie się uzupełniają, a my możemy poczuć się jak w niebie! Pozwólcie sobie na chwilę zapomnienia! Przepis jest bardzo prosty, a smak naprawdę niepowtarzalny! :) Kremowy sernik chałwowy z polewą chałwową Składniki na spód: 120 g herbatników 60 g masła Herbatniki kruszymy na drobny(...)spód ciasteczkowy. Pieczemy bez termoobiegu w kąpieli wodnej (możecie o niej więcej poczytać tutaj ), w temp. 160 st. przez 60-65 minut. Następnie schładzamy w piekarniku, a później w lodówce. Składniki na polewę: 150 g chałwy 150 ml śmietanki kremówki Chałwę blendujemy ze śmietanką. Następnie podgrzewamy do otrzymania klarownej i gęstej polewy, którą przed podaniem na sernik należy schłodzić
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Sernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika i zastąpiły je brzoskwinie. Smak galaretek z owoców leśnych i agrestu fajnie łączy się z kremowym serem i musem brzoskwiniowym. Na upalne dni jest idealny, o umiarkowanej słodyczy i przyjemnym lekko owocowym(...)dowolnych herbatników 100 g roztopionego masła 1 -2 łyżki cukru pudru dodatkowo: foremka 28 cm papier do pieczenia lub folia do wyłożenia dna foremki Przygotowanie: Galaretki z owoców leśnych rozpuścić oddzielnie każdą w 250 ml zagotowanej wody. Wystudzić i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretki agrestowe lub cytrynowe rozpuścić razem w 400 ml zagotowanej wody, wystudzić. Herbatniki
Kuchcik gotujeskładniki: 500 g białego sera 140 g cukru pudru 250 g masła 1 łyżka ciemnego kakao 36 szt herbatników (mogą być kakaowe) opcjonalnie: aromat waniliowy
Domowy Smak JedzeniaBardzo podobają mi się warstwy na tym serniku, a sam sernik jest smaczny i mocno czekoladowy. Jest smak czekolady gorzkiej, mlecznej i najbardziej słodka
Ala piecze i gotujePrzepyszny serowy deser bez pieczenia. Nie tylko dobrze smakuje ale też pięknie prezentuje się na stole. Może wydawać się trochę trudny do zrobienia ale w rzeczywistości
Smakołyki AsiSerniki uwielbiam. Pieczone, na zimno i gotowane. Na święta przygotowałam sernik gotowany z polewą kajmakową. Polecam, bo robi się szybko, nie opada :) i w smaku jest rewelacyjny. Ja polałam go kajmakiem, ale można również polać czekoladą, polewą owocową. Próbowałam go zrobić z sera wiaderkowego, ale zdecydowanie polecam tradycyjny twaróg. Nie chciało mi się sera mielić przez(...)maszynkę, dlatego potraktowałam go blenderem co i Wam również polecam, bo mniej pracy :) Składniki Spód 200 g herbatników 100 g masła Masło rozpuścić. Herbatniki pokruszyć drobno i połączyć z masłem. Wyłożyć dno tortownicy (24 cm ) ciasteczkami i lekko ubić. Schłodzić chwilę w lodówce. Ser 1 kg sera twarogu 1 1/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka 150 g masła
O kuchni z uczuciemmówiąc nie przepadam za wigilijnymi potrawami a jedyną rzeczą, którą mogę objadać się bez końca jest... sernik! Z nadmiaru mikołajkowych słodyczy postanowiłam upiec coś nieco innego.... Nie minęło pół godziny odkąd zabrałam się do pracy, a tarta już była gotowa do pieczenia. Po kilkunastu minutach w całym domu unosił się niesamowity zapach czekolady i piernika... Spód kruchutki(...)tartę przystało, masa serowa - kremowa, intensywnie czekoladowa, a biała polewa - idealnie wieńcząca cały wypiek. Przepis koniecznie do powtórzenia! ;) Składniki : piernikowy spód 200 g ciasteczek zbożowych lub pełnoziarnistych herbatników 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 kostki masła + odrobina ciepłego mleka Ciasteczka rozkruszyć przy pomocy malaksera na drobny pył, dodać przyprawę do piernika. Połączyć w misce z roztopionym masłem
Kuchnia Ellienieco urósł :) Spód: 150 z pierników w czekoladzie 2 kostki roztopionej gorzkiej czekolady 100 g herbatników 1 łyżeczka cynamonu Składniki umieścić w mocnym blenderze i miksować, aż masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Formę 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę. Równomiernie wylepić dno i boki formy. Schłodzić. Składniki: 500 g mascarpone 500 g gładkiego twarogu
Chocolate Muffin BlogDzisiejszymi bohaterkami będą brzoskwinie w połączeniu z delikatnym sernikiem na zimno. Dosyć często robię serniki na zimno, nie tylko latem i najbardziej smakuje mi w tej wersji, nie jest słodki lekko kwaśny smak, idealny do popołudniowej kawy. Polecam:) Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: spód: 100 g herbatników 100 g masła masa serowa: szklanka cukru pudru(...)twarogu trzykrotnie mielonego mały kubek jogurtu naturalnego 100 ml śmietany 30% 4 łyżeczki żelatyny dodatkowo: 4 brzoskiwnie 2 galaretki brzoskiwniowe Wykonanie: Herbatniki kruszymy na proszek. Masło rozpuszczamy na piecu i wlewamy je do pokruszonych herbatników. Mieszamy składniki i przekładamy je do formy. Dokładnie przyciskamy aby masa herbatnikowa stworzyła jednolity spód. W osobnym naczyniu kremówkę ubijamy
ciastkarnia na kruchym spodzienich sos świetnie dopełnił leciutki sernik z ricotty. Gdyby przyszło Wam jednak do głowy szukać Waszych zapomnianych malin, to przypomnijcie sobie, ile razy znaleźliście rzeczoną stówkę i „nie grzejcie zamrażalnika”, jak krzyczały pewnie często Wasze i nasze panie matki. Lepiej od razu kupcie mrożonkę. składniki: 100 g ciastek (np. herbatników) 1/4 kostki masła 6 kieliszków amaretto(...)wlewacie śmietankę, następnie wbijacie po jednym jajku i na koniec dodajecie 4 kieliszki amaretto oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Masę serową wylewacie na blaszkę wyłożoną ciastkami i pieczecie około godziny w temperaturze 180 stopni. Sernik po upieczeniu należy wystudzić. Trwa to kilka godzin. Dopiero po takim czasie można go wyjąć z foremki. Maliny wsypujecie do małego rondla, a rondel stawiacie
GRUBY WAŁEKwprost. Są najlepsze na świecie, dlaczego sezon na nie trwa tak krótko? Spora partia już jest zamrożona, a pozostałych powstał cudowny, pyszny sernik. Cudo! Absolutny must have każdego sezonu jagodowego. Składniki: SPÓD: 150g herbatników kakaowych 50g rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 220 g drobnego cukru(...)soku z cytryny 250 g jagód POLEWA: 200g śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru jagody do posypania Przygotowanie: SPÓD: Herbatniki zblendować, połączyć z masłem, wyłożyć do tortownicy (23cm) wyścielonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki. MASA SEROWA: Jagody zblendować. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie, jednak krótko wymieszać za pomocą miksera pracującego na najniższych obrotach. Dodać
Cakes By Kejtmusimy ją wykorzystać w naszych kuchennych wariacjach Słodka ale tez i delikatna w smaku idealnie pasowała nam do ciacha więc zrobiliśmy sernik Składniki na spód: - 220 g herbatników - 4 łyżki kakao - 100 g masła Składniki na sernik: - 750 g sera białego - 250 g mascarpone - 80 g cukru pudru - 5 jajek - 2 łyżki budyniu waniliowego - 4 łyżeczki ekstraktu(...)wkładamy do lodówki. W międzyczasie robimy sernik. Najpierw ser miksujemy z serkiem mascarpone, potem dodajemy ekstrakt z wanilii, budyń, cukier puder i na koniec po 1 jajku. Do masy serowej dodajemy część borówek a reszt e dajemy na wierzch sernika. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni i pieczemy 15 minut. Na dno piekarnika dajemy naczynie
Kuchenne WariacjeWARSTWA: * czekolada mleczna – 100 g * śmietana 36% – 100 ml * biała czekolada – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Herbatniki miksujemy z orzechami, dodajemy bardzo miękkie masło oraz miód – wyrabiamy na gładką masę, wylepiamy foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. MASA SEROWA: Ciasteczkowy spód delikatnie smarujemy cieniutką warstwą rozbełtanego jajka, równomiernie, przez środek rozkładamy wafelki Lusette ( dociskamy do ciasteczkowego(...)termoobiegem ) i pieczemy ok. 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy ciasto w środku na ok. 10 minut. Następnie całkowicie chłodzimy już poza piekarnikiem. GÓRNA WARSTWA: Czekoladę siekamy, zalewamy gorącą śmietaną kremówką, energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy ganache czekoladowy będzie gęsty ( ale jeszcze lejący ), wylewamy go na sernik, a z białej
Ostra na SłodkoSernik na orzechowym spodzie z karmelizowanymi jabłkami i czekoladą Składniki: na sernik 75 dag przemielonego sera - polecam kupić zwykły twaróg i trochę przemielić go blenderem - sernik wychodzi bardzo kremowy więc odradzam gotowe, mielone twarogi 200 g śmietany 30% (jeden mały kubeczek) 3 jajka ok 100 g masła szklanka cukru 1 budyń waniliowy spód ok 100 g herbatników(...)budyń. Gdy masa była już gładka wmieszałam w nią delikatnymi ruchami ubitą na sztywno pianę z białek. Gotową masę wylałam na orzechowy spód. Piekłam ok 45 minut w 170 stopniach. Przy ok 30 minucie mój sernik zaczął się niepokojąco przypiekać więc przykryłam go folią aluminiową - matową stroną do góry i tak dopiekałam już do końca. Następnie na patelnię wysypałam
sierotka maRysia w kuchni