blogu, ale wyszedł taki sztos, że nie mam sumienia się z Wami nie podzielić. To najbardziej kremowy sernik jaki w życiu jedliście. I na jednym kawałku się nie kończy. Mówię to Wam ja - słodyczowy niejadek. Składniki: spód - 200 g herbatników pełnoziarnistych - 50 g masła masa serowa - 1 kg dobrej jakości sera wiaderkowego - 200 ml śmietanki(...)łyżka masła - łyżeczka przyprawy do piernika - pierniczki w kształcie gwiazdek do ozdoby Spód tortownicy wykładam papierem do pieczenia. Herbatniki kruszę na pył, masło topię w rondelku. Następnie łączę z harbatnikami. Powinny przypominać konsystencją mokry piasek. Tak przygotowane herbatniki wyładam do tortownicy mocno dociskając. Piekarnik nagrzewam do 180C. Podpiekam ok. 10 minut. Wszystkie składniki masy serowej powinny być
Cook&Lovetakiej wersji polubią go wszyscy, a spód to istna petarda :) Nawet mój teść, który słysząc "sernik na zimno" dostaje alergii bardzo lubi tą wersję. Do masy serowej użyłam sera mascarpone i żółtek ubitych na parze. SKŁADNIKI: SPÓD: - 250 g herbatników - 300 g nutelli MASA SEROWA: - 400 g sera mascarpone - 4 żółtka - 2 łyżeczki żelatyny - 4 łyżki cukru(...)cukru i wanilię, kiedy masa potroi swoją objętość dodaj żelatynę i mieszaj do jej całkowitego rozpuszczenia. Masę dodaj do sera i porządnie wymieszaj. Wylej na spód z nutelli i herbatników, wstaw do lodówki. UMYTE I OCZYSZCZONE TRUSKAWKI zblenduj na gładką masę, ja miałam bardzo słodkie truskawki, nie dodałam cukru. Jeśli Twoje są kwaśne dodaj cukier. Żelatynę namocz w małej
Kuchnia bezglutenowa Lolidać zmiksowane herbatniki petit berry ze stopionym masłem 15 dag i mocno przyklepać do dna - dać twaróg wokół rantu powkładać połówki truskawek, na wierzchu też poukładać połówki truskawek delikatnie je wciskając w tawróg, schować do lodówki do stężenia na 1 godzinę galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzic i tężejącą dać na sernik - czekoladę rozpuścić
W Mojej Kuchni LubięSernik to jeden z najpopularniejszych wypieków. Chyba każdy miał okazję nie raz jeść domowy serniczek. Bardzo częstym problemem podczas pieczenia sernika jest to, że opada. Wówczas zniechęca nas to do kolejnych wypieków. W tym wpisie zaprezentuję Wam pyszny przepis na sernik , który nie opada. Dodatkowo jest on bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu a smakuje naprawdę świetnie. Jest(...)wykładamy papierem do pieczenia. Następnie ciasno układamy na niej herbatniki. Na herbatniki wykładamy przygotowaną masę serową. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. Po upływie czasu, wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i studzimy sernik w piekarniku. Artykuł Sernik który nie opada pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!cukru - 8 jajek - 2 budynie waniliowe - kilka kropel olejku waniliowego - 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia - duża puszka brzoskwiń Spód : - 150 g ciemnych herbatników Sposób wykonania : Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki. Odsączamy brzoskwinie ,kroimy na plasterki . Żółtka ucieramy z cukrem na parze na prawie białą masę ,to ważne alby cukier się rozpuścił a żółtka(...)robię to dłonią ponieważ masy jest tak dużo ,że łyżką jest niewygodnie. Wymieszaną masę wylewamy na herbatniki i na wierzchu układamy brzoskwinie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ,pieczemy ok 70 minut, studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach . Nie przejmujcie się ,że sernik opadnie ,jest bardzo delikatny i puszysty, opadniecie nie wpływa na jego walory smakowe :) Smacznego
Wypieki ReneNajdelikatniejszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam. Wspaniała puszysta konsystencja, po prostu rozpływa się w ustach. Zamiast kruchego pieczonego ciasta można dodać herbatniki lub biszkopty. Z podanego przepisu wychodzi duża tortownica o średnicy 26 cm. Przepis wzięłam z tej strony. Składniki na 3 kruche spody: 400 g mąki pszennej 2 duże żółtka lub 3 małe 150 g cukru pudru(...)pierwszy spód i wylać na niego połowę gorącej masy serowej a następnie przykryć drugim kruchym krążkiem, wylać na niego drugą część ciasta i całość przykryć ostatnim ciastem. Po wystygnięciu sernik włożyć na 12 godzin do lodówki, przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieczekoladę. Moglibyście upiec ją bezpośrednio w blaszce lub pokusić się o spód z herbatników, lecz ja wybrałam widowiskową otoczkę z ciasta filo, której przygotowanie także nie jest skomplikowane. Wystarczy bowiem wyłożyć blaszkę kilkoma arkuszami ciasta filo posmarowanymi płynnym masłem. Mamy czerwiec, podałam więc mój sernik z truskawkami zamarynowanymi w odrobinie cukru i soku z cytryny. Polecam takie truskawki
Chilli Czosnek i OliwaSernik miodowy z musem owocowym to idealny pomysł na nadchodzącą Wielkanoc. Aksamitny, delikatny, miodowy wykończony lekko kwaśnym, lekko słodkim musem z owoców. Spróbujcie go koniecznie! Do mojego miodowego sernika użyłam miodu Huzar z najnowszej serii „Miodów z nutą” w której znaleźć można miody z nutą: - gryki - lipy - spadzi - mimozy i bursery Ja postawiłam na miód wielokwiatowy z nutą mimozy(...)Następnie dodajemy twaróg sernikowy i ponownie miksujemy. Dodajemy też śmietankę lub mleko, budyń waniliowy i mąkę ziemniaczaną. Herbatniki drobno kruszymy. Łączymy z roztopionym masłem i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Dociskamy i wyrównujemy. Na wyrównany spód przelewamy masę serową. Sernik pieczemy przez 60 min. w 180 stopniach. Studzimy w piekarniku. Do małego garnka wsypujemy owoce. Zalewamy
Czarnawisienkacukru 2 całe jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe masło lub margaryna 250 g sok z połowy cytryny lub kilka kropli aromatu ORAZ: dowolny spód: mogą to być biszkopty, herbatniki, upieczony biszkopt, babka, murzynek 0,5 słoiczka powidła śliwkowego WYKONANIE: Blachę o wym. 25/35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy 150 st. C termoobieg lub 170-180 st.C(...)spód. Pieczemy w 150 st. C termoobieg lub 170-180 st. C ustawienie góra dół ok. 1 godziny. Na dół piekarnika dodatkowo ustawiłam blaszkę z wodą. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku aż do wystudzenia. Następnie chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego
Pani na deserpopisowe ciasto naszej babci z sera koziego(!) i na maśle☺️ Nasza wersja jest z odchudzoną serową masą jak na sernik gotowany😋 Proste a jakie pyszne i efektowne 👌 Macie swój sposób na chatkę? Składniki: -ok 36sztuk ciastek typu herbatniki -3x 250g twarogu chudego -3 jajka -2łyżki proszku budyniowego waniliowego/śmietankowego -6-7 łyżek ksylitolu -2 pełne łyżki
Candy PandasSernik to jedno z moich ulubionych ciast. Mogę być na diecie ale sernika nigdy nie odmówię. Dzisiaj proponuje Wam wersję w jabłku :) Składniki: 6 jabłek garść pokruszonych płatków śniadaniowych lub herbatników 4 serki kanapkowe 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 budyń do kremów i ciast WINARY smak waniliowy żurawina suszona cukier puder Z jabłek ścinami wieczko i wydrążamy
Kuchnia w oparachKiedy czekolada ponownie stwardnieje, zeskrob grubsze wiórki ostrzem noża lub metalową szpatułką.*** Mocno schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.***** Wyjmij sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe. *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaskładniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę
Domowy Smak Jedzeniawiększość z Was także zasmakowało w tym specjale :) Ten sernik jest z dodatkiem karmelizowanych bananów, więc i smak sernika jest bananowy, a byłby bardziej, gdyby część bananów zmiksować i wymieszać z masą serową. Spód: 250 gram herbatników 1 kostka masła Masa serowa: 4 kostki twarogu - każda po 200 gram 11/2 szklanka cukru 1/2 kostka masła 3 łyżki mąki
Ciasteczkowy PotwórSkładniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują
KreatywnePiny