Zapraszam na sernik. Na blogu jest już sporo przepisów na serniki, ale co poradzić, serniki to moja miłość. Tym razem wpadłam na pomysł, żeby dodać śliwki. Powiem Wam, że wyszło całkiem smacznie. Dodatkowo zrobiłam polewę czekoladową, która świetnie się komponuje z tym sernikiem. Moje śliwki były słodkie, więc ich nie dosładzałam, ale jeśli(...)Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Na spodzie z herbatników ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu. Na śliwki wyłożyć masę serową. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni, 70 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale nie otwierać go. Zostawić w nim sernik do wystudzenia. Kiedy sernik wystygnie, przygotować polewę
Agusiowe smakołykigotowanego i ciasta z kaszy manny nazywanego mannowcem, kaszowcem, kaszakiem czy stefanką. Ponieważ miałam za mało sera aby zrobić sam sernik gotowany, to postanowiłam dodać do niego jeszcze warstwę grysikową jak do mannowca. Ciasto zrobiłam tradycyjnie na herbatnikach, ale pełnoziarnistych. Ciasto na wierzchu oblałam czekolada. Według mnie wyszło bardzo smaczne ciasto, którego przygotowanie zajęło mi dosłownie kilkanaście minut
Waniliowe Improwizacjedało bardzo ciekawy i odmienny od zwykłego sernika efekt smakowy. Co ciekawe zachwycone nim są najbardziej osoby, które za sernikami zazwyczaj nie przepadają. Jako dodatku użyłam musu truskawkowego z delikatną nutą malin a spód wysypałam pokruszonymi herbatnikami maślanymi. Polecam spróbować, smak naprawdę zaskakuje. Zapraszam do obejrzenia wideo na kanale Słodki Blog na YouTube Składniki: (na 24 serniczki) Spód
Słodki BlogSkładniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 … Czytaj dalej Śnieżny puch
czarrna od kuchniLekkie, delikatnie orzeźwiające ciasto z dodatkiem bananów. Pomijając biszkopt to można by powiedzieć, że to sernik bez pieczenia. Jeśli nie chcemy piec biszkoptu, można na spód dać biszkopty lub zrobić spód z herbatników. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru sól szczypta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka
Ala piecze i gotujeZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :)Składniki:na spód- 1 opakowanie herbatników (200 g)- 100 g masłamasa serowa- 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek- 1 szklanka cukru pudru- 1 cukier waniliowy- 1 kostka masła - 5 bananówPrzygotowanie:Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy
Zainspirowana w kuchniPrzepis na pyszny sernik na zimno z galaretką i borówkami. Łatwy i lekki deser na gorące dni. Składniki 1 kg serka w wiaderku 1 op. herbatników, ok 150 g 4 jajka borówki 1/2 k. masła 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru 2 szkl. mleka 4 łyżki żelatyny 2 galaretki borówkowe Przygotowanie Na dno blaszki papier do pieczenia(...)wodzie, wg. przepisu. Odstawić do lekkiego stężenia. Na ciasto wyłożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin. Autor przepisu: Bea Tka Artykuł Sernik na zimno z borówkami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisysernik niecodzienny. Jesienny za sprawą aromatu goździków. Delikatny dzięki włoskiemu serkowi ricotta. Pachnący mandarynkami. Zróbcie! Składniki (na małą tortownicę) spód 150g herbatników czekoladowych 50g stopionego masła masa serowa 70g miękkiego masła 600g twarogu półtłustego 200g serka ricotta 3 łyżki śmietanki kremówki 4 jajka 6-7 mandarynek + 1-2 do ozdoby 1 szklanka cukru 3-4 goździki(...)jajku. Następnie po łyżce dodajemy zmielony twaróg i dokładnie miksujemy. Na sam koniec do masy serowej dodajemy ricottę, wanilię, śmietankę oraz mus mandarynkowy. Masę przekładamy na kakaowy spód. Sernik pieczemy ok. 1h w temp. 160-170C. Schładzamy w otwartym piekarniku. Przestudzony dekorujemy plastrami świeżych mandarynek i oprószamy delikatnie cukrem pudrem. Artykuł Sernik z musem mandarynkowym, ricottą
Raj dla Podniebieniadokładniej mówiąc sernik pomarańczowy z czekoladą i mlekiem skondensowanym. Doskonale kremowy, delikatny, po prostu świetny. Składniki na spód ciasta: 25-30 sztuk herbatników 2 łyżki kakao 150 g masła Masło rozpuszczam, dodaję zblendowane ciasteczka i kakao i mieszam. Masa będzie miała konsystencję mokrego piasku. Wykładam masę do tortownicy o średnicy 22 cm, ugniatam i tworzę rant około(...)krótko miksuję, tylko do połączenia składników. Spód ciasteczkowy smaruję konfiturą pomarańczową, wylewam następnie masę serową i piekę w 150 stopniach przez 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam sernik jeszcze na 15 minut. Gotowy sernik zostawiam do całkowitego wystygnięcia. Na koniec przygotowuję polewę z czekolady. Składniki: 100 ml śmietanki 30% 100 g ulubionej czekolady 1 łyżka miodu Śmietankę
Słodki sentymentpuszysty sernik z dużą ilością bakalii, idealny na święta Wielkanocne. Składniki: Masa serowa: 1 kilogram białego tłustego sera 10 żółtek 5 białek 1 masło roślinne 2 szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki mąki krupczatki 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka rodzynek 1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej Dodatkowo: 3 opakowania herbatników tłuszcz do wysmarowania formy(...)końcu dodajemy bakalie, mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno wykładamy herbatnikami, wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnik, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70-80 minut. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. polewamy ostudzony sernik
Bajeczna Kuchniabajka! Nie bójcie się dodawać dynię do wypieków, bo nadaje się do tego idealnie. Poza sernikiem polecam wam muffiny dyniowe z malinami , jesienne ciasto dyniowe i placki dyniowe . Udanych wypieków! Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych 50 g bułki tartej 80 g roztopionego masła Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie(...)sernika przecieram puree przez gęste sitko, wtedy jest idealnie gładkie. Puree z dyni i pozostałe składniki na masę serową (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej) umieszczamy w misie miksera. Mieszamy je na niskich obrotach, do momentu aż masa stanie się jednolita, nie dłużej! Nie miksujemy zbyt długo aby nie napowietrzać masy. Zbyt długie miksowanie spowoduje, że sernik wyrośnie
Smakowity Blog Kulinarnyserniki, zarówno pieczone jak i na zimno. Dziś mam dla Was przepis na taki zwykły sernik, jednak w smaku jest niezwykle delikatny i puszysty. Wręcz sprawia wrażenie pianki. Zdecydowanie podbił moje serce:) foremka 23 x 33 cm Składniki: 150g herbatników, 1kg półtłustego białego sera, jajko, 10 żółtek, 5 białek, 2 szklanki cukru(...)Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować
Z miłości do słodkościpieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dno tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około 45 minut i po upieczeniu w formie dobrze wystudzić na zimny już sernik wokół rantu ułożyć umyte i osuszone połówki śliwek zalać wierzch tężejącą galaretką rozpuszczoną
W Mojej Kuchni Lubię