Sernik ten jest szybki do zrobienia, bo zamiast klasycznego spodu używamy herbatników. Smak wzbogaca dodatek powideł śliwkowych i dużej ilości skórki pomarańczowej. *foremka 24*24 cm Składniki: duża paczka herbatników 1 słoiczek powideł śliwkowych 700 g sera z kostki 6 żółtek 180 g masła 1/2 szklanki cukru 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej 1 torebka budyniu waniliowego(...)dodać skórkę pomarańczową i wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie rozłożyć herbatniki i posmarować je powidłami. Wylać masę serową i piec około godziny w 170*C. Wystudzić. Składniki polewy zagotować i cały czas mieszając wystudzić (polewa zacznie gęstnieć kiedy będzie zimna). Wystudzony sernik polać polewą i posypać posypka cukrową
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapamiętacie jak to wszystko smakowało? Domek Baby Jagi. Sernik bez pieczenia: Składniki 40-50 dag twarogu (powinien być 3-krotnie zmielony, ja nie mieliłam) 3-4 łyżki cukru pudru + można dodać 1 łyżkę ekstraktu waniliowego lub cukier wanilinowy 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki kakaowe lub jasne typu petit beurre polewa czekoladowa i biała (mogą być gotowe(...)dwie części. Do jednej dodajemy kakao. Na dużym kawałku folii aluminiowej układamy mniejszy od niej prostokąt z herbatników (3 x 6 ciastek- moje były większe więc 3 x 4). Smarujemy herbatniki białą masą serową. Przykrywamy je drugą warstwą herbatników i nakładamy kakaową masę serową. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta „chatkę”, zaciskamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmojej najmłodszej pociesz strasznie posmakował :) Może nie wygląda powalająco, ale na pewno smakuje o wiele lepiej niż wygląda :D Polecam !!! Spód: 1/2 opakowania herbatników 1/2 kostki masła Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 1 1/2 szklanki cukru 10 jaj 3 pełne łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła Wykonanie
Ciasteczkowy PotwórChatka Baby Jagi – Zapraszam na pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu sernik bez pieczenia. Jest bardzo smaczny, wilgotny, nie za słodki, ładnie wygląda. Zamiast jasnych herbatników można użyć kakaowych i dać dowolną galaretkę. Pamiętajmy tylko, aby ser miał temperaturę pokojową jak masło. Bardzo polecam! (inspiracja ze strony przyślij przepis ). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube(...)temperaturze pokojowej: 150g masła w temperaturze pokojowej 700g zmielonego twarogu jak na sernik, można użyć sera z wiaderka 90g cukru pudru 1-2 łyżeczki cukru z wanilią 3 łyżki kakao bez cukru Polewa: 70g mlecznej czekolady 50g gorzkiej czekolady 110ml śmietanki kremówki 30% Dodatkowo: 36 herbatników – około 220g kolorowa posypka cukrowa lub wiórki kokosowe lub posiekane orzechy
Mała CukierenkaDługo szukałam przepisu na sernik z dodatkiem dyni.Ostatnio posmakowało nam to warzywko.Były takie placuszki z dyni i zupa z dyni na ostro ale nie było żadnego ciasta.Przepis na ten sernik znalazłam na blogu Moniki więc tam was zapraszam po inne równie smakowite przepisy :).Sernik wyszedł obłędny w lekko pomarańczowym odcieniu, :) SKŁADNIKI 1kg sera(...)100g masła 300g puree z dyni szklanka cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka otarta z pomarańczy herbatniki kakaowe Polewa 4 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100g masła 3 łyżki kakao WYKONANIE Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na dno kładziemy herbatniki. Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy z odrobiną soli na sztywną pianę.Odstawiamy. Do żółtek dodajemy
Mała w garnku mieszaSkładniki: 2 jogurty greckie (po 400 g) 70 dkg porzeczek 20 dkg borówek 4 łyżki żelatyny 10 łyżek cukru 1 galaretka 170 g herbatników 100 g masła Przygotowanie: Porzeczki obrać … Czytaj dalej Porzeczkowy sernik z jogurtów greckich
czarrna od kuchniwszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak, jak np. sernik na zimno lub sernik cytrynowy bądź limonkowy. Ciasto bez pieczenia idealnie sprawdza się w momencie gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie deseru. To świetna alternatywa dla wypiekanych i pracochłonnych(...)sernik czy czekoladowo orzechowe? Wśród ciast bez pieczenia dużą popularnością cieszą się serniki. Można przygotować np. sernik jogurtowy o smaku jagodowym z galaretką w środku. Taki sernik prezentuje się okazale, ma fioletowy kolor, a galaretka wewnątrz dodaje mu wyjątkowego charakteru. Dodatkowo, sernik warto przygotować na kakaowym spodzie. Do przygotowania spodu potrzeba jedynie kakaowych herbatników
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneskórkę i sok z cytryny, przesiane budynie i chwilkę miksujemy. Następnie dodajemy nasz ser oraz ostudzone masło. Miksujemy tylko do połączenia składników. Wylewamy na herbatniki i pieczemy ok. 0,5 godziny tak żeby sernik nam się ściął. ZIELONE CIASTO: Szpinak rozmrażamy, umieszczamy na sicie i dobrze odciskamy. Miksujemy blenderem ( następnym razem zmiksuję z olejem, będzie łatwiej) Całe jajka
Pani na deserdługi czas. Jako absolutna fanka karmelu szczerze polecam. Puszysta i kremowa rozpusta na ciepłe, letnie wieczory czy popołudniową kawkę – ten sernik karmelowy nada się idealnie! Sprawdźcie jak prosto się go robi! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników czekoladowych 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru(...)szklanką gorącej, przegotowanej wody. Po wystudzeniu wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Gotową masę przelewamy na spód z herbatników przez drobne sitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków
Mostek w kuchnidługi czas. Jako absolutna fanka karmelu szczerze polecam. Puszysta i kremowa rozpusta na ciepłe, letnie wieczory czy popołudniową kawkę – ten sernik karmelowy nada się idealnie! Sprawdźcie jak prosto się go robi! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników czekoladowych 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru(...)szklanką gorącej, przegotowanej wody. Po wystudzeniu wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Gotową masę przelewamy na spód z herbatników przez drobne sitko, by pozbyć się grudek i odstawiamy do lodówki na 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy sernik z lodówki i polewamy go połową sosu karmelowego (resztę możemy zostawić do dekoracji). Następnie za pomocą patyczka do szaszłyków
Mostek w kuchnipolecam czekoladowy sernik na zimno z serkiem mascarpone. Jest delikatny, pyszny i…. Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy sernik na zimno Składniki: 150 g pokruszonych ciastek waniliowych (ja miałam biszkopty herbatniki) 90g roztopionego masła 1 żelatyna deserowa 120ml gorącej wody 100g mlecznej czekolady 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki krem(...)łyżki cukru pudru Czekoladowy sernik na zimno Wykonanie: W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka i roztopione masło. Masę rozprowadzamy na dnie tortownicy o średnicy 23 cm ( ja nie mam tortownicy 23 cm, więc zrobiłam na tortownicy 28 cm i był nieco niższy). Pieczemy 10 minut w temperaturze 175 stopni, a następnie studzimy. Żelatynę łączymy z gorącą woda i zostawiamy
Pomysłowa kuchniamielonego50 ml mleka3 łyżeczki żelatynycukier waniliowy1 łyżka cukru pudru2 laski waniliiPRZYGOTOWANIECiasteczka wkładam do blendera i miksuję na proszek. Masło i czekoladę roztapiam w garnuszku i dodaję do "mąki" z herbatników. Kopiastą łyżke masy odkładam do dekoracji, pozostałą cześć przekładam do formy i rozprowadzam dokładnie dociskając do dna i brzegów. Podpiekam 1 170 stopniach przez 15 minut.Kremówkę wlewam(...)chwilę.Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku na zimno).Przed podaniem dekoruję tartę okruszkami pozostałych herbatników
Magiczna kuchnia DariiSernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych(...)masą serową – nie miksujemy *** *** Całość przekładamy na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów
Blog z ApetytemSzybki i smaczny sernik, który kusi smakiem. Składniki na spód: 220 g herbatników kakaowych lub zwykłych maślanych 110 g orzechów włoskich 130 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Herbatniki pokruszyć w blenderze lub chopperze. Orzechy drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25cm x 35cm(...)nagrzanym do 170 0 C przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 0 C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika, nie otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a potem kolejne 15 minut przy lekko uchylonym. Po wyjęciu z piekarnika posmarować jeszcze ciepły sernik polewą : 2 łyżki masła o temperaturze pokojowej
Przepisy BabciSERNIK TRADYCYJNY - NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał(...)dodać budyń, ekstrakt z wanilii i ser. Wymieszać delikatnie, by ser się za bardzo nie napowietrzył. Ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wlać na przygotowany spód ciasteczkowy. Sernik piec w temperaturze 160 stopni na najniższej półce przez ok. godzinę, nie mniej. Sernik jest upieczony, gdy po dotknięciu lekko patyczkiem, środek sprężuje. Po upieczeniu, ostudzić w uchylonym
Calzonella.com