sernik na czekoladowym spodzie - 1327 przepisów (strona:67/89)

Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 196

kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem), jak i śniadań lub obiadów. Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 2016-05-13 21:10:19 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)skórki pomarańczowej 2-3 krople aromatu pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło

Słodkie okruszki
Torcik W-Z jak z PRL 214

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Sernik na zimno 137

Sernik na zimno Składniki 150 g herbatników 1 kg   sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę kakao i masło, a następnie układamy na spodzie tortownicy mocno przyciskając szklanką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)pierwszym   mieszamy żelatynę z ½ części cukru i  2 łyżkami kakao. Następnie do miski dodajemy 1/3 sera twarogowego,    ponownie  mieszamy, studzimy i układamy na spodzie tortownicy. Czekamy aż warstwa lekko stężeje. W drugim naczyniu  mieszamy żelatynę z  konfiturą czereśniową.  Do miski dodajemy 1/3 sera twarogowego,    ponownie  mieszamy, studzimy i układamy

Miód i pieprz
Gdzie warto zjeść? Festiwal Dobrego Smaku Łódź 2014 część II 193

krokiet z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem, terryna z dzika z sosem z suszonych owoców z dereniem, fondant z kalarepy, marynowany rydz, sos wiśniowy, ziemia czekoladowo-kawowa Przyszła kolej na jedno z najoryginalniejszych dań w festiwalowej karcie. W kolejce stałyśmy niedługo, miły kelner zapytał od razu, czy życzymy sobie dania festiwalowego. Na stole stało naczynie(...)czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane było jednak bez przemyślenia, chaotyczne i niedbałe. Ciasto ze spodu rozmokło. Konfitura za to bardzo smaczna. W samym serniku zbyt dużo gałki muszkatołowej. Herbatka, jak herbatka, wodnista. Okiem Kesji: Nie lubię koziego sera i nigdy nie polubię. Nie ma, czego oceniać. 10. Spółdzielnia 7/10

Życie zamknięte w smaku
Sernik z musem śliwkowym 256

twaróg, cukier oraz mąkę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Następnie dodajemy po 1 jajku. Na końcu dodajemy skórkę otartą z wyszorowanej, sparzonej pomarańczy. Przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy dalej przez około 30 minut. Studzimy w wyłączonym(...)śmietankę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Na koniec dodajemy mus śliwkowy i krótko miksujemy, do połączenia. Wykładamy na przestudzony sernik. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż mus stężeje. Przed podaniem dekorujemy ciasto wiórkami czekoladowymi lub oprószamy kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
Śmietanowiec babci Basi 187

trudzić z mieleniem sera, albo też nie mają jeszcze wprawy z pieczeniem, bądź też serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty na ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru(...)cukrem na gęstą pianę , 4. Po łyżce dodawać do śmietany z budyniem . 5. Wszystko razem delikatnie drewnianą , bądź plastykową łyżką wymieszać. 6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia 7.Na spód trzemy na tarce z dużymi oczkami jedną część schłodzonego ciasta, 8. Następnie wylewamy masę śmietanową. 9. Drewnianą łyżką wyrównujemy masę , ( możemy też delikatnie potrząsnąć blaszką ) 10 .Na wierzch trzemy drugą schłodzoną

Pysznosci Babci Basi
Mocno czekoladowa tarta serowo-krówkowa i zapowiedź CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI / Heavily chocolate tart with cheese and fudge, and 172

kilku stałych czytelników, dlatego przy tej okazji chcę Was również zaprosić na CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI, które rozpocznie się w najbliższą środę. Szczegóły już wkrótce:) SKŁADNIKI ciasto 250 gram czekoladowy herbatników maślanych 100 gram masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady masa krówkowa (karmel) - można zastąpić gotową masą kajmakową 100 gram krówek 200 ml śmietany kremówki masa serowa 800 gram sera trzykrotnie(...)mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Ciepłe mleko z żelatyną dodaję do masy serowej. Miksuję caość przez chwilę. Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku na zimno). Przed podaniem dekoruję tartę okruszkami pozostałych herbatników

Magiczna kuchnia Darii
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 144

Sernik to takie ciasto "bezpieczne" ponieważ wszyscy go lubią, więc nie może go zabraknąć na świątecznym stole! idealny na NOWY ROK! Polecam. Składniki na masę serową; 1 kg sera twarogowego 3 jajka 1 szkl cukru 3 łyżki gęstej śmietany 1 op. budyniu śmietankowego 10 dag masła Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła(...)nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko  wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto

Radość kipiąca uśmiechem.
Fit sernikobrownie 174

Klasyczne połączenie sernika i brownie zawiera sporą ilość cukru i masła. Fit wersja jest dużo mniej kaloryczna. Spód został przygotowany na bazie czerwonej fasoli i posłodzony bananami, natomiast masa serowa zawiera jedynie 2 łyżki ksylitolu. Ostatecznie możecie zastąpić   go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera sporą(...)wierzch dałam sezonowe owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć.  Składniki na foremkę 20x20cm: Spód: 1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opcjonalnie słodzidło do smaku Masa serowa: 250g twarogu 1 jajko 20g (1/2 opakowania) budyniu

Fabryka pomysłów
czekoladowo czereśniowy sernik bez pieczenia 135

Sernik na zimno Lekki i delikatny sernik ,należy do tych rodzajów deserów, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie. Składniki 150 g herbatników 1 kg   sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę(...)kakao i masło, a następnie układamy na spodzie tortownicy mocno przyciskając szklanką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  na 6-8 minut, a następnie wyjmujemy i studzimy. Żelatynę mieszamy z 250 ml gorącej wody, aż całkowicie się rozpuści. Przelewamy do trzech naczyń: w pierwszym   mieszamy żelatynę z ½ części cukru i  2 łyżkami kakao. Następnie

Miód i pieprz
Styropian (ciasto) 1948

teraz większość osób piecze jagodzianki . Oryginalny styropian smakuje prawie jak sernik z delikatnym posmakiem kokosów, jest jednak lżejszy i mniej kaloryczny od tradycyjnego sernika. To taki oszukany sernik, ale jak ktoś nie piecze serników to nabierze się. Masa śmietanowa została zamknięta pomiędzy dwoma warstwami kruchego ciasta. Na powierzchni masy śmietanowej rozrzuciłam trochę świeżych malin, wyglądają jak kropelki krwi(...)śnieżnobiałej strukturze tego ciasta. Czekam na Wasze opinie o tym cieście, ja go uwielbiam Styropian (ciasto) z malinami : Możecie też zainspirować się innymi moimi wypiekami: Sernik nowojorski Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki krupcztki 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 125 g margaryny Przygotowanie ciasta: Mieszamy suche składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik Izaura 178

Przepyszny sernik , a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową. Całość wieńczy szybka polewa czekoladowa (sporządzona z pozostawionej masy kakaowej). Przygotowanie ciasta nie jest trudne, a efekt końcowy jest wyśmienity. Izaura to doskonały sernik na wyjątkowe okazje: święta, czy imieniny. Znakomicie smakuje również w niedzielne popołudnie przy kawie. Gorąco polecam! Do jego przygotowania(...)dodatków, ulepszaczy, zagęstników. Najlepiej wychodzi z takiego domowego, ale jeśli nie macie to warto kupić dobry ser i po prostu go zmielić (nie każdy z wiaderka nadaje się na sernik). Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki przegotowanej wody 1 kostka margaryny 4 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa

Krokusowy Dom
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 371

delikatny , że swoją konsystencją przypomina mus , a biała czekolada i soczyste truskawki nadają mu iście królewskiego charakteru. Taki sernik z truskawkami i białą czekoladą jest idealnym pomysłem np. na randkę – gwarantuję , że traficie prosto do serca przez żołądek! SKŁADNIKI: SPÓD: * herbatniki – ok. 2 szkl * masło – 90 g * cukier puder – 2 łyżki MASA SEROWA: * ser biały(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Drobno pokruszone herbatniki mieszamy z cukrem pudrem i roztopionym masłem, wyklejamy tortownicę ( u mnie 20 cm ). MASA SEROWA: Żelatynę zalewamy odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia, podgrzewamy cały czas mieszając, studzimy. Ser biały i jogurt grecki miksujemy z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Dodajemy żelatynę i wszystko bardzo dokładnie mieszamy, wylewamy na kruchy spód i odstawiamy do lodówki

Ostra na Słodko
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1287

kokosowa jest bardziej delikatna. W smaku nieco przypomina sernik :) No i można wykorzystać również inne sezonowe owoce :) Skorzystałam z tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać ją z białkami. Na koniec wsypać budynie oraz wiórki kokosowe. Ponownie dobrze zamieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód (najlepiej gdy ciasto po wyjęciu z pieca odpocznie około 5 minut) i równomiernie rozprowadzić ją na cieście. Rozłożyć na masę porzeczki a na wierzch zetrzeć mniejszą część ciasta z zamrażarki

My simple kitchen
Choinkowe deserniczki w czekoladzie 367

Desernik, czyli taki oszukany sernik w wersji deserowej, gdyż nie zawiera w sobie ani grama twarogu, a za to mascarpone i białą czekoladę, przez co jest lekki i delikatny. Mimo czekolady w nadzieniu i polewy czekoladowej, choinki wcale nie są za słodkie, no, oprócz zbyt słodkiej i- jak dla mnie- wręcz niejadalnej posypki, ale czego się nie robi(...)czekolady. Na koniec żelatynę połączyć z masą. Dodać żurawinę i wymieszać. Polewa czekoladowa: Obie czekolady wraz z olejem roztopić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Składanie: Wafle nadziać masą czekoladową i odstawić do stężenia w lodówce (około 30 min., nadziane wafle powkładałam do kubka- do góry spodem).  Kiedy już masa stężeje, wafle ułożyć na płaskiej powierzchni, polać czekoladą

Kraina Miodem Płynąca

Proponowane wyszukiwania