Mamy weekend więc ciacho musi być. Zrobiłam przerwę z pieczeniu sernika z wiaderka ale na następny tydzień rodzinka już zamówiła znowu sernik. Tymczasem mam dziś pyszne ciacho z jabłkami i pigwą oraz budyniem. Przepis gdzieś z sieci ale zmodyfikowany przeze mnie. Może się skusicie, jeszcze zdążycie upiec. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczas ich przygotowania to zaledwie pół godziny. Z tego przepisu uzyskacie ok 16 serniczków. Zatem do dzieła! :) Serniczki: 500 g serka na serniki 1/2 szkl domowego cukru z wanilią 3 jajka 1 op. budyniu waniliowego 1/2 szkl jogurtu greckiego kilkanaście ciasteczek Oreo Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Wszystkie składniki na serniczki zmiksować tylko do połączenia składników. Silikonowe
Smakołyki Asiciasto orzechowe: 3 jajka 2,5 łyżki mąki 90 g startych orzechów włoskich 3 łyżki cukru na masę serową: 1 kg sera na sernik 8 jajek 250 g masła 250 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego Wszystkie trzy ciasta ubić tak jak biszkopt: najpierw białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka. Do ubitej masy dodać mąkę i dodatek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardziej polecam osobom początkującym w pieczeniu serników. *foremka 25*34 cm (lub mniejsza- sernik będzie wyższy) Składniki: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 1 szklanka cukru 1,5 opakowania budyniu waniliowego (60 g) 8 jajek 200 g masła 1/2 szklanki kaszy manny 100 g mlecznej czekolady cukier puder do posypania Miękkie masło utrzeć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszybko okazało się, że zyskał swoich zwolenników i dziś wśród bożonarodzeniowych deserów ma już swoje stałe miejsce. Wilgotny, lekko słodki, o konsystencji budyniu, wypełniony suszonymi owocami i migdałami. Zupełnie inny niż znane nam serniki i makowce, ale równie smaczny. Świąteczny pudding z pomarańczą i żurawiną Składniki: 300 g pieczywa pszennego (bułka, bagietka itp.) 1 litr mleka 4 jajka
Przysmaki KarolkiSernik Snickers już był, dziś jego brat bliźniak po małych modyfikacjach. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 cukier waniliowy Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 1/2 puszki masy(...)krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 140 g solonych orzeszków ziemnych 125 g czekolady (mleczna i gorzka) 1 budyń waniliowy Dodatkowo do dekoracji: pozostałe pół puszki masy kajmakowej 3 batony Snickers Sernik Snickers Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy
Kocham Czekoladębardziej święta!!! Sernik z pianką mojej Mamy ♥ Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki; 1/4 szkl. śmietany kwaśnej; 100 g margaryny; 3 żółtka; 1/2 szkl. cukru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; kakao. Wszystkie składniki zagniatamy, rozwałkowujemy i wyklejamy dużą blachę. Ciasto posypujemy kakao. Masa serowa: 1 kg mielonego sera; 3/4 szkl. oleju; 1 szkl. cukru; 2 budynie śmietankowe/waniliowe(...)mleka; aromat śmietankowy/waniliowy/migdałowy; 2 całe jajka; 4 żółtka. Cukier ubijamy z olejem, dodajemy jajka i żółtka oraz aromat. Wsypujemy budyń i wlewamy mleko - dokładnie miksujemy. Stopniowo dodajemy ser i miksujemy, ale niezbyt długo (serniki tego nie lubią :) ) Masa ma mieć konsystencję kwaśnej śmietany. Wylewamy przygotowany ser na ciasto. Pieczemy 1 godz. w temperaturze 190 stopni. Pianka: białka
Miksturownikcukier, sok z cytryny w robocie utrzeć do białości z 4 minuty na najwyższych obrotach dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną i połączyć składniki na średnich obrotach dodać na sztywno ubitą pianę, łyżką delikatnie wmieszać w sernik, pianę zawsze ubijam z jajek o temperaturze pokojowej forma z papierem do pieczenia 30x15 cm, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć
W Mojej Kuchni LubięCzekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, łączymy z twarogiem, budyniem, cukrem i ziarenkami wanilii. Jajka rozkłócamy ze sobą w taki sposób, żeby powstała lekka piana i dodajemy do masy serowej. Najlepiej jednak nie miksować zbyt długo, żeby ciasto nie napowietrzyło się za bardzo - zwykle właśnie dlatego serniki pękają. A nasz musi być idealny :) Masę przelewamy delikatnie na przygotowany spód(...)mieszając - łatwo się przypala. Powinna powstać masa o konsystencji budyniu lub nawet odrobinę bardziej gęsta; w razie potrzeby można więc zwiększyć ilość mąki ziemniaczanej. Na ostudzone ciasto wylewamy masę budyniową i wstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin. Wiem, ze kusi, żeby od razu spróbować, ale serniki serio są lepsze jak odleżą swoje ;) Życie
sama złodyczpełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy(...)16cm, spód wyłożony papierem do pieczenia). 2. Sernik: Do reszty chłodnego puree z batatów dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć przez praskę, ale wtedy po upieczeniu będą widoczne jego grudki. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku, rozgniecionego widelcem banana, cukier puder oraz budyń w proszku. Masę serową przekładamy na przygotowany wcześniej spód brownie. Wyrównujemy
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam Was na jedno z najlepszych ciast bez pieczenia, jakie ostatnio robiłam! Serio! Z ręką na sercu! Biszkoptowy spód pokryty delikatnym, orzeźwiającym cytrynowym kremem, puszystą
Ostra na Słodkocukru waniliowego 1 i 1/4 szklanki mleka ( temperatura pokojowa) 1 jajko ( temperatura pokojowa) 4 żółtka 2 budynie kokosowe lub śmietankowe SKŁADNIKI NA BEZĘ KOKOSOWĄ: 3/4 szklanki cukru 80 g wiórków kokosowych 6 białek ( temperatura pokojowa) 1 łyżeczka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z kokosową bezą – wykonanie: Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i proszkiem. Przesiewamy do miski(...)Wszystko chwilę miksujemy na niskich obrotach. Na koniec dodajemy przesiane przez sito budynie i jeszcze chwilę miksujemy do połączenia się składników. Masę wylewamy na podpieczony spód i pieczemy i w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 170 st. C ( do ścięcia wierzchu serniczka) W czasie kiedy sernik się piecze przygotowujemy bezę. Białka z odrobiną soli miksujemy do uzyskania sztywnej
Olcia gotuje!zauważyłby różnicy, bo sernik jest bardzo słodki, a truskawki nadały letniego, sezonowego smaku. Myślę, że to taka fit wersja klasycznego wypieku. Spróbujcie koniecznie, póki trwa sezon na truskawki! :) Sernik z truskawkami, lekką pianką i kruszonką (bez cukru) foremka 25 x 30 cm Ciasto kruche: 210 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 łyżki erytrolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii(...)Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić dno jedną częścią ciasta. Drugą owinąć folią i schłodzić najlepiej w zamrażarce). Warstwa serowa: 500 g sera twarogowego 3 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 0,5 szklanki ksylitolu/erytrolu 0,5 szklanki mleka 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego świeże truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Wylać
FitKotustach. Orzeźwiający w smaku dzięki polewie lemon curd. Idealna propozycja dla wielbicieli lekkich i delikatnych serników. Pięknie prezentuje się na elegancko zastawionym stole, choć wcale nie jest trudny do wykonania. Może też stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów i modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego(...)mąką ziemniaczaną. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu, ciągle mieszając. Po zagotowaniu dodajemy pozostałe 25 g masła, mieszamy i gotujemy do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do słoiczka i chłodny wstawiamy do lodówki wraz z naszym sernikiem. Po kilku godzinach możemy już rozsmarować krem na wierzchu ciasta i całość udekorować ulubionymi owocami. Kremowy sernik z lemon curd Smacznego! Artykuł Kremowy sernik
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszny, delikatny i puszysty sernik z rosą. Bardzo efektowne ciasto, idealne na różnego rodzaju imprezy czy święta. Zasmakuje nie tylko wielbicielom serników. Przepis na dużą blachę. Zniknie z talerza w mgnieniu oka i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę :).. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchy spód: 150 gram margaryny/masła 250 gram mąki pszennej 1/2 szklanki cukru ( składniki odmierzane(...)cukrem wanilinowym aż podwoją swoją objętość i zbieleją. Następnie na mniejszych obrotach cały czas miksując dodajemy po łyżce twarogu. w oddzielnej misce/garnku mieszamy mleko wraz z budyniami. Stopniowo wlewamy mleko rozmieszane z budyniami do masy serowej miksując na najmniejszych obrotach. Na koniec wlewamy olej i krótko mieszamy do połączenia się składników. Nasza masa serowa będzie bardzo rzadka i taka
Blog kulinarny S9.PL