łyżki skórki pomarańczowej 2-3 krople aromatu pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone(...)masło, cukier, budyń (proszek) i aromat pomarańczowy. Całość miksujemy na puszystą masę. Następnie do naszej masy dodajemy łyżka po łyżce ser, miksując na małych obrotach. Do naszej serowej masy dodajemy ubitą pianę z białek, miksujemy krótko na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową, mieszamy ją delikatnie z ciastem (łyżką, nie mikserem). Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem (u mnie margaryną
Słodkie okruszkiUwielbiamy serniki, dlatego nie wyobrażam sobie by mogło zabraknąć tego ciasta na świątecznym stole. Jeśli jeszcze nie wiecie co upiec, to serdecznie Wam polecam tą wersję sernika. Jest niezwykle szybki, aromatyczny i puszysty. Nada się doskonale na święta, jak i do weekendowej lub codziennej kawy. Spróbujcie, bo warto i cieszcie się smakiem tego pysznego ciasta. Dziękuję Spółdzielni Dostawców(...)Składniki: 2 1/2 łyżki skórki pomarańczowej 2-3 krople aromatu pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser " Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli
Słodkie okruszkiA może taki serniczek na świąteczny stół?, a może na spotkanie przy kawie?, a może żeby zrobić sobie przyjemność? Warto go upiec, ma kremową konsystencję i
Moje Małe CzarowanieKremowy i delikatny sernik na mleczku skondensowanym. Zawsze wychodzi i zawsze wszystkim smakuje. Składniki 5 jajek 2 budynie śmietankowe bez cukru 1 puszka mleka słodzonego w puszce 1 kg sera w wiaderku Przygotowanie Białka ubić na sztywno. Żółtka+budynie+mleczko+ser zmiksować na jednolitą masę. Na koniec dodać białka i wymieszać łyżką. Wszystko wyłożyć na tortownicę o średnicy(...)piec w 180° przez 1h. Polewa to 100 g czekoladek Kinder, 50 g masła i 50 ml śmietanki 30%. Wszystko razem podgrzać, odstawić do wystygnięcia i polać sernik. Autor przepisu: Paulina Artykuł Sernik na mleczku skondensowanym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisynikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez sernika. Ten, który właśnie oglądacie to sernik, który został upieczony na specjalne zamówienie, aby uczcił niezwykle ważną i “okrągłą” uroczystość. Postanowiłam podzielić się przepisem, gdyż sernik spotkał się z uznaniem i mogę go wciągnąć w swój sernikowy zestaw. Sam sernik jest mocno cytrynowy i niesłodki na rzecz(...)miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy po jajku, następnie ziarenka wanilii i sok z cytryny, skórkę z niej, śmietankę i na samym końcu budyń. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu, na środkowych widełkach piekarnika. Po 15 min zmniejszamy temperaturę do 155-160C i pieczemy
Raj dla Podniebienianikt z nas nie wyobraża sobie świąt bez sernika. Ten, który właśnie oglądacie to sernik, który został upieczony na specjalne zamówienie, aby uczcił niezwykle ważną i “okrągłą” uroczystość. Postanowiłam podzielić się przepisem, gdyż sernik spotkał się z uznaniem i mogę go wciągnąć w swój sernikowy zestaw. Sam sernik jest mocno cytrynowy i niesłodki na rzecz(...)miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy po jajku, następnie ziarenka wanilii i sok z cytryny, skórkę z niej, śmietankę i na samym końcu budyń. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu, na środkowych widełkach piekarnika. Po 15 min zmniejszamy temperaturę do 155-160C i pieczemy
Raj dla Podniebieniaswój sernikowy zestaw. Sam sernik jest mocno cytrynowy i niesłodki na rzecz ociekającego słodyczą wierzchu ciasta polanego obficie karmelem i posypanego podprażonymi orzeszkami ziemnymi. Składniki spód 80g herbatników petitków 2 łyżeczki kakao 4 łyżki stopionego masła masa serowa 1 kg twarogu półtłustego 250 g twarogu tłustego 1,5 szklanki cukru pudru 3 jajka 1/2 budyniu waniliowego ziarenka(...)miksujemy. W trakcie miksowania dodajemy po jajku, następnie ziarenka wanilii i sok z cytryny, skórkę z niej, śmietankę i na samym końcu budyń. Gotową masę serową przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C. Sernik pieczemy w opcji góra-dół, bez termoobiegu, na środkowych widełkach piekarnika. Po 15 min zmniejszamy temperaturę do 155-160C i pieczemy
Raj dla Podniebieniachciałabym Wam podać przepis na przepyszny i wyjątkowo świąteczny sernik z żurawiną. Spód: 225 g herbatników kakaowych 120 g rozpuszczonego masła Sernik: (składniki w temp. pokojowej) 1 kg serka z wiadereczka 1 szkl cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka esencji waniliowej 2 jajka 2 szkl świeżej lub mrożonej żurawiny Spód: herbatniki bardzo drobno pokruszyć
Smakołyki AsiBardzo smaczny i delikatny sernik o kremowej konsystencji. Dodatek zbożowego spodu i mlecznej czekolady tworzą spójną całość. Tortownica 24cm 200g herbatników zbożowych 1 szklanka musli z orzechami 125g margaryny 0.5kg sera (użyłam gotowego z wiaderka) 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 250ml śmietanki 30% 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1/2 olejku śmietankowego(...)śmietankę, olejek i przestudzone roztopione masło. Mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Dodajemy do ubitych żółtek i mieszamy. Dodajemy przesiany przez sitko budyń oraz sernix i wsypujemy ciasteczka w czekoladzie. Wymieszaną masę wykładamy na ciasteczkowy spód. Sernik pieczemy w temp 150st C przez ok 85 minut. Polewa: Czekoladę wraz z dodatkiem mleka roztapiamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając
Kuchnia w czekoladzieStudzimy. Składniki na sernik orzechowy: 600 g sera dwukrotnie zmielonego 200 g zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka cukru 5 jaj 1 budyń śmietankowy 150 g margaryny Margarynę ucieramy z cukrem, dodając po 1 żołtku, ser, budyń i orzechy. Białka ubijamy na sztywno. Delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut(...)cukrem w metalowej misce nad garnkiem z gotującą się wodą, aż masa nabierze konsystencji budyniu. Studzimy. Miksujemy z masłem. Pod koniec dodajemy kawę wymieszaną z wiśniówką. Pozostałe składniki: mały słoik powideł( dobrze, gdy są lekko kwaskowe) polewa WYKONANIE: blat ciasta kruchego powidła sernik+ krem kawowy blat ciasta kruchego polewa Smacznego
Domowe ciastałyżki, kakao 4 łyżki, mąka tortowa 2 pełne szklanki, proszek do pieczenia 3 płaskie łyżeczki, jajka 6 sztuk "M" SERNIK: twaróg 1 kg/chudy, jajka 10 sztuk "M", cukier 3/4 szklanki, aromat pomarańczowy 1 łyżeczka, margaryna 100 gram, budyń waniliowy 1 opakowanie, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, miechunka 100 gram/złote owoce Bakalland opakowanie do garnuszka włożyć margarynę, kakao, cukier(...)ciasto do zmielonego twarogu dodać miękką margarynę, żółtka, cukier, aromat pomarańczowy, proszek do pieczenia, budyń i mikserem wszystko utrzeć z 3 minuty wsypać opakowanie miechunki "złote owoce" Bakalland dodać ubitą na sztywno pianę z białek i na małych obrotach mikserem wmieszać w sernik forma 29x24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy, na ciasto delikatnie wyłożyć sernik
W Mojej Kuchni Lubięjagody – także mrożone. Możecie zrobić wyjątkowo wysoki sernik tak jak ja – w tortownicy ok. 23-24 cm (wtedy trzeba zrobić przedłużkę z papieru do pieczenia) lub po prostu upiec niższy sernik w tortownicy nawet 28 cm. Można go piec z ciasteczkowym spodem lub bez – jak lubicie. Sernik leśny: 1 kg mielonego twarogu (lub bardzo(...)gęstego sera wiaderkowego) 1 szklanka cukru lub ksylitolu 8 ekologicznych jajek 400 ml śmietanki kremówki 30-36% 2 budynie waniliowe (łącznie 80 g; sam proszek) szczypta soli opcjonalnie spód: 200 g herbatników lub ciastek, 3 łyżki masła Sernik leśny – góra: 300 g jeżyn, malin, porzeczek, jagód lub mieszanki owoców leśnych (mogą być mrożone; u mnie jeżyny) 2 łyżki
Poezja smakuDelikatny, lekki, a jednocześnie mocno serowy sernik z chałwą na ciasteczkowym spodzie. Łatwy do zrobienia, super smaczny i wychwalony przez gości i domowników. Ten sernik jest po prostu obłędny! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do przygotowania sernika z chałwą potrzeba niewielu składników. Zakupicie je praktycznie w każdym sklepie. Sam sernik robi się naprawdę prosto. Dzięki temu, że użyłam sera(...)momentu uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do przestygnięcia. Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę. Przekładamy do miski, dodajemy cukier, śmietankę z chałwą, budyń w proszku i miksujemy na gładką masę. Masę serową przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę z sernikiem wstawiamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez 80 minut w 180 stopniach. Grzanie góra-dół. Sernik zostawiamy w piekarniku na godzinę
Przepiski.pl25x30 cm Na kruchy spód: 130 g masła 300 g mąki krupczatki 1 całe jajko 1 żółtko 5 łyżek cukru pudru Na sernik: 1,2 kg tłustego twarogu 300 g cukru 330 ml śmietanki 36% 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki maki ziemniaczanej 10 jajek L szczypta soli Na polewę: 125 g masła 8 łyżek cukru 4 łyżki(...)zmielonego sera wsypać cukier, budynie, mąkę ziemniaczaną i żółtka, wszystko razem zmiksować mikserem. 4. Do sera stopniowo dodawać pianę z białek i mieszać ser szpatułką, następnie w taki sam sposób wmieszać do masy serowej ubitą śmietankę. 5. Masę serową wylać na blaszkę. Do piekarnika nagrzanego na 160 st. C wstawić na spód naczynie z wodą. Sernik piec 90 minut
Krylowa Kuchniaciastek digestive w czekoladzie lub ciastek Oreo 60 g roztopionego masła 1 łyżka Nutelli Masa serowa: 1 kg twarogu do serników 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1 laska wanilii 250 g Nutelli Dodatkowo: 1/2 słoiczka dżemu truskawkowego owoce do ozdoby Przygotowanie: Piekarnik(...)twaróg, śmietanę, cukier, budyń i jajka, miksujemy na niskich obrotach do połączenia się składników. Z całości masy serowej odlewamy połowę i miksujemy z Nutellą. Do pozostałej białej masy serowej dodajemy wanilię i mieszamy. Masę serową z Nutellą wylewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika
Mania Gotowania