Polecam sernik dla "leniwych" na szybko, bez pieczonego, kruchego spodu, zamiast tego okrągłe biszkopty, zamiast polewy, czekoladowe kropelki. Smakuje doskonale. Spróbujcie :) okrągłe biszkopty ( 18 -20 sztuk) brzoskwinie z puszki kg sera mielonego (polecam Pilos, kupicie tutaj KLIK ) 15 dag masła 3 jajka 3 budynie waniliowe ½ szklanki cukru 2 łyżeczki przyprawy Deluxe cynamon i jabłko ( jabłka(...)nasączyć syropem z brzoskwiń. Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję żółtka, całość miksuję, na koniec wsypuję budynie wymieszane z przyprawą. Białka ubijam osobno i delikatnie mieszam z masą. Połowę masy serowej wykładam na biszkopty, na masę wykładam pokrojone na małe kawałki brzoskwinie, wykładam drugą część masy. Sernik wkładam do nagrzanego piekarnika piekę około 50 minut
Takie tam pichcenieprzygotowaniem. Ciasto nazywa si ę "migliaccio", jak dla mnie to trochę taki "oszukany" sernik, gdyż składa si ę z kremowej ricotty, kaszki semolino, jaj, mleka, odrobiny masła , wanilii i cukru. Tych kilka prostych składników tworzy bardzo delikatne ciasto, lekkie jak puch, wilgotne, aromatyczne, tak proste a jednocześnie tak bardzo niezwyk ł e. Polecam Wam serdecznie
La grande e la piccola cuocaSkładniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 … Czytaj dalej Śnieżny puch
czarrna od kuchninadaje się on na wyjątkowe okazje (jak np. zbliżające się Boże Narodzenie). Masa z twarogu jest wyjątkowo puszysta i lekka, a to za sprawą piany z aż 10 białek! Sernik rośnie wysoki i nie opada, a że jest podzielny i pieczony w dużej formie, to wystarczy dla wielu łakomczuchów :) Gorąco polecam! Składniki: Spód: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki(...)wykładamy masę serową, wyrównujemy jej powierzchnię. Kruszonka kokosowa: Cukier ucieramy z masłem na puch, a następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy. Gdy masa zacznie przypominać grudki przerywamy ucieranie. Kruszonkę równomiernie rozkładamy na masie serowej. Możemy delikatnie wcisnąć kruszonkę w masę (dosłownie parę milimetrów). Sernik wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 60-70 minut
MyCookBook.plsernik w niczym już nie odbiega os tamtego. Nie pęka, jest kremowy, delikatny i rozpływa się w ustach. Te piekłam w maleńkich tortownicach. Ale składniki podam na duży sernik. Na samych żółtkach. W następnym wpisie podam przepis na wykorzystanie białek i nie będzie to beza:) 3 opakowania po 500 gr twarogu półtłustego President w tzw. kiełbasce czyli folii(...)cukrem na biały puch. Następnie dodawać po łyżce sera. Kiedy już zużyjemy cały ser dodać skórkę pomarańczową w cukrze i tą otartą. Dodać mąkę ziemniaczaną. Całość wlać do formy i piec w 180 stopniach przez 50- 60 minut. Dla jeszcze delikatniejszego efektu piec w kąpieli wodnej. Jeśli ktoś lubi biały sernik można go piec
AZgotuj!) 500 g sernika z wiaderka (nie może być wodnisty) 4 jajka (najlepiej wiejskie) 1 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej mała szczypta soli 2 łyżeczki mielonej kawy smakowej French Vanilla od Tommy Cafe 2 łyżki wody 2 łyżeczki syropu amaretto cukier puder do oprószenia sernika opcjonalnie sos czekoladowy do polania sernika przed podaniem Przygotowanie(...)kaszą manną tortownicy wylewamy pierwszą warstwę sernika (czystą, bez kawy), następnie delikatnie wylewamy na wierzch warstwę kawową (można np. wykałaczką zrobić małe esy floresy, ale ja to ominęłam). Sernika wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 45-50 minut. Czas pieczenia zależy od piekarnika, należy obserwować sernik, boki powinny delikatnie pod koniec pieczenia
Słodkie okruszkirodzynki, czy kawałki czekolady. Bardzo prosty w przygotowaniu, ale pyszny i taki wyjątkowy. Ogólnie uwielbiamy serniki, więc ten również przypadł nam do gustu. Ostatnio najchętniej jadłabym serniki, naleśniki z serem, dużo słodkiego, ale to chyba taki czas poświąteczny. Składniki: - 0,75 kg twarogu trzykrotnie zmielonego; - 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków; - 5 jajek; - 125 g masła w temperaturze(...)puch, dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować. Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać do masy serowej. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Studzić w lekko uchylonym piekarniku, wystudzony sernik włożyć na całą
dom-agi.plprzygotowaniu spodu. Nic tylko jeść. A i przygotowanie takiego sernika nie sprawia problemów. Pamiętajcie, że smak i konsystencja sernika zależy przede wszystkim od użytego sera. Ja stawiam i serdecznie Wam polecam produkt Wieluń „Mój ulubiony” Twarożek kanapkowo-sernikowy . Ser jest gęsty, nie jest wodnisty, doskonale nadaje się do serników (i nie tylko). Składniki: (tortownica(...)świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy. Miksujemy na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser (gdzieś pomiędzy dodając łyżeczkę budyniu), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko miksujemy na najmniejszych obrotach. Blaszkę z przygotowanym spodem wyciągamy z lodówki. Masę serową wylewamy na nasz spód. Sernik pieczemy na środkowym poziomie nagrzanego do 210 stopni
Słodkie okruszkimnie nie ma lepszego ciasta niż sernik a że dziś Międzynarodowy Dzień Sernika to nie mogło go u mnie zabraknąć :) A jeśli jest on w dodatku na tak czekoladowym spodzie to nie łatwo się od niego oderwać :) Składniki: Czekoladowy spód: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 200 g masła 1,5 szklanki cukru pudru 4 jajka(...)proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera do serników 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy 1 budyń śmietankowy 5 łyżek śmietany 18 % 5 jajek 6 połówek brzoskwiń z puszki Sposób przygotowania: 1. Czekoladowy spód: Obie czekolady rozpuszczamy na parze i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem. Następnie dodajemy po jednym jajku, dokładnie
Na Ciasteczkowych Papierachjest w wieku pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem...to i tak zawsze znajdę jakiś pretekst b pokazać im że są dla mnie ważni. Dziś od rana częstuję pysznym sernikiem z brzoskwiniami. W podziękowaniu za upominki nie ma nic lepszego niż domowa słodycz. Składniki: ciasto: 1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka 250 g sera mascarpone(...)syropie 1/2 szkl syropu z brzoskwiń 2 opakowania budyniu śmietankowego łyżka mąki ziemniaczanej Wierzch: czekoladowe rureczki dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy. *Sok z brzoskwiń wlewamy do masy serowej. Dodajemy budynie i mąkę ziemniaczaną, miksujemy. * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy
Z Majeczką w kuchnisernik na śmietanie300 ml śmietanki 32% (u mnie 250 ml) 150 ml mleka( u mnie 200 ml) 125 g masło/margaryna ( stopić i ostudzić)90 g mąka kokosowa( u mnie wiórki 110g)80 g mąka pszenna4 jajka120 g cukru1 cytryna bio( skórka i sok) 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier puder do posypania. Całe jajka ucieramy z cukrem na puch(...)rzadką masę.Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 °C ok 45 min. Jeśli podczas pieczenia sernik się za bardzo rumieni, to przykrywamy wierzch papierem.Sernik jest gotowy, gdy przy próbie “suchego patyczka” ciasto nie okleja się wokół niego, a w środku jest troszkę wilgotne. Ten sernik
Mia Cucina Sofietatylko sernik. Składniki: 1200g sera twarogowego 100g miękkiego masła 6 jajek 200g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego skórka z 1 pomarańczy + sok skórka z 1 cytryny + sok 1/2 puszki liczi 100g rodzynek 1 budyń waniliowy płatki migdałowe kilka suszonych moreli Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie(...)masą serową. Przelać do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1,5h w 160-170C. Udekorować płatkami migdałowymi, pokrojonymi suszonymi morelami i połówkami owoców liczi. Artykuł Sernik z liczi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaBardzo prosty przepis na tradycyjny sernik. Składniki: 7 szklanek zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka masła 9 jajek 1 cytryna tłuszcz do formy Wykonanie: Masło, cukier, i ser utrzeć na puch. Następnie wbijać po jednym żółtku (cały czas ucierając), wsypać mąkę, dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, zamieszać
Tradycyjna Kuchniaskładniki na masę makową: 400 g gotowej masy makowej 50 g masła, miękkiego 1 jajko wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy jajko i miksujemy
Domowy Smak Jedzeniaróżne pasztety czy pieczenie mięsne - nie martwiąc się, kiedy wystygnie ciasto i "zwolni foremkę". Więcej produktów przydatnych do pieczenia możecie znaleźć na stronie Stella Pack . A teraz wróćmy do sernika upieczonego na wynos, który wyrusza z nami na Święta Wielkiej Nocy. Składniki: ciasto kruche kakaowe 350g mąki 200g zimego masła 180g cukru pudru 3 łyżki ciemnego kakao 2 jajka(...)całkowicie wyschły. Masło ucieramy na puch, powoli dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy, do puszystej masy dodajemy po jednym żółtku i cały czas ubijamy. Następnie partiami dodajemy biały ser, miksujemy po każdym dodaniu, na koniec wmiksowujemy budyń. Nie śpieszymy się z dodawaniem składników, im dokładniej zmiksowana masa tym lepiej dla sernika. Dodajemy brzoskwinie, mieszamy łyżką (już nie miksujemy
Gotowanie i blogowanie