sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:56/339)

Sernik w słoiku 222

Znowu sernik, tym razem nie jest gotowany, a pieczony. Pyszny, kremowy, jeden z najlepszych, jakie jadłam.  Muszę chyba zmienić tytuł bloga na coś z sernikiem ;D Śniadaniowy waniliowy serniczek pieczony w słoiku (zjedzony na zimno) podany z jogurtem greckim i malinami Przepis:    na podstawie przepisu  Marthy Stewart / 1 porcja - mały słoik - ok. 3/4 słoika(...)frużeliną i pokruszonymi ciasteczkami, kruszonką czy granolą. *jak Philadelphia - użyłam serka Milandia, który kupiłam w Biedronce ** swój sernik piekłam w piekarniku gazowym (bez nastawiania temperatury) około 25 minut Szukasz inspiracji na inne sernikowe śniadania? Kliknij w link! pieczona owsianka sernikowa gotowany śniadaniowy serniczek

tost z dżemem
Sernik z ricottą i mascarpone 181

Sernik zrobiony na Nowy Rok doczekał się w końcu przepisu. Jak już wielokrotnie wspominałam, gotować i piec uwielbiam, zdjęcia też chętnie pstrykam i obrabiam, ale z napisaniem przepisu idzie mi znacznie gorzej. Mam kilkanaście zaległych i ambitne plany, aby na blogu pojawiał się codziennie nowy przepis. Zobaczymy czy mi się uda. Póki co zapraszam na pyszny serniczek. Składniki(...)piekarniku  z termoobiegiem  przez 1, 5 godziny. Pozostawić po upieczeniu do ostygnięcia w piekarniku. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przełożyć do szprycy i udekorować sernik po wierzchu. Na śmietanie rozrzucić pestki granatu. Smacznego

Gosia gotuje
Sernik na kakowym spodzie 245

minut. Piekarnik wyłączyć, sernik pozostawić do całkowitego wystudzenia w piekarniku. U mnie został na całą noc. Polewa: Składniki umieścić w garnuszku i mieszając gotować na niewielkim ogniu około 10 minut. Przestudzoną polewą polać sernik i posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów

Ala piecze i gotuje
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 100

się zrobiłaś kulinarna!” Zapraszam do lektury i być może skorzystania z moich kulinarnych rad! Nieważne jak bardzo kochasz gotować i jak wiele przepisów już wypróbowałaś, to zawsze przychodzi taki moment w kuchni, że coś nam nie wychodzi. Sernik miał być puszysty i lekki jak chmurka, a wyszedł suchy i ciężki. Beza nie chce się ubić lub nie twardnieje(...)Renata Czelny-Kawa – autorka książki „Serniki słodkie i wytrawne” oraz właścicielka kulinarnego bloga Raj dla podniebienia . Jesteś gotowa na szybką lekcję gotowania? Oto kilka cennych porad, które uratują Twoje dania przed katastrofą! PRZEPIS NA SERNIK IDEALNY Upiekła Pani już kilkaset serników, można więc rzec, że jest Pani specjalistką w tej dziedzinie. Jaki jest sekret na sernik

Raj dla Podniebienia
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 106

się zrobiłaś kulinarna!” Zapraszam do lektury i być może skorzystania z moich kulinarnych rad! Nieważne jak bardzo kochasz gotować i jak wiele przepisów już wypróbowałaś, to zawsze przychodzi taki moment w kuchni, że coś nam nie wychodzi. Sernik miał być puszysty i lekki jak chmurka, a wyszedł suchy i ciężki. Beza nie chce się ubić lub nie twardnieje(...)Renata Czelny-Kawa – autorka książki „Serniki słodkie i wytrawne” oraz właścicielka kulinarnego bloga Raj dla podniebienia . Jesteś gotowa na szybką lekcję gotowania? Oto kilka cennych porad, które uratują Twoje dania przed katastrofą! PRZEPIS NA SERNIK IDEALNY Upiekła Pani już kilkaset serników, można więc rzec, że jest Pani specjalistką w tej dziedzinie. Jaki jest sekret na sernik

Raj dla Podniebienia
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 158

się zrobiłaś kulinarna!” Zapraszam do lektury i być może skorzystania z moich kulinarnych rad! Nieważne jak bardzo kochasz gotować i jak wiele przepisów już wypróbowałaś, to zawsze przychodzi taki moment w kuchni, że coś nam nie wychodzi. Sernik miał być puszysty i lekki jak chmurka, a wyszedł suchy i ciężki. Beza nie chce się ubić lub nie twardnieje(...)Czelny-Kawa – autorka książki „Serniki słodkie i wytrawne” oraz właścicielka kulinarnego bloga Raj dla podniebienia . Jesteś gotowa na szybką lekcję gotowania? Oto kilka cennych porad, które uratują Twoje dania przed katastrofą! PRZEPIS NA SERNIK IDEALNY Upiekła Pani już kilkaset serników, można więc rzec, że jest Pani specjalistką w tej dziedzinie. Jaki jest sekret na sernik idealny

Raj dla Podniebienia
Kremowy sernik z lemon curd 216

ustach. Orzeźwiający w smaku dzięki polewie lemon curd. Idealna propozycja dla wielbicieli lekkich i delikatnych serników. Pięknie prezentuje się na elegancko zastawionym stole, choć wcale nie jest trudny do wykonania. Może też stanowić świetną bazę do własnych eksperymentów i modyfikacji. Szybki przepis na Tradycyjny sernik wiedeński Składniki 220 g herbatników typu petitki 100 g masła 500 g tłustego(...)Przelewamy do słoiczka i chłodny wstawiamy do lodówki wraz z naszym sernikiem. Po kilku godzinach możemy już rozsmarować krem na wierzchu ciasta i całość udekorować ulubionymi owocami. Kremowy sernik z lemon curd Smacznego! Artykuł Kremowy sernik z lemon curd pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik truskawkowy bez pieczenia 209

łyżka żelatyny w proszku (opcjonalnie) Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 150 g herbatników Odmierzałam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml. Jak przygotować sernik z truskawkami bez pieczenia? Rozmrożone truskawki zagotować z cukrem i sokiem z cytryny. Gotować do czasu, aż będą miały jednolity kolor i nie będzie widocznych surowych truskawek. Po ugotowaniu truskawki zdjąć z palnika, wsypać do nich galaretki(...)napęcznieje rozpuścić (nie gotować) i wystudzoną dodać stopniowo do śmietany pod koniec jej ubijania. Galaretka: Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, wystudzić i napełnić nią foremkę do robienia czekoladek lub wylać do płaskiego niezbyt dużego naczynia, aby po zastygnięciu można było ją pokroić.  Galaretkę wstawić do lodówki, aby całkowicie stężała. Zobacz również: Sernik na zimno z truskawkami

Kuchcik gotuje
Puszysty sernik królewski 344

śmietankowego. Sernik studzę w piekarnika 2 x po 20 minut . Dzięki temu nie pęka i nie opada. Po ostygnięciu sernik oczywiście odkładam na kilka godzin do lodówki lub inne chłodne miejsce np balkon. Puszysta masa serowa zgęstnieje i Sernik Królewski nadaje się do delektowania. To mój ulubiony sernik. Bardzo szybko znika z talerza. Sernik królewski(...)miejscu długo zachowuje świeżość. Idealnie nadaje się na przygotowanie kilka dni przed świętami. Zobacz także moje pozostałe serniki: Sernik na zimno z mascarpone . Sernik Bounty bez pieczenia . Artykuł Puszysty sernik królewski pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Sernik na Zimno z Musem Truskawkowym 239

Mały, szybki, sezonowy, pyszny! Co ja tu mogę jeszcze dopisać. Idźcie do kuchni i zróbcie sowim pociechom - z pewnością ucieszą się :) Spód: 100 g ciastek pełnoziarnistych

Blondynka Gotuje
Sernik z masą krówkową 815

Pyszny łaciaty serniczek z dodatkiem masy krówkowej na kruchym cieście. Prosty i do tego ładnie się prezentuje. Masę serową wykładałam po kilka łyżek ciemnej i kilka

Monia miesza i gotuje
Sernik z cukinią 207

uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu sernik dowolnie udekorować. Ja polałam polewą czekoladową i posypałam ekspandowanymi nasionami amarantusa. Przed podaniem najlepiej dobrze schłodzić.  Polewa czekoladowa: do rondelka wlać 4 łyżki wody i zagotować, dodać 3 łyżki cukru pudru wymieszać aby się rozpuścił, dodać 100 g masła pokrojonego na kawałki i rozpuścić ale nie gotować,zdjąć z ognia i dodać

Monia miesza i gotuje
Sernik bananowy na zimno 440

Pyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe

Monia miesza i gotuje
Wigilijny sernik (na pysznie piernikowym spodzie) 196

I jak to w święta, nie dobrze że w spiżarce leży tyle dobroci :). Bo  nie można się im oprzeć, ale co zrobić, wytańczy się wszystko

Moje pyszne gotowanie
Sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą. 186

smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam!!! Składniki na sernik z jagodami i jeżynowo-jagodową polewą na tortownicę o średnicy 20 cm kilka herbatników na spód (lub biszkoptów) MASA SEROWA: 500 g zmielonego sera białego 1 galaretka o smaku(...)pełna łyżeczka żelatyny 3 łyżki wrzątku      Zaczynamy od przygotowania polewy. Do garnka przekładamy jagody, rozgniecione widelcem jeżyny, dodajemy połowę porcji cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy aż sok nieco odparuje, czyli około 30 minut. W tym czasie w 3 łyżkach wrzątku rozrabiamy żelatynę, dokładnie mieszamy, aż całkowicie się rozpuści, odkładamy. Gdy sok z owoców odparuje w małej

Rozpustne gotowanie