Polecam Wam dzisiaj pyszne i delikatne ciasto - sernik na zimno przygotowany z domowego twarogu* przypominającego włoską ricottę. Całość na lekkim, olejowym spodzie, z przecieraną galaretką czereśniową. Przepyszne połączenie, doskonałe na radosny początek wakacji :-) składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 3/4 szklanki mąki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu (ewentualnie octu(...)koniec wlewam rozpuszczoną żelatynę i dokładnie miksuję. Masę serową wykładam na ostudzony spód biszkoptowy. Całość wstawiam do lodówki, by masa stężała. Czereśnie dryluję, zalewam wodą i doprowadzam do wrzenia. Gotuję około 15 - 20 minut. Po tym czasie całość rozdrabniam blenderem (jeśli wolicie, możecie przetrzeć owoce przez sitko, wtedy nie trzeba ich drylować). Do gorących owoców wsypuję dwie galaretki cytrynowe
babka w formieŚwięta, to czas dla rodziny. Nie ma nic piękniejszego niż wspólnie spędzone chwile przy kolędach, choice, głośnym śmiechu dzieci i dorosłych. Święta to też czas
Słodkie okruszkipoczątkiem grudnia i pierwszym śniegiem czuć coraz bliżej nadchodzące święta. Czas zacząć wstępnie planować co pojawi się na świątecznym stole. Oprócz tradycyjnych dań musi być też deser. Pieczemy pierniki, serniki i ciasta z makiem, a ja proponuję w tym roku dla lekkiego przełamania tradycji ( #OlejKonwenanse ) pachnący świętami tort cynamonowy z ciemnym rumem i skórką pomarańczową. A jeśli szukacie(...)połączenia składników. Masę wylewamy do formy oprószonej mąką. Pieczemy w 175 stopniach przez 20-25 minut. Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. poncz: Wodę gotujemy z cukrem. Kiedy lekko zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i rum. Studzimy. krem: Mleko gotujemy ze śmietaną i cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody i dodajemy
Bon appetit mon amiemojprzepisna.pl | Ogórki kiszone Przez całe lato robiłam ogórki małosolne. Jak tylko się kończyły to robiłam następne. Przepis na małosolne mam w małym paluszku. Natomiast jeszcze nigdy
moj przepis naRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na
moj przepis naRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na
moj przepis naRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na
moj przepis naRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na
moj przepis naFrużelina to doskonały dodatek do wielu dań. Można wykorzystać ją do naleśników, gofrów , racuchów czy omletów na słodko. To idealny dodatek do ciast czy tortów. Frużelina truskawkowa do tortu, sernika, jak i innych wypieków, sprawdzi się doskonale. Z pewnością wzbogaci ich smak, nadając im oryginalnego charakteru. Polecana jest też do kruchych ciasteczek , które mogą okazać się szczególnym przysmakiem dla dzieci(...)owoce w kostkę. Przełożyć je do garnka i zasypać cukrem, a następnie odczekać około 40 minut, aż puszczą sok. Kiedy będą gotowe, należy dodać sok z cytryny i rozpocząć gotowanie, najlepiej przez kilka minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie i wlać do truskawek. Wszystko należy mieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty. Tak przygotowaną domową frużelinę można przelać
Ugotowane pozamiatanepołowę mleka , agar i cukier wlewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie do naczynia dodajemy pozostałe mleko oraz mąkę ziemniaczaną i dobrze mieszamy. Gdy składniki w garnku zaczną wrzeć gotujemy je jeszcze przez 1-2 minuty , a następnie dolewamy mleko z mąką ziemniaczaną . Całość intesywnie mieszamy dopóki się nie zagotuje i lekko nie zgęstnieje. Do panna cotty dodajemy pyłek(...)pieczenia Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Trufle kokosowe (keto) Ciasteczka orzechowe Chałwa bez cukru (wegańska) Ciasto krówka bez pieczenia Keto bounty (wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia Wegańskie placki bananowe Sernik królewski Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Zobacz więcej przepisów na wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Pizzerinki na serku wiejskim Fritatta ze szpinakiem (keto) Sos serowo
WegePrzepisbitą śmietaną to idealne połączenie. Nie tylko smak tego ciasta jest zaskakujący, ale również jego wygląd. Dzięki zastosowaniu trzech różnego koloru mas i kremu ciasto prezentuje się bardzo efektownie. Sernik bez pieczenia jest bardzo szybki do zrobienia, także zabierajmy się za przepis! Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Wszystkim łasuchom życzę smacznego 😗 Składniki: spód: ciasteczka maślane(...)sera, mieszamy i wykładamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki, aż masa zastygnie. Truskawki rozmrażamy, miksujemy blenderem, następnie dodajemy cukier puder i stawiamy na palnik. Gdy mus zacznie się gotować to ściągamy z palnika i dodajemy dwie galaretki. Mus energicznie mieszamy do momentu, aż galaretki się rozpuszczą i odstawiamy w chłodne miejsce. Gdy mus zacznie tężeć i będzie już bardzo
kulinarne odsłony patijest za późno, żeby życzyć Wam wspaniałych, rodzinnych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy. Żeby jutrzejsze śniadanie było wyjątkowe i niezakłócone troskami i nieprzyjemnościami. I żeby baby, mazurki i serniki smakowały Wam jak nigdy. Wesołych Świąt! Ja tymczasem przekazuję Wam przepis na zieloną paschę. Odkąd odkryłam, że w lokalnym markecie mają pastę pistacjową, kupuję namiętnie słoiczek za słoiczkiem i wtykam(...)żurawinowy: 150 g świeżej lub mrożonej żurawiny 50 g cukru 30 ml amaretto 100 ml wody 2 łyżeczki kisielu żurawinowego Mleko zagotować. Jajka roztrzepać ze śmietaną, powoli wlewać do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Kiedy oddzieli się serwatka, zdjąć z ognia i ostudzić. Sitko wyłożyć podwójną warstwą gazy, wyłożyć odciśnięty ser. Zostawić na noc do odcieknięcia. Żurawinę zalać amaretto
Pożeraczka, czyli raz adobrzeWiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wiosna to truskawkowy sezon! Przez cały rok czekamy, by w końcu upiec ciasto truskawkowe, które zabiera nas w sentymentalną podróż w czasy dzieciństwa! Pyszny placek ma
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam, tym razem nie mam dla Was przepisu. Tym razem mała zabawa – Liebster Blog Award. Nominowana zostałam do tej zabawy przez +Danuta Popowicz , ślicznie dziękuję
moj przepis na