kolejne danie, które powstało głównie dlatego, że chciałam zużyć jakiś produkt. Śmietana walała mi się po lodówce już od świąt wielkanocnych. Kupiona pewnie z myślą o serniku na zimno. Ostatecznie sernik zrobiłam bez śmietany, więc śmietana została odstawiona do lodówki. Nie miałam ochoty bawić się w żadne desery, nie lubię taką śmietaną zabielać zup. Stanęło więc na makaronie(...)Suszone pomidory klasycznie miałam w domu. Jedyne w sumie w co musiałam się zaopatrzyć to szpinak, który i tak planowałam kupić do koktajli. Jeżeli chodzi o rodzaj sera, dodajcie jaki lubicie, jak ostatnio użyłam naszego polskiego bursztynu. Używam go w sumie na zmianę z parmezanem. Chociaż smak parmezanu ciężko jest zastąpić, taka prawda. Ten ser idealnie dopełnia smak
Kardamonovycynamonu, dyskretnie przypomina, że wielkimi krokami zbliżają się najpiękniejsze święta w roku. Sernik jest przepyszny i świetnie pasuje do popołudniowej herbaty lub kawy, ale najbardziej uwielbiają go dzieci. Sernik z cynamonem - składniki proporcja na tortownicę o średnicy 18 - 20 cm 500 g sera tłustego lub półtłustego zmielonego trzykrotnie albo ser z wiaderka np. Mój Ulubiony
Kulinaria - potrawy z różnych stron światabez dobrej kawy, u nas zawsze kawa ziarnista , świeżo zaparzona :) Wam też polecam :) O d jakiegoś czasu robię zakupy w delikatesach Bee polecam eko produkty, zdrowa żywność, masa promocji :) Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 25 dag margaryny Kasia 5 żółtek z dużych jaj Łyżeczka proszku do pieczenia Ser: Kg sera
Takie tam pichceniedwukrotnie sera dodajemy: żółtka, jaja , mąkę, cukier, śmietanę, kisiele, barwnik i dokładnie ucieramy na w miarę gładką masę. Następnie dolewamy olej i ucieramy na gładko( można zmiksować) Składniki na piankę: ( przygotowujemy na 10 minut przed pierwszym wyjęciem sernika z piekarnika) 4 białka 3/4 szklanki cukru Białka ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier, aż powstanie sztywna beza. Dodatkowo
Domowe ciastaużyjcie produktów w temperaturze pokojowej – ser, jajka i śmietana powinny być wyjęte z lodówki na trzy godziny przed pieczeniem. Sernik piernikowy z suszonymi śliwkami: 1 kg mielonego sera (może być dobrej jakości z wiaderka) 300 ml śmietany kremówki 30% 1 szklanka drobnego cukru 4 duże jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki rumu lub kilka kropel(...)ser, cukier i jajka. Miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, łyżeczkę cynamonu i łyżeczkę kawy zbożowej oraz rum. Po wymieszaniu wlewamy kremówkę i krótko miksujemy do połączenia się składników. Wlewamy masę serową na przygotowany spód. Na dnie piekarnika umieszczamy dowolną foremkę z wrzątkiem (woda parując nawilży sernik), a sernik wstawiamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy bez
Poezja smakuSer mielimy 3 razy. Wszystkie składniki przekładamy do naczynia. Chwilkę miksujemy (nie za długo aby bardzo nie napowietrzyć sernika). Masę przelewamy na ciasteczkowy spód. Sernik pieczemy w kąpieli wodnej. Do większego naczynia żaroodpornego lub blaszki wkładamy foremkę z sernikiem, wlewamy wodę, tak ok. 1 cm wysokości. Pieczemy ok. 50 – 60 min., w 180 st. C, aż sernik się zetnie. (bez termoobiegu) składniki na polewę śmietanową: 150 ml kwaśnej śmietany 18 % 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na wierzch sernika wylewamy polewę śmietanową i wyrównujemy. Całość schładzamy w lodówce najlepiej przez całą
Domowy Smak JedzeniaRobiłam czekoladową kopułę , była też wersja owocowa a tym razem zapraszam na truskawkową. Jest z nią trochę zabawy bo trzeba wyłozyć miske truskawkami a potem czekać
Monia miesza i gotujeWaniliowy sernik z mango Dziś mam dla Was przepis na pyszny sernik z dodatkiem słodkiego mango. Szybki w przygotowaniu, kremowy i ten akcent z mango… Uwielbiam takie połączenia. Cala rodzina była zachwycona smakiem. Idealne ciasto do filiżanki dobrej kawy. Bo czy coś smakuje lepiej niż słodki, kremowy wypiek z aromatyczną kawą? Ja kocham takie połączenia(...)Kolejno dodajemy 2-3 łyżki sera i mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia. Teraz dodajemy stopniowo resztę sera, cały czas miksując. Serową masę wykładamy do przygotowanej formy. Wierzch polewamy naszym puree z mango tworząc różne esy floresy. Blaszkę z ciastem wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. I pieczemy około 60 minut. Sernik należy obserwować, bo czas
Słodkie okruszkiWyszła przepysznie i pomyślałam, że użyję jej do jakiegoś deseru. Tak oto powstał ten sernik bez pieczenia. W masie serowej mamy wspomnianą konfiturę, wierzch natomiast stanowi frużelina wiśniowa - stąd sernik podwójnie wiśniowy ;). Wykonałam go na spodzie z czekoladowych ciastek. Sernik jest kremowy, kwaskowy od wiśni, po prostu bajeczny :). A najlepsze w nim jest to, że możemy(...)dowolnych kruchych ciastek czekoladowych/kakaowych ( u mnie ciastka HIT z nadzieniem czekoladowym ) 50 g masła Masa serowa: 300 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrej jakości sera z wiaderka 100 g jogurtu greckiego 300 ml śmietanki kremówki 30 % lub 36%, schłodzonej 80 g cukru pudru 200 g konfitury wiśniowej, np. domowej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Opowieści z piekarnikareszty sera. Z tak przygotowanej masy serowej odlać 1/3 i połączyć z rozpuszczoną gorzką czekoladą. Wyłożyć parę łyżek masy na spód, ułożyć wokół maliny, tak aby dotykały brzegu formy. Wylać resztę masy czekoladowej, wyrównać i wstawić do lodówki. Białą czekoladę połączyć z pozostałym serem. Do połowy wlać mus malinowy, wymieszać i wylać na ciemną warstwę sernika. Następnie wyłożyć(...)miarę szybko przygotowywać kolejne warstwy sernika. Polewa drip z czekolady. Kremówkę podgrzać razem z połamaną, gorzką czekoladą nad kąpielą wodną. Mieszając połączyć na gładką, płynną czekoladę. Wystudzić do temperatury pokojowej. Schłodzony i stężały sernik wyjąć z formy. Polewę przełożyć do woreczka foliowego, odciąć róg i zaczynając od brzegów polać po serniku. Udekorować bezami i pozostałymi malinami. Smacznego
https:KKuchniaMniamPyszny, mokry, pełen chrupiących płatków migdałowych i słodyczy śmietankowego sera i polewy z białej czekolady. Ciężko zatrzymać się na jednym kawałku Wszystkie składniki wyjmujemy godzinę przed robieniem, aby uzyskały temperaturę pokojową Co nam trzeba? 1 kg sera białego dobrze zmielony lub z wiaderka (ale dobrej jakości-patrzcie na skład)-polecam Piątnicy lub Pilos 200g cukru pół(...)cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce ser. Nie miksujemy mocno Herbatniki kruszymy drobno, roztapiamy masło i letnie mieszamy razem W zimnym mleku rozrabiamy budynie i łączymy z masą serową. Dosypujemy płatki migdałowe Białka oddzielnie ubijamy na sztywno i dodajemy do masy twarogowej mieszając delikatnie całość już bez użycia miksera. Standardową tortownicę wyściełamy papierem do pieczenia i wylewamy
LatosiowydomPrzepis na naleśniki budyniowe już jest na blogu więc podam link klik ( zamiast budyniu waniliowego, użyłam czekoladowego) Tutaj poniżej przepis jakich użyłam składników Teraz ostatnio
Moje Wyrobybajki i cuda roztómajte..." Prezentowałam już Wam do tej pory przepisy na babki (których jeszcze do świąt nie zabraknie na blogu), dlatego dzisiaj postanowiłam pokazać Wam sernik. Taki klasyczny, bez udziwnień. Na kruchym spodzie, z puszystą masą serową, polewą i bakaliami. Wprawdzie brakuje w nim rodzynek (ponieważ niestety M za nimi nie przepada - nad czym bardzo ubolewa(...)Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać ser. Ciągle mieszając dodawać budynie, mleko, olej i sok z cytrusów. Następnie wsypać skórkę pomarańczową. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Nie używając już miksera wmieszać je delikatnie do masy serowej. Całość przelać na podpieczony i lekko wystudzony spód. Sernik piec w temperaturze 170 stopni przez około
My simple kitchencukru pudru laski wanilli - jeżeli akurat nie macie jej w kuchni, można użyć ekstraktu lub waniliowego cukru pudru białego sera, który był zmielony trzykrotnie żelatyny - tu podaję przedział 8-10g. Ja używam 8g i dla mnie sernik po schłodzeniu przez 10 godzin ma odpowiednią konsystencję. Jednak gdybym musiała przewozić go w cieple, po prostu zwiększyłabym ilość(...)gotowego ciasta. Żeby było to łatwiejsze użyłam silikonowej foremki na małą babkę. Ilość: 12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Sernik panna cotta z truskawkami Prosty i pyszny sernik. Bez włączania piekarnika. Idealny na lato! przygotowanie: 15 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 5 min czas całkowity: 10 godzin 20 minut Składniki: 1 opakowanie
Pełny talerzjaką dostaniecie w najbliższym sklepie. Jednak nie będę ukrywać - z taką domową galaretką sernik będzie smakował o niebo lepiej. Przekonajcie się sami ;) Spód: 170 g ciastek kokosowych lub herbatników maślanych 45 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego lub dobrej jakości sera z wiaderka 230 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki(...)natomiast folią spożywczą ( dzięki temu bez problemu uwolnimy gotowy deser z obręczy tortownicy ). Masę ciasteczkową wysypać na spód tortownicy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia, na około 30 minut. Masa serowa: Wszystkie składniki, poza śmietaną kremówką, powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg zemleć w maszynce do mięsa przynajmniej dwukrotnie ( sera z wiaderka
Opowieści z piekarnikabardzo prosty do wykonania. Inspiracją był ten przepis , jak zwykle z moimi małymi modyfikacjami. Specjalnie dla tego sernika piekłyśmy w tygodniu pierniczki , by na weekend móc się delektować pysznym ciastem. Piekłam w tortownicy o śr.25cm. W oryginale był bez spodu, u mnie spód na kruchych ciastkach maślanych ze słonecznikiem (takie miałam pod ręką, a że trudno było oderwać(...)przypadku za dużo, + 1 z polewą do dekoracji), Można użyć dowolnych także w polewie lub w czekoladzie. W misie miksera ubić część sera z cukrem i proszkiem budyniowym (lub mąką ziemniaczaną), następnie dodajemy pozostały ser, po jednym jajku i cały czas ubijamy. Pod koniec dodajemy kremówkę i mieszamy do połączenia składników. Na samym końcu dodajemy pokrojone w większą
Smaczne Zdrowe