Sernik idealny. Przerobiłam już trochę różnych przepisów na serniki, ale ten wg mnie jest wyjątkowy. Śmiało mogę stwierdzić, że to najlepszy sernik jaki do tej pory jadłam. Piekłam go już wielokrotnie i każdy kto go próbował zachwyca się nim niezmiennie. Sernik jest duży więc spokojnie możecie upiec go z połowy porcji. Jednak jest tak dobry(...)warto tego robić ;) Szczerze polecam. Sernik możecie upiec na kruchym spodzie, przepis na kruche ciasto znajdziecie TU. Kruche ciasto wcześniej podpiekamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kremowy sernik z bitą śmietaną Składniki 1200 g sera białego (z wiaderka, śmietankowego lub twarogu 3-krotnie zmielonego) 10 jajek 250 g masła miękkie
To co lubię - gotuję i polecamWielokrotnie pisałam w moich postach o zaletach serników i o tym, że można je zrobić w nieskończonej liczbie odsłon. I dziś właśnie kolejna z nich, a mianowicie sernik na kruchym cieście z mąki krupczatki, z dodatkiem mleka skondensowanego słodzonego. Ostatnio zauważyłam, że sernik z mlekiem skondensowanym jest na topie, więc postanowiłam również spróbować. Ale nie byłabym sobą, gdybym(...)przepisów. Podstawową modyfikacją, jaką zrobiłam, jest to, że zmniejszyłam ilość mleka skondensowanego o połowę, bo chciałam, żeby sernik nie był aż tak słodki i ciężki. Sernik zrobiłam na cienkiej warstwie ciasta kruchego z mąki krupczatki i posypałam go cukrem pudrem. Sernik wyszedł bardzo smaczny. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kruchy spód: 1szkl. mąki krupczatki 1 płaska łyżeczka
Waniliowe ImprowizacjeCzasu mam sporo, więc dziś u mnie sernik, prawie świąteczny :) Składniki: masę serową: 400 g sera twarogowego 70 g masła roztopionego 200 ml śmietanki 30 % 40 g budyniu śmietankowego 180 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 6 białek Ewentualnie(...)dodajemy stopniowo przemielony ser, roztopione masło,, śmietanę i budyń Miksujemy składniki do połączenia Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie wkręcamy szpatułką Przekładamy masę na spód, na który układamy ewentualnie biszkopty Pieczemy w temp.180*C przez 50-60 min. Pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia ciasta. Jak dla mnie sernik smaczniejszy bez polewy czekoladowej. przepis
Proste PotrawyPyszny sernik z gruszkami. :) Składniki: I. Ciasto: - 3 szklanki mąki - 2 łyżki kakao - 3/4 szklanki brązowego cukru - 3 żółtka - 150 g masła - 2 łyżki kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka pasty waniliowej II. Masa serowa: - 700 g zmielonego sera - 6 jaj - szczypta soli - 250 g masła - 200 g cukru pudru - 1 budyń waniliowy bez cukru - 1 łyżeczka proszku
DominikaDolcimusu mogę bez problemu przygotować wiele pysznych wytrawnych, ale i przede wszystkich słodkich dań. Dzisiaj chciałam podzieli się z Wami jednym z lepszych wypieków dyniowych jakie miałam okazję wyjąć z piekarnika. Bardzo prosty w wykonaniu sernik, który podbił serce nawet mojej Córy :) Spróbujcie :) Składniki: 200g maślanych herbatników 60g masła 750g białego sera z wiaderka
ChilliJemybudyń waniliowy- 2 opakowania (bez cukru) * jajka- 5 szt. * cukier- 1 szklanka * wanilia- 1 laska lub ekstrakt waniliowy * płatki migdałowe- 50 g Dodatkowo: * maliny- 200 g * płatki migdałowe- 20 g * czekolada- 100 g * olej- 1 łyżka Sernik: Piekarnik nastawić na 170 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem i ziarenkami wanilii. Wbić jajka, przełożyć ser (wcześniej zmielony 3-krotnie
Kraina Miodem Płynącaśmietanę z cukrem pudrem. Po 90 minutach pieczenia sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić na powierzchni powstałą masę i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec przez 15 minut. 10. Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przez 5 minut w zamkniętym piekarniku, potem stopniowo otwierać drzwiczki i w ten sposób stopniowo studzić sernik. Wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce(...)całkowicie ostudzić. Zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić sernik do lodówki (bez przykrycia) na minimum 6 godzin, a najlepiej na całą noc. 11. Podawać z owocami, musem śliwkowym, makowym lub czekoladą. Smacznego
W mojej kuchnibotwinką, sałatki rozgoszczą się w menu na dobre, bo kto nie lubi młodych małych ziemniaczków? Owoców będzie pod dostatkiem to i chętnie przygotujemy świeże puchate bułeczki drożdżowe z owocami, serniki na zimno czy inne słodkości z owocami. Jednym słowem czerwiec to najlepszy moment aby zjeść dobre rzeczy! 1. LETNIA SAŁATKA Z BOBEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ! 2. PLACUSZKI NA KWAŚNYM(...)UCIERANE MUFFINKOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I CZERWONĄ PORZECZKĄ! 14. DROŻDŻÓWKI Z WIŚNIAMI I SEREM! 15. NAJLEPSZE NALEŚNIKI ZE SZPARAGAMI I JAJKIEM W KOSZULCE 16. CHŁODNIK Z BURACZKAMI! IDEALNY PRZEPIS NA OBIAD NA UPALNY DZIEŃ! 17. PUSZYSTA DOMOWA CHAŁKA! 18. PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 19. JAGODZIANKI Z SEREM I JAGODAMI! 20. WAKACYJNA SAŁATKA Z NAJLEPSZYMI POLSKIMI SMAKOŁYKAMI! 21. FRANCUSKIE TOSTY
SMYKWKUCHNISernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać! Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych(...)upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia, a następnie ponowni sernik umieszczamy w piekarniku i studzimy przy uchylonych drzwiczkach *** *** W międzyczasie gdy sernik stygnie przygotowujemy mus owocowy
Blog z ApetytemSpód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego 2 żółtka 4 łyżki gęstej śmietany Masa serowa: 1 kg sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru 100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany(...)minut w temp. 190 C ( ciasto ma się zmienić kolor na złoty) Masa serowa Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy po łyżce sera i cały czas ucieramy. Masło wcześniej topimy aby do ciasta użyć schłodzonego. Mieszamy wszystko razem
Słodkości i nie tylkoSernik zebra to delikatne ciasto o wyraźnym smaku kakao i wanilii. Proste wykonanie i apetyczny wygląd na pewno zachęcają do wykonania. Jestem pewna, że sernik
Kuchcik gotujeLubię takie ciasta:) Lekkie, z owocami i galaretką, na dodatek bez pieczenia. Ten serniczek ma wyraźnie bananowy smak, a borówka amerykańska nadaje fajnego akcentu, zarówno kolorystycznego, jak i smakowego:) okrągłe biszkopty (mniej więcej 1/2 opakowania) 500 g gęstego sera z wiaderka (najlepiej Mój ulubiony firmy Wieluń) 300 g jogurtu greckiego 3 dojrzałe banany 200 g borówki amerykańskiej(...)rozpuszczenia) i dodajemy do masy serowej. Na samym końcu dodajemy do masy umyte i osuszone borówki. Masę wylewamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy na jego wierzchu plasterki banana, skrapiamy je sokiem cytrynowym. Zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy ponownie do lodówki. Źródło
Smaki Na Talerzuklarowanego Masa: - 400g gęstego sera twarogowego (u mnie "Mój ulubiony" Wieluń) - 250ml słodkiej kremówki - 40g żelatyny - 1/3 szklanki* wrzątku - 220g ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka soku z cytryny - 3 szklanki* umytych, odsączonych jagód Dodatkowo: - 250g jagód (zmiksowanych) - 1 galaretka (na 500ml wody), rozpuszczona w 250ml wrzątku (u mnie z owoców leśnych bez dodatku cukru, dodałam ksylitol(...)cytryny i rozdrobniłam to ręcznym blenderem. W osobnym naczyniu rozdrobniłam także jagody, które dodałam później do galaretki. Żelatynę rozpuściłam w 1/3 szklanki wrzątku, dokładnie rozmieszałam. W misie miksera rozmieszałam ser, wmieszałam w niego zblendowane jagody. Następnie wlałam gorącą żelatynę i dokładnie wymieszałam. Na końcu dołożyłam ubitą śmietanę i delikatnie przemieszałam. Masę serowo-jagodową wylałam na schłodzony spód i umieściłam
Smaczne ZdroweNiezwykle szybki w przygotowaniu, z niewielkiej ilości składników i pyszny sernik na zimno. Przepis pochodzi z kartki z kalendarza. Składniki (blaszka 24x24 cm
Kuchnia domowa AniSernik znany wszystkim, chyba nie ma wyjątków. Król imprez urodzinowych, imieninowych, zwłaszcza tych obchodzonych w pracy. Właśnie na takich biurowych urodzinach koleżanki z pracy jadłam
bistro mamaLekki, puszysty i nieprzesłodzony. Taki jest właśnie ten sernik :) bo ciasta niezbyt słodkie lubię najbardziej. Jest prosty i szybki (nie licząc chłodzenia) do
Walijskie Pichceniecukierków krówek (najlepiej kruchych) 100 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy (bez cukru) 4 jajka Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Krówki pokroić na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę i cukier. Stopniowo dodawać ser miksując na wolnych obrotach miksera. Wsypać mąkę, wymieszać. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Część masy serowej wlać do tortownicy(...)posypać resztą cukierków. Delikatnie powciskać krówki tak by nie wystawały ponad masę serową. Wygładzić wierzch łyżką. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec ok. 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Masa krówkowa
maniapieczeniaCzekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik
Monia miesza i gotujeTwoich gości! Jaki sernik warto wybrać? Sernik to deser, który ma wiele wariacji i rodzajów, co sprawia, że jest idealnym przysmakiem na różne okazje. Jeśli uwielbiasz tego rodzaju ciasta, to musisz koniecznie musisz spróbować bardzo puszysty sernik z wiaderka . To niezwykłe i kuszące ciasto, które zachwyci każde podniebienie. To, co wyróżnia ten rodzaj sernika, to jego wyjątkowa(...)ustach. Przygotowywany z użyciem świeżego sera kremowego lub twarogu, sernik z wiaderka jest doskonałym połączeniem kremowej konsystencji i bogatego smaku serowego. Inną popularną odmianą jest sernik truskawkowy, w którym świeże truskawki są mieszane z masą serową, nadając deserowi słodką i owocową nutę. Serniki mogą również mieć różne podstawy. Klasyczny sernik ma kruchy spód
Słodkie okruszkitortowej) 2 łyżki kakao bez cukru 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 120ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 15g żelatyny 120-130ml wody w temperaturze pokojowej 250ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera
Mała Cukierenkajest bez dna więc skłoniło to mnie do stworzenie już nieco w nieco świątecznej atmosferze serniczka, który jest delikatny, kremowy, ale nie ciężki. Sernik jest po prostu pyszny i sprawdzi się na każde święta :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych bądź pełnoziarnistych 45 g masła Masa z sera: 200 g twarogu gęstego
Gotowanie...to proste !bez ciasta. Sernik wiedeński - klasyka, która nigdy się nie znudzi, do której lubię powracać. Sernik najlepiej smakuje po 2 dniach, wtedy wydobywa cały swój smak, swoją "sernikowość", ma idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec w piątek wieczorem). Składniki: 1 kg tłustego sera
Obiad gotowySernik malinowy to połączenie najlepszego na świecie sernika nowojorskiego z musem malinowym. Obowiązkowa pozycja latem, gdy bez problemu można kupić świeże maliny. My nie
Pociąg Do Kuchnisobie Świąt bez sernika. A ten jest rewelacyjny. To mój faworyt - tradycyjny z rodzynkami i na kruchym cienkim spodzie. Polecam! Składniki (na blaszkę 24x36 cm): ciasto: 1 czubata szklanka mąki (może być trochę więcej) 85 g masła / margaryny 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru cukier waniliowy ser: 1,25 kg sera białego
Kuchnia domowa Aniprzypomina smak sernika lecz nie ma grama sera w naszym cieście. Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 cukier waniliowy 6 żółtek 200 g masła 1/2 szklanki cukru 6 łyżek zimnej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 6 białek 1 szklanka cukru 500 ml śmietany 18% 2 budynie śmietankowe bez cukru Wielkość blachy
O kuchni z uczuciem