herbatników (ilość zależna od wielkości blaszki i ciastek) 1 budyń waniliowy bez cukru 220 g masła 1 szklanka cukru 150 ml mleka 3 jajka 2 galaretki o ulubionym smaku 20 herbatników kwiatuszków żurawina suszona Budyń rozmieszać w mleku. W garnku roztopić masło. Dodać cukier i ser i rozmieszane całe jajka. Gotować ciągle mieszając, aż ser się rozpuści i powstanie(...)serową i wyrównać z wierzchu, po czym ułożyć herbatniki - kwiatuszki i w środek suszoną żurawinę. Dwie galaretki rozpuścić w 0,5 litra gorącej wody i wystudzić. Wystudzony sernik zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki. Sernik najlepiej zrobić dzień wcześniej i trzymać w lodówce. Z dwóch galaretek wychodzi dość cienka warstwa, więc można zrobić
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMasa serowa 1 kg twarogu sernikowego 150 g cukru 50 g miękkiego masła 2 opakowania cukru wanilinowego 40 g budyniu waniliowego w proszku 200 ml śmietanki UHT 30 % 4 jaja Cukier puder do dekoracji KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Mąkę i kakao przesiewamy do naczynia miksera, dodajemy przyprawę do piernika , cukier i cukier wanilinowy oraz masło. Wszystkie składniki wyrabiamy za pomocą miksera(...)mieszamy i również posypujemy nimi wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni, którego można jeść bez końca.... ;-) Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: - 1/2 kg twarogu sernikowego - 1/2 szklanki cukru - 2 galaretki cytrynowe - garść drobno posiekanych orzechów włoskich - 2 galaretki wiśniowe - wiśnie bez pestek (świeże lub ze słoika) - herbatniki do wyłożenia blachy Galaretki cytrynowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody. Przestudzić. Zmiksować ser z cukrem, dodać orzechy i schłodzoną galaretkę(...)czasie rozpuścić galaretki wiśniowe w ok. 800 ml wody. Kiedy masa twarogowa jest już gotowa, wyłożyć wiśnie i zalać gęstniejącą galaretką wiśniową. Całość zostawić na kilka godzin w lodówce. Sernik jest rewelacyjny w smaku, cudownie winny, po prostu przepyszny ;-) SMACZNEGO! :-) * * * Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam zalajkować Wielopokoleniowo na facebook'u - będziecie ze wszystkim na bieżąco
WielopokoleniowoSernik z wiaderka, mój ulubiony sernik na zimno. Przygotowałam go na miękkim pieczonym biszkopcie, jeśli jednak chcesz zaoszczędzić czas, możesz zastąpić go gotowymi okrągłymi biszkoptami. Sernik jest kremowy, za sprawą dodatku masła i kremówki. Galaretka z zatopionymi apetycznie świeżymi owocami lata to sprawdzony sposób na dekorację sernika. Taki wierzch sernika to jedna z najpiękniejszych aranżacji tego ciasta(...)się zawsze jak ciepłe bułeczki, dlatego koniecznie wypróbuj ten sprawdzony sposób na idealny sernik z twarogu z wiaderka – bez mielenia sera i bez bałaganu. U mnie najlepiej sprawdza się twarożek kanapkowo – sernikowy Mój Ulubiony z Wielunia , jest gęsty i zbity, bez zbędnego nadmiaru wody który często można znaleźć w innych serach z wiaderka. Twarożek
ProstePesto.plSerniczki na zimno z galaretką herbacianą Skład: - 300g twarogu (u mnie taki w wiaderku do sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę
Kuchnia co dniachcą, a tu zajadają i mlaskają... Kocham ciasta pieczone w tortownicy ;-) Inspiracją był sernik z Cafe Szkolna. Pokombinowałam ze starymi przepisami i tak stworzyłam Sernik Szefowej. Można zamienić spód na bezglutenowy (np. na taki jak w serniku na kruchym, bezglutenowym spodzie ), wówczas uzyskamy sernik w wersji bezglutenowej. Piekłam w tortownicy o śr.25cm Składniki: Kruchy spód: - 135g(...)sera z wiaderka - 125g miękkiego masła - 1/2 szklanki cukru (ksylitolu) - 1 całe jajko - 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Dodatkowo: - 4 połówki brzoskwiń (ze słoika lub z puszki) W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z cukrem (ksylitolem). Następnie partiami dodajemy ser, po każdym dodaniu miksujemy. Dodajemy także jajko oraz proszek budyniowy. Dokładnie mieszamy. Na schłodzonym kruchym spodzie
Smaczne Zdrowejajek 1 przyprawa do piernika 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki rodzynek pół szklanki posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: 50 dag lukrowanych pierniczków Wykonanie pysznego sernika z bakaliami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie(...)lukrowane pierniczki. Na pierniczki wylewamy masę serową. Uważamy, żeby pierniczki się nie przesuwały, ponieważ masa jest dość rzadka. Następnie na wierzchu masy serowej układamy pozostałe pierniczki. 3. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 70-80 minut do zrumienienia. Upieczony sernik studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin
Izabelawkuchniktórej sernik wyjmuje się bez problemu, do tego jej spód doskonale nadaje się do serwowania sernika na stół. Jak przygotować pyszny, piankowy sernik z truskawkami i bezami? Składniki: 3 galaretki o smaku truskawkowym (każda na 500 ml wody) 250 ml serka z wiaderka, może być serek homogenizowany 1 łyżka cukru pudru (można dać więcej) truskawki okrągłe mini(...)Odłożone truskawki kroimy w plastry i układamy na stężałym serniku, zalewamy truskawki zimną, delikatnie tężejącą galaretką, ponownie wstawiamy tortownicę do lodówki. Sernik jest gotowy, kiedy galaretka na wierzchu całkowicie stężeje. Przed podaniem sernik dekorujemy mini bezami i podajemy. Smacznego! The post Sernik z truskawkami i bezami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółtka 200 ml śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu aromat waniliowy skórka pomarańczowa (domowa lub otarta z 1 pomarańczy) sok z połówki pomarańczy Składniki na bezę: 4 białka 2/3 szklanki cukru Suche składniki na kruchy spód mieszamy razem w misce, dodajemy miękkie masło i zagniatamy, tak długo aż powstanie kruszonka. Dodajemy jajko i ponownie zagniatamy. Gotowe ciasto powinno(...)godzinę i 15 minut w piekarniku rozgrzanym na 160 stopni. Niech Was nie zrazi fakt, że środek sernika będzie wyglądał po tym czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka na bezę. Gotowa piana powinna
Ciastkozercyzarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować masę serową: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Całe 2 jajka oraz 4 żółtka (4 białka odłożyć na potem do przygotowania bezy) ubić ze zwykłym cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Kolejno zmniejszyć obroty miksera na średnie i stopniowo dodawać po łyżce twarogu, cały czas miksując. W osobnej misce wymieszać mleko z budyniami(...)sztywno wraz ze szczyptą soli. Następnie pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru, dalej ubijając. Sernik wyjąć z piekarnika i wyłożyć na niego pianę z białek, wyrównać wierzch i ewentualnie ozdobić (np. grzebieniem do dekoracji tortów lub widelcem). Ponownie wstawić sernik z bezą do piekarnika i piec jeszcze przez ok. 10-15 minut do lekkiego zarumienienia
Kulinarne Przebojemnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 15 dag masła lub margaryny 125 ml ajerkoniaku Dodatkowo: 10 dag białej czekolady ajerkoniak według uznania mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej Wykonanie sernika z ajerkoniakiem i białą czekoladą: 1. Ciasto: Z podanych(...)składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia na co najmniej pół godziny. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Dodajemy ajerkoniak i ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy
Izabelawkuchniwątpienia jest to klasyk wśród serników. Bardzo polecam! Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jaj (żółtka zostawić) Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 całe jaja 1 kostka masła 2 budynie (bez cukru) Ponadto: 1 puszka brzoskwiń Z podanych składników
Słodki Zakątekgorącej wody, gdy zacznie tężeć 3/4 galaretki wylać na sernik, na galaretce ułożyć ciastka francuskie choinki z cukrem, każdą choinkę polać łyżeczką galaretki, zostawić do stężenia w chłodnym miejscu - sernik pieczony bez spodu z dodatkiem gruszek w cynamonie i z galaretką z choinkami z ciasta francuskiego jest po prostu obłędny.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięDziś mam dla was kolejny przepis na przepyszne muffinki z dodatkiem puree z dyni . Tym razem w połączeniu z kremowym nadzieniem serowym. Muffinki są bardzo sycące
Healthy food explorerKlasyczne połączenie sernika i brownie zawiera sporą ilość cukru i masła. Fit wersja jest dużo mniej kaloryczna. Spód został przygotowany na bazie czerwonej fasoli i posłodzony
Fabryka pomysłówWielkanoc zbliża się wielkimi krokami i już zastanawiam się co upiec aby było zdrowe, bez glutenu i bez cukru a jednocześnie wpisywało się w świąteczną tradycję. Mój wybór padł na sernik :-) Wielkanocny sernik Postanowiłam zmodyfikować nieco tradycyjne kaloryczne i słodkie wypieki, tak by sernik wpisywał się w moją dietę i nie pozostawiał wyrzutów sumienia. Składniki
Marta próbujemaślany. Sos wiśniowy jest przysłowiową wisienką na tym serniku. Bez sosu sernik nie byłby taki dobry. Zapewniam że nie zostanie okruszek. wiśnie z cukrem gotowane na sos spód: 160 g ciastek czekoladowych 60 g masła ciasto
wesoła kuchnia