sernik bez cukru - 4733 przepisów (strona:119/316)

Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 375

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Składniki: Spód: 130g sucharków 200g kremu czekoladowo-orzechowego Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 70ml(...)śmietanę ubić na sztywno z śmietan-fixem następnie dodać cukier i całość dokładnie wymieszać. 5. Do formy wyłożonej masą sucharkową przełożyć masę serowo-waniliową i wstawić do lodówki na około 30 minut. Następnie wylać tężejący mus z mango i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie sernik wyjąć z formy, na wierzchu udekorować bitą śmietaną

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik rosa. 158

pszennej 2 żółtka 4  łyżki cukru pudru ( z górką ) 125 g zimnego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa; 1 kg sera twarogowego, zmielonego ( ja użyłam z wiaderka) 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 4 żółtka 2 jajka Beza; 6 białek ok. szklanka cukru (słodkość sami ustalamy wedle swoich gustów) Przygotowanie(...)większej miski, dodajemy wszystkie składniki ; mleko, olej, jajka, żółtka, cukier i sypki budyń. Miksujemy masę do połączenia wszystkich składników. Masa będzie wręcz płynna, ale taka ma być. Masę wylewamy na  lekko przestudzony spód i wkładamy do piekarnika na około 45 min. Każdy piekarnik piecze inaczej więc należy sprawdzać czy sernik jest upieczony. Ma być sprężysty i ścięty

Radość kipiąca uśmiechem.
Dieta wątrobowa - ciasto z jabłkami 601

coś, co sami będziemy mogli zjeść (w niewielkich ilościach!) . Przecież nie samymi galaretkami człowiek żyje. W diecie wątrobowej należy zapomnieć o sernikach na żółtkach, cieście francuskim czy kruchym na maśle. Jednak, jak już wcześniej wspomniałam, biszkopty bez żółtek jeść można, dlatego pomyślałam, że stworzę coś co składa się tylko z zalecanych produktów i przyda się osobom, które(...)oszukujmy się, czasem każdemu z nas przyda się przerwa od tłustych i kalorycznych tortów. Dziś prezentuję Wam ciasto z jabłkami czyli klasyk nad klasykiem, bez żółtek, złego tłuszczu i dużej ilości cukru. Składniki: 5 białek 70 g cukru pudru trzcinowego nierafinowanego łyżeczka proszku do pieczenia 70 g maki kukurydzianej łyżka mąki ziemniaczanej -jabłko łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki mleka

Słodkie Przyjemności
Bezglutenowy wegański jagielnik jabłkowy z orzechowym karmelem daktylowym 255

Znacie jagielniki? To chyba moje ulubione ciasta, zaraz po sernikach. Zresztą nazywa się je też jaglanymi sernikami, bo swoją konsystencją przypominają te ostatnie –

Flymetothespoon
sernik z kajmakiem na bakaliowym spodzie 188

cukrem i cukrem waniliowym, aby lepiej się zmiksowało można bardzo delikatnie podgrzać garnek. Dodać ser dalej miksując, do masy dodajemy całe jajka i pół puszki kajmaku, na samym końcu po połączeniu dodajemy budyń oraz esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu(...)wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem

Pychotkaaa
Sernik stracciatella z malinami bez pieczenia 162

 Delikatny, kremowy i orzeźwiający serniczek na zimno uświetni nie tylko wyjątkowe okazje.       Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 330 ml śmietanki

Smakołyki Asi
Ciasto Poduszkowiec – prosty i sprawdzony przepis 153

youtu.be/zIktKf1hA2g Składniki na ciasto Poduszkowiec: Ciasto: 5 jajek 250 g mąki 180 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia 125 ml oleju 125 ml wody 4 łyżeczki kakao tabliczka gorzkiej czekolady (100g) Masa serowa: 500 g mielonego sera opakowanie budyniu waniliowego 100 g cukru   Przygotowanie Czekoladę rozpuszczamy (w kąpieli wodnej czy mikrofalówce) i studzimy. Wszystkie składniki powinny być(...)może być trochę mniejsza, wtedy ciasto wyjdzie wyższe po upieczeniu. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego i odcinamy końcówkę. Na ciasto czekoladowe wyciskamy poziome i pionowe pasy, tak, aby utworzyły kratkę. Ciasto pieczemy w temperaturze 170º C, bez termoobiegu, górna i dolna grzałka, przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka.   [caption

e-PrzepisyKulinarne
Kozia Pascha 214

Wiem, wiem pomyślicie, że oszalałam, w środku lata podaję przepis na Wielkanocny deser. Swoją drogą macie pomysł na urlop? A może polskie morze? Jeżeli tak, to

moj przepis na
Sernik puszysty jak chmurka 263

Prosty przepis na najbardziej puszysty tradycyjny sernik bez spodu. Jest przepyszny, lekki o waniliowym smaku. W dodatku poprzez zastosowanie odpowiedniego sposobu pieczenia nie opada i nie pęka. Sernik jest bez spodu, do tej wersji bardzo to pasuje, bo sprawia że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne. Oczywiście możecie zrobić kruche ciasto lub spód z herbatników taki(...)ponad krawędź tortownicy Piekarnik włącz na 180°C, grzałka góra-dół Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę, odstaw na później W drugiej misce utrzyj żółtka, cukier puder i cukier waniliowy na jasną i puszystą masę Do żółtek dodaj w dwóch turach ser i dokładnie zmiksuj Następnie dodaj śmietanę i ponownie zmiksuj Na koniec wlej przestudzone masło, esencję waniliową

Słodki Blog
Sernik z truskawkami na kruchym cieście 165

mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 100g masła/margaryny 1 jajko (lub 2 żółtaka) 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu (*) 2 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru 1 szklanka cukru pudru 200g masła Dodatkowo: 500g truskawek biały lukier/biała czekolada Przygotować kruchy spód. Wszystkie składniki szybko(...)około 10 minut w 180 stopniach. W międzyczasie przygotować masę serową. Masło zmiksować z cukrem i następnie kolejno z jajkami, serem oraz proszkiem budyniowym. Całość przełożyć na podpieczony spód. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek. (Nie ma różnicy którą stroną. Ja zawsze układam przecięciem w dół.) Sernik piec około 1-1,5 godziny w 190 stopniach. (Czas pieczenia zależy

Di gotuje
Dietetyczny sernik z brzoskwiniami 177

sernik zabrałam się wczoraj, ale dopiero dziś nadawał się do jedzenia, bo najlepiej jak przeleży noc w lodówce, jeden kawałek już pochłonięty ;) zdjęcia średniej jakości bo w dalszym ciągu robię wszystkie zdjęcia telefonem uwierzcie na słowo na żywo wygląda o wiele lepiej! ;) Składniki (na okrągła blaszkę o średnicy 22cm): Spód: 6 łyżek otrębów 4 łyżki serka homogenizowanego(...)słodząca Masa serowa: 500g sera chudego Emilka 2 jajka 2 łyżki kisielu brzoskwiniowego bez cukru 25 skruszonych tabletek STEWII 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Brzoskwiniowa góra: około 800g brzoskwiń 1 opakowanie kisielu brzoskwiniowego bez cukru ewentualnie STEWIA do dosłodzenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na spód mieszamy ze sobą i odstawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik dyniowy z figami 193

śliwkami  tutaj . Tym razem sernikowi towarzyszą figi. Trudno się oprzeć świeżym figom, tak kuszą fioletową barwą, a figi pieczone to już poezja smaku. Warto korzystać z ich obfitości, bo to dobra inwestycja w zdrowie. Gęsta kremowo - mazista konsystencja sernika i delikatny aromat dynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny(...)puree z dynii ( z tego przepisu ) 2 jajka pasta z wanilii 2 łyżki mączki kukurydzianej lub budyń waniliowy 180-200 g cukru lub ksylitolu dodatkowo - 4 figi+ na talerzyk Wykonanie: orzechy laskowe podprażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Ostudzić. W kielichu blendera umieścić sucharki, całe orzechy laskowe oraz mielone i masło. Zmiksować tak, by pozostały widoczne większe kawałki orzechów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik kokosowy z ananasem 211

śmiało mogą po niego sięgnąć. Ananas z galaretką świetnie smakuje z wiórkami kokosowymi dodanymi do sera. Sernik na zimno jest lekkim, kremowym i delikatnie orzeźwiającym deserem. Przygotowanie sernika kokosowego bez pieczenia jest naprawdę bardzo proste i gdyby nie czekanie na jego zastygnięcie, mogłabym powiedzieć, że jest ono najszybszym ciastem do zrobienia. Chcąc jeszcze bardziej skrócić czas przygotowania ciasta(...)szklanka cukru pudru 100 g wiórków kokosowych 100 - 150 ml mleka 1 łyżka soku z limonki 1 łyżka cukru z wanilią 30 g żelatyny w proszku Galaretka z ananasem: 1 świeży ananas (może być również w puszce) 6 łyżek cukru trzcinowego 1 łyżka soku z limonki 2 galaretki cytrynowe lub 2 łyżki żelatyny Spód do sernika: 150 g herbatników maślanych

Kuchcik gotuje
Sernik z karmelem pomarańczowym! 231

sera z wiadereczka - 250 g białego twarogu tłustego - 4 jajka - 150 g cukru pudru - 1 szt cukru waniliowego -100 ml soku z pomarańczy - zapach cytrynowy - 5 łyżek mąki ziemniaczanej (płaskie) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 120 g masła Masło ucieramy z cukrem na puch. Masa ma być puszysta i jasna. Dodajemy na przemiennie po 3 łyżki sera i jedno(...)temp. 180 stopni. Ostanie 10 minut z termoobiegiem. KARMEL POMARAŃCZOWY: - 125 g masła - 170 g cukru - 1 cała pomarańcza - bez skórki ( zmiksowana w blenderze) - 60 ml soku z pomarańczy - 3 łyżki lemon curd - 2 łyżki śmietany 36% W rondelku rozpuść masło, dodaj cukier i sok z pomarańczy, mieszaj ciągle łyżką, masa ma się gotować. Po około 6 minutach dodaj lemon

SMYKWKUCHNI
Sernik pistacjowy z polewą z białej czekolady 191

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK PISTACJOWY Składniki na spód: - 200 gramów mąki pszennej - 100 gramów mąki krupczatki - 200 gramów masła - 100 gramów cukru - 2 żółtka Przygotowanie spodu: Z podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Wyklejamy nim formę. Chłodzimy przez 30 minut w lodówce. Pieczemy(...)twaróg, wodę różaną/ekstrakt z wanilii i miksujemy do otrzymania gładkiej masy serowej. Masę serową przelać na schłodzony spód. Wyrównać. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut, bez termoobiegu. Studzimy w stygnącym piekarniku. Składniki na polewę z białej czekolady: - 100 mililitrów śmietany kremówki 30% - 100 gramów białej czekolady, drobno posiekanej - posiekane pistacje Przygotowanie polewy: Śmietanę kremówkę podgrzewamy

Życie zamknięte w smaku