sernik z samą bezową pianką . Ja jestem generalnie fanką serników ale takie klasyki lubię szczególnie. Wytestować muszę jeszcze sernik królewski, chociaż jestem prawie pewna, że tez będzie mi smakował. Sernik z brzoskwiniami i kruszonką przepis na blaszkę 36×26 cm: Ciasto kruche: 450 g mąki pszennej 250 g zimnego masła 3 łyżki cukru 5 żółtek(...)jajka 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g x2) 140 g cukru pudru 125 g masła Wszystkie składniki łączymy i bardzo krótko miksujemy. Tylko do momentu połączenia składników. Masę wylewamy na ciasto kruche (nawet gdyby ciasto było jeszcze ciepłe). Pianka bezowa + dodatki: duża puszka brzoskwiń 5 białek 200 g cukru szczypta soli Brzoskwinie odsączamy, kroimy w kostkę
Relaxtimemasa serowa 1 kg zmielonego sera białego 3 żółtka szklanka cukru opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru sok z jednej cytryny łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie z puszki ( ok 10 połówek brzoskwiń(...)pianka bezowa 3 białka 2 łyżki cukru przepis Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy cukier, żółtka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i miękką margarynę .Wszystkie składniki mieszamy za pomocą mieszadła z miksera a następnie dłonią energiczne zagniatamy ciasto .Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki . Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Schłodzonym ciastem wylepiamy posmarowaną tłuszczem
Smakowite Danianutą pomarańczową . Oba serniki możecie upiec wykorzystując jedno wiaderko sera :) Te serniki to w chwili obecnej nasze ulubione ciasta. Robi się je szybciutko, smakują wybornie, no i są w miarę lekkie w porównaniu z innymi ciastami. Koniecznie spróbujcie! Pamiętajcie tylko, że sukcesem udanego sernika jest dobrej jakości ser. Ja już znalazłam swój ulubiony :) Składniki: 500 g sera twarogowego(...)talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym (aby wchłonęły resztę wody) . Jajka wbić do kubeczka i rozbełtać widelcem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy (tylko pomarańczową część, bez tzw. albedo – czyli białej, gorzkiej warstwy) . Ser zmiksować z cukrem do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie przerywając ucierania dodawać po 1 łyżce roztrzepanych jajek w odstępach ok. 5 sekundowych . Wsypać mąkę, dodać skórkę z pomarańczy
Moja Delicjajajka 1/2 szklanki cukru 120g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera twarogowego mielonego z wiaderka 500ml śmietanki 30% 8 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru – 40g Dodatkowo: lukier lub polewa czekoladowa do polania ciasta *** Przygotowujemy spód ciasta: miękkie masło lub margarynę ucieramy wraz z cukrem. Dodajemy jajka i miksujemy(...)spodzie blaszki równomiernie wykładamy ciasto *** *** Ciasto podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 15 minut – do lekkiego zrumienienia *** *** Przygotowujemy masę serową: białka jaj ubijamy z cukrem na sztywną pianę *** *** Śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Do sera dodajemy po jednym żółtku i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję *** *** Następnie do masy serowej dodajemy proszek budyniowy i dokładnie mieszamy. Następnie
Blog z Apetytemmąż serników nie lubi, ale stwierdził, że taki jak najbardziej. Polecam, naprawdę pyszny, a łatwy w przygotowaniu :-) Miłego piątku :-) tortownica 26 cm Składniki ciasto: 125 g ziemnego masła 50 g cukru 200 g maki pszennej typ 450 1 jajko M 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 750 g serka ricotta 500 g serka mascarpone 100 g cukru 4 jajka(...)opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40) Dodatkowo: borówka amerykańska maliny 4 łyżki dżemu z owoców leśnych Ciasto: 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. 2. Tortownicę (spód) wykładamy papierem do pieczenia, po upływie godziny ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, wkładamy do tortownicy. Dodatkowo
kruche babeczkirazy, więc gorąco polecam :) Spód: 125g margaryny (1/2 kostki) ½ szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 ½ szklanki mąki Masa serowa: 70 dag twarogu 6 jaj 25 dag cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 1 duży cukier waniliowy 125g margaryny (1/2 kostki) Bakalie (ilość wg uznania(...)łyżka mąki Masa kokosowa: 4 białka 15 dag cukru 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Polewa (nitk i czekoladowe): 40g czekolady gorzkiej lub deserowej 40ml mleka lub wody Margarynę rozpuszczamy (by była płynna, ale nie gorąca), dodajemy do niej cukier, cukier waniliowy, żółtka, i proszek do pieczenia. Całość mieszamy razem łyżką lub widelcem
Smakowy Rajśrednicy 22-24 cm) 1 kg serka waniliowego z wiaderka 200g masła 1 szklanka cukru (*) 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny (płaskie) 2 łyżki kakao Ponadto: około 150g ciastek/herbatników w czekoladzie około 150g ciastek/herbatników/biszkoptów bez czekolady Miękkie masło z cukrem utrzeć do puszystości, a następnie stopniowo zmiksować z serkiem waniliowym. Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącym(...)ciastek - naprzemiennie zwykłe z czekoladowymi. Na ciastka wyłożyć obie masy - na zmianę jasną z ciemną , aby powstała marmurkowa struktura. Wierzch ciasta wygładzić i n a końcu poukładać pozostałe ciastka. Sernik schłodzić w lodówce, aby stężał, ale najlepiej przez całą noc, ponieważ wtedy ciastka nie będą twarde i staną się miękkie, łatwe do krojenia się. (*) Dla mojej rodziny ciasto jest
Di gotujeciasta w kąpieli wodnej, zmniejszenie temperatury pieczenia po 10 minutach, dodanie śmietany kremówki oraz pokojowa temperatura wszystkich składników. Tego typu serniki zawsze kroimy szerokim nożem, który zanurzamy za każdym razem w gorącej wodzie. Polecam wszystkim miłośnikom kremowych serników - zwłaszcza w okresie Wielkanocy 😊 Na spód: (tortownica 24 cm średnica) 200 g herbatników 2 łyżki kakao 60g roztopionego masła(...)łyżka soku z cytryny 2 budynie śmietankowe (lub waniliowe) bez cukru 4 jajka Dodatkowo: starta czekolada lub czekoladowe kropelki skórka pomarańczowa rodzynki inne ulubione dodatki Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na dół piekarnika wstawiamy naczynie z wodą (u mnie żaroodporna miska). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy pozostałe
Walijskie Pichcenieskladniki 1 paczka krakersów 2 galaretki pomarańczowe 2 opakowania serka włoskiego capreggio po 250 g 1 opakowanie śmietany 30 % 330g 2 opakowania śnieżki 2 kopiate łyżki
Moje WyrobyUwielbiam te smaki - kwaśna malina i słodki, chrupiący spód czekoladowy. Dla przełamania neutralny smak sernika. Nie ma nic lepszego. Mój mąż uwielbia takie serniki i niestety lub stety sernik znika w jeden dzień. ~~SPÓD~~ tortownica 26 cm. suchary 230 g. ( 1 op. ) masło czekoladowe np. Nutella 400 g. Suchary mielimy np. blenderem(...)lodówki. ~~MASA SEROWA~~ twaróg dwukrotnie zmielony ( u mnie bez laktozy ) 0.5 kg. jogurt grecki 0.5 kg. cukier wanilinowy 1 op. cukier puder 3 łyżki żelatyna 6 łyżeczek + woda zimna do przykrycia żelatyny Twaróg umieszczamy w misie miksera i dodajemy jogurt grecki i cukry. Miksujemy na gładką masę lub blendujemy mikserem. Żelatynę mieszamy z wodą
Kuchnia Paulettesmojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne
moj przepis namojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne
moj przepis namojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne
moj przepis nalepszy, a do tego – jaka satysfakcja :) Ponieważ aksamitny sernik na zimno z truskawkami musi dobrze stężeć przed podaniem proponuję przygotować go przynajmniej rano, przed podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy z wiaderka, odsączony z wody) 800g truskawek 400ml mleczka kokosowego 120g cukru 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 130g ciasteczek typu(...)szklanki wina podgrzać (ale nie gotować), rozpuścić żelatynę i dokładnie wymieszać. Wymieszać z resztą winą. Jeśli chcecie, możecie dodać np. łyżkę soku z cytryny, odrobinę cukru etc. Zimną galaretkę z wina wylać na sernik (powinien być już dobrze ściągnięty) i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Post Aksamitny sernik na zimno z truskawkami pojawił się poraz pierwszy
Pociąg Do Kuchniopakowań budyniu waniliowego bez cukru - 1 litr mleka - 6 łyżek cukru - 227g masła (temp. pokojowa) - 250g serka mascarpone - opcjonalnie 2 łyżki alkoholu Dodatkowo: - ok. 600g świeżych malin - 2 galaretki malinowe - 700ml wrzątku na dwie galaretki (w chłodne dni można dać więcej wody) Dzień wcześniej zagniatamy ciasto półkruche i gotujemy budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam(...)żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Gotujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy i cukier. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy do zgęstnienia bydyniu (trochę trzeba się namachać bo budyń będzie bardzo gęsty, ale taki ma być). Ugotowany budyń przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy
mojewypiekiinietylko