Wiem, że już późna pora ale na ten serniczek chyba każdy by się skusił. Jest przepyszny, niebo w gębie! Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Wszyscy byli zachwyceni jego niepowtarzalnym smakiem. Ciasto jest pracochłonne ale warte poświęcenia czasu. Polecam na większe i mniejsze uroczystości rodzinne. Sernik: 1kg sera 2 razy zmielonego kostka masła 10 jajek 1,5 szkl cukru pudru
Smakołyki Asidynie i nie wie co ma z nią zrobić? i ma go tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod
Słodkości i nie tylkoUpieczony sernik najpierw studzić w uchylonym piekarniku, następnie odstawić do całkowitego wystudzenia na kratkę. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Dr. Oetkera "Wyborne serniki" z moimi modyfikacjami. Zależało mi, aby serniczek był wysoki więc potroiłam składniki na masę serową, a spód zrobiłam z 1,5 porcji. Zmniejszyłam także ilość masła do masy serowej i wydłużyłam czas pieczenia. Nie martwcie się, jeśli
MyCookBook.plprzepis na ten pyszny serniczek natknęłam się w gazetce "Serniki i ciasta francuskie" nr 1-2/2015 i poczułam nieodpartą ochotę na ciasto ze śliwkami - postanowiłam dłużej nie zwlekać i je upiekłam :) Dodatkowo zachęciło mnie apetyczne zdjęcie i mała ilość składników potrzebna do jego wykonania. Jak na dobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne
MyCookBook.plprzez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie sami, jak wspaniale smakuje! Składniki: Na spód
MyCookBook.plnajlepszym czekoladowym sernikiem jaki jadłam do tej pory: słodki smak musu równoważony jest przez bardziej wytrawną masę sernikową i posypkę z gorzkiego kakao. Ich połączenie sprawia, że mimo iż serniczek jest sycący to cały czas mamy ochotę na więcej i więcej… :) Przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com (nie zmieniłam nic prócz użycia śmietany o niższej zawartości tłuszczu). Składniki: Spód
MyCookBook.plmiksujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Gotowanie moimi oczamibalkon na 2 godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy
Weekendy w domu i ogrodzielodówce od kilku dni zalegał twaróg, aż żal było go nie wykorzystać, więc wykonałam szybkie i proste serniczki z odżywką białkową. :) Składniki: 500g twarogu półtłustego 2 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 miarka odżywki białkowej WPC 80 szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka miodu 5 łyżek mleka aromat śmietankowy Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy pokruszony twaróg, następnie dodajemy
Truskawkowa Fiestakorzennymi... cud, miód i... jabłka :) Zdrowe ciasteczka z kubeczka na śniadanie lub deser :) Dyniowe Marchewkowe Czekoladowe Bananowe Jaglane kakaowe Czekoladowe bez mąki Serniczek Bounty Składniki: 1 jabłko 1 jajko 3 łyżki mąki owsianej 1 łyżka otrębów owsianych ewentualnie miód do posłodzenia 3 łyżki jogurtu 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
Chocolate Muffin BlogDelikatny serniczek, lekko kwaskowaty, pyszny. Szybko się go robi i nie sprawi trudności nikomu. Galaretki cytrynowe rozmieszać w szklance wrzącej wody, dokładnie wymieszać i zostawić do ostudzenia. Ciasta rozkruszyć, masło roztopić i lekko przestudzić. Masło połączyć z rozkruszonymi ciastkami i wyłożyć nimi dno formy, lekko przydusić. Wstawić do lodówki, żeby masło lekko zgęstniało i powstała twarda masa z ciastek. Śmietanę
Kuchnia PokoleńPyszny, niesamowicie delikatny i efektowny serniczek ze złotą "rosą". Tak naprawdę są to kropelki cukru pod postacią karmelu :) Zabierałam się do niego już kilka razy, ale efekt rosy wydawał mi się bardzo skomplikowanym zabiegiem. Okazało się wręcz odwrotnie - rosa powstaje bez niczyjej pomocy, wystarczy jedynie pod koniec pieczenia pilnować bezy, aby się nie przypaliła. Przepis na sernik znalazłam na stronie
My Culinary ArtObiecałam że będą przepisy z wykorzystaniem puree z dyni i oto pierwszy z nich. Prosty serniczek z dodatkiem dyni na herbatnikach kakowych. Na wierzchu polany polewą czekoladową i posypany ekspandowanymi nasionami amarantusa. składniki: 1 kg sera, u mnie z wiaderka 5 jajek 100 g masła 300 g puree z pieczonej dyni 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka
Monia miesza i gotujeNastępnie dodać masło orzechowe, mąkę i siekane orzechy włoskie, znów krótko zmiksować. Masę przekładać do papilotek, do pełna. Piec w 160'C około 30 minut. Wystudzić w piekarniku. Zimne serniczki posmarować kajmakiem
Cakes By Kejtspód wyłożony ciastkami, wykładamy masę serową, po same brzegi. Spokojnie, nic nam nie wypłynie, ponieważ masa nie urośnie :) Posypujemy ciasteczkami. Pieczemy 25 minut w temp. 150 stopni. Wystudzone mini serniczki koniecznie chłodzimy w lodówce minimum 2 - 3 godziny :) Twój sernik nr 1 to ??? Czekam na wasze opinie w komentarzach :) Pozdr., Ania
Mój Smak na Życie