ser - 17000 przepisów (strona:400/1134)

CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 57

kolacje – Kremowe wnętrze ukryte w muszlach – Nie tylko dla amatorów włoskiej kuchni ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Makaron Conchiglioni – 30 muszelek – Szpinak mrożony – liście 450g – Ser ricotta – 250g – Cebula – biała większa – Czosnek – 4 ząbki – Pomidory krojone w puszce Primo Gusto – Parmezan tarty – 20g – Bazylia świeża – 10 posiekanych listków – Gałka muszkatołowa – do smaku – Sól do smaku – Pieprz(...)Keyword Makaron, Szpinak, Ricotta, Sos pomidorowy, Bazylia Prep Time 40 minutes Cook Time 30 minutes Servings 2 Author Globus Kulinarny Ingredients Makaron Conchiglioni – 30 muszelek Szpinak mrożony – liście 450g Ser ricotta – 250g Cebula – biała większa Czosnek – 4 ząbki Pomidory krojone w puszce Primo Gusto Parmezan tarty – 20g Bazylia świeża – 10 posiekanych listków Gałka muszkatołowa – do smaku Sól do smaku Pieprz

globuskulinarny
Chrupiąca Focaccia 79

Focaccia jest to potrawa pochodząca z kuchni włoskiej. To rodzaj pieczywa, które jest podstawą pizzy, bez sera i sosu pomidorowego, samo ciasto. W każdym regionie Włoch ma swoje odmiany. Może być z ciasta suchego polanego oliwą , z solą i ziołami lub pulchnego z suszonymi pomidorami i oliwkami. Focaccia podawana jest jako przystawka oraz jako dodatek do innych potraw, zazwyczaj spożywana(...)ciepło. Może być przyrządzana także na śniadania lub w formie zwykłej kanapki z dowolnym nadzieniem m. in. z serem, szynką, kiełbasą czy pomidorami. Focaccia jest chrupiąca i pyszna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Print Chrupiąca Focaccia 5 from 1 vote Recipe by Przepis czytelnika, Course: Focaccia Cuisine: Włoska Difficulty: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Servings 4 servings Prep time 1 hour

ProstePesto.pl
Makaron z sosem i z czarnymi oliwkami 54

pomidorków koktajlowych lub więcej - 1 łyżeczka chili lub pasty  z chili - 3 ząbki czosnku - 1 czerwona lub duża biała cebula cukrowa - sól i pierz do smaku - tarty ser pecorino od serca - oliwa z oliwek ev Makaron z sosem i z czarnymi oliwkami Jak zrobić makaron z sosem i z czarnymi oliwkami? Zacznij gotować makaron. Makaron z sosem zaczynamy przygotowywać(...)miał ciemniejszą barwę. Międzyczasie odcedź makaron, jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej. Zachowaj trochę wody z ugotowanego makaronu. Do garnka w którym gotował się sos, wrzuć makaron i dodaj sporo sera pecorino, wymieszaj dokładnie, serwuj od razu z oliwkami, siekaną bazylią, sałatą, oliwkami i pomidorkami jako dekoracją. Makaron jest pyszny, szybki i pachnie latem! Makaron z sosem i z czarnymi oliwkami

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowy sernik na zimno z musem ajerkoniakowym i malinami 62

więcej, do smaku 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) 2 łyżeczki soku z cytryny Masa serowo-czekoladowa: 280 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielone przynajmniej dwukrotnie, lub dobrej jakości sera z wiaderka 180 g gorzkiej czekolady 6 g żelatyny ( 1,5 łyżeczki ) 60 ml mleka 80 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej Mus ajerkoniakowy(...)mikrofalówce, odstawić do przestudzenia. Do mleka dodać cukier i podgrzać, aby było gorące, a cukier całkowicie się rozpuścił. Dodać napęczniałą żelatynę i wymieszać do dokładnego jej rozpuszczenia, wystudzić. Ser przełożyć do naczynia i rozetrzeć lekko szpatułką, dodać ekstrakt waniliowy i wymieszać. Dodać wystudzoną mieszankę mleka z żelatyną, wymieszać. Dodać przestudzoną płynną czekoladę i wymieszać rózgą kuchenną do dokładnego połączenia. Śmietankę

Opowieści z piekarnika
Sałatka z arbuzem i fetą 51

pomidorami –  sałatka z kurczakiem i oscypkiem –  sałatka z roślin strączkowych –  sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak –  sałatka z kaszą gryczaną niepaloną –  sałatka z kozim serem –  sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację SAŁATKA Z ARBUZEM I FETĄ PRZYGOTOWANIE: 10 minut ILOŚĆ PORCJI: 1-2 SKŁADNIKI(...)garści różnych sałat – do arbuza idealnie pasuje rukola – pół małego arbuza – 100 g sera feta – 3-4 łyżki świeżych listków mięty – świeżo mielony pieprz – 1-2 łyżki oliwy cytrynowej lub oliwa z dodatkiem odrobiny soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: Na talerzu ułóż sałaty. Arbuza pokrój w niewielką kostkę i połóż na sałacie. Fetą możesz pokruszyć lub pokroić

nietylkopasta.pl
KOTLETY MIELONE PO HOLENDERSKU + FILMIK 51

Smaczne, kotlety mielone z dodatkiem sera. Soczyste, idealne na obiad jak i do pieczywa.  SKŁADNIKI :  500 g mięsa, łopatki wieprzowej 1 cebula 1/2 szklanka mleka 3/2 % 3 kromki chleba tostowego 1 jajko 100 g sera żółtego, startego na tarce jarzynowej 2 łyżeczki suszonego czosnku  1 łyżeczka soli, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Makowo-wiśniowa fantazja 72

drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego

Wanilia i Kardamon
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 63

obręczach cukierniczych lub małej formie do tortu) spód: 150 g płatków kukurydzianych 150 g masła pół tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki lub takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło(...)czas mieszając. W mikserze ubijamy śmietanę. Do ubitej dodajemy cukier, sok z cytrusów ( do smaku – jak lubicie słodsze dajcie więcej cukru lub więcej soku). Zwalniamy obroty i dodajemy ser – po łyżce. Na koniec do lekko już przestudzonej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy, mieszamy i dodajemy do reszty składników naszego serniczka. Teraz tylko dodajemy owoce do środka (można też

Kulinarna Patilogia
Wielkanocne zajączki 72

jeden z symboli Wielkanocy. Dorosłym zając kojarzy się z nadejściem wiosny i witalnością. Dzieci bardzo lubią to wesołe, rezolutne zwierzątka. A na drożdżowe, wielkanocne zajączki z nadzieniem z białego sera skusi się każdy. Puszyste, mięciutkie ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie, pycha! I jeszcze ten zabawny wygląd. Kolejny przepis, który nie wymaga specjalnych foremek , tylko naszej zdolnej ręki :) Drożdżowe zajączki(...)oczy z rodzynek. Lub mój ostatni pomysł...z czerwonej fasoli. Ale takie zające wyglądają dość gro ź nie. Jak wojownicy. A dla urozmaicenia możesz dodać odrobinę cynamonu do białego sera, kropelki czekoladowe lub rodzynki. Posypać płatkami kokosowymi, tylko ostrożnie, żeby nie wyszły....baranki. Ewentualnie zrobić nadzienie z warzyw, ale wtedy na oczy trzeba wziąć np. fasolę. Lub zrobić małe, śpiące

dolcevitainmykitchen
Sznycel 70

stopni. Po czwarte połóż polędwiczki na patelnię i obsmaż je przez chwilę z każdej strony, następnie przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połóż kilka plastrów sera i włóż do piekarnika, a z ser się niesamowicie apetycznie przypiecze. Oczywiście w międzyczasie popijaj sznaps, bo to bardzo wyjątkowo niedobry obiad 😉 Wypij, nałóż, zjadaj. Zapraszam Cię również do obserwowania mojego 🅘🅝🅢🅣🅐🅖🅡🅐🅜🅐

RafalCook
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 61

szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego masła 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru pudru skórka starta(...)dość cienką warstwą  na dnie posmarowanej olejem i oprószonej mąką formy, podpiekamy na rumiano w 180 stopniach, około 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Masa serowa: Do miski wkładamy ser, jaja, proszek budyniowy, masło,  mleko w proszku, mleko skondensowane, skórkę z cytryny  i miksujemy do dokładnego połączenia składników, nie zbyt długo - by masy nie napowietrzyć. Cztery pełne łyżki

Kronika Piekarnika
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 151

360g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 250g świeżego szpinaku Krem: 500g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) 2 galaretki(...)wodą, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. 11. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, cukier z wanilią i ubić, ale nie na bardzo sztywno. Dodać ser, wymieszać mikserem. Następnie w 3-4 partiach dodać galaretkę, ważne, aby nie była tężejąca (ma być ostudzona, ale płynna). Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać pokrojone brzoskwinie

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania