samej patelni obsmażyć pieczarki i posiekane ząbki czosnku. Jak pieczarki będą obsmażone wlać śmietanę, dodać posiekaną pietruszkę. wymieszać i chwilkę podgrzewać. Wylać wszystko na ryby i obsypać potartym serem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 15- 20 minut. Ser musi się rozpuścić a rybka podgrzać. Gotowe. Będzie super daniem na wigilijny stół. Smacznego
Kuchnia PokoleńSkładniki : 4 płaty śledziowe pół cebuli 2 buraki czerwone 8 ogórków konserwowych 3 papryczki chili lub papryka czerwona 3 łyżki majonezu kilka kawałków suszonych pomidorów ok. 20 dag pomarańczowego sera 3 natki pietruszki Buraki obrać, przekroić na połówki i ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia. Zalać pomidory gorącą wodą (na ok. kwadrans), odcedzić i odstawić do schłodzenia. Przygotować keksówkę(...)Ogórki pokroić w drobną kostkę. Rozłożyć na burakach. Z papryczek usunąć gniazda nasienne i rozdrobnić. Rozłożyć na ogórkach. Majonez rozsmarować na powierzchni chili i ogórków. Pomidory pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę i rozłożyć równomiernie na majonezie. Lekko docisnąć dłonią do spodu. Rozdrobnić natkę pietruszki. Folię naciągnąć na brzegi formy. Keksówkę przykryć półmiskiem i odwrócić. Delikatnie zdjąć folię. Wierzch
Weekendy w domu i ogrodziesamo postępujemy z resztą. Dodatki: - serek śmietankowy, naturalny (Apetina, Valsoia) + 1 ząbek czosnku + sól, pieprz - ok. 8 plastrów szynki, bądź wędliny sojowej POLSOJA - ok. 8 plastrów sera, bądź vegeplastrów sojowych POLSOJA - kilka liści sałaty - rukola - ok. 8 oliwek z papryką Serek śmietankowy dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym serkiem smarujemy każdy(...)placków. Na to kładziemy kilka listków rukoli i 1-2 sałaty. Następnie po jednym plastrze sera i szynki. Na koniec składamy je na pół i przebijamy wykałaczką z nabitą oliwką. Smacznego
Be Fit Be Strongznana sieciówka ma swoją gazetkę z produktami oraz z bardzo fajnymi przepisami. Uwielbiam włoską kuchnię, także od razu spróbowałam jednego przepisu z gazetki, lekko go modyfikując. Zastępiłam innym serem, ale wyszło i tak bardzo dobre danie obiadowe. Polecam! Świeży makaron Tagliatelle z brokułami, szynką prosciutto, jajkiem sadzonym i serem długodojrzewającym Stary Olęder. Czytaj więcej
Ana Mari's worldskładaniem ale na drugi dzień jak wszystko się pięknie schłodziło .... mniammmm.....ten smak....przeniosłam się w czasie ..... Składniki MUSZĄ BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ !!!! - 1/2 kg sera białego może być taki z wiaderka ale żeby był prawdziwy :) - 160 g cukru pudru ( szklanka ) - 1,5 dużej łyżki kakao - 36 sztuk herbatników ,najlepiej petitki - 200 g masła(...)kilka kropel olejku waniliowego Polewa : - 50 g masła - pół szklanki cukru - 1 duża łyżka kakao - 4-5 łyżek wody Sposób wykonania : Masło utrzeć z cukrem na białą masę dodać ser i połączyć składniki podzielić masę na dwie części , do jednej dodać kakao a do drugiej olejek waniliowy herbatniki ułożyć na filii aluminiowej 3 x 6 na to wyłożyć masę kakaową
Wypieki ReneDzisiaj proponuję szybką przystawkę. Chrupiącą ciabattę z masłem czosnkowo - ziołowym, szynką parmeńską, jajkiem i serem mozzarella, podaną na sałacie z pomidorkami koktajlowymi. Przygotowanie dani zajęło mi pół godziny, a danie jest naprawdę pyszne. Do przygotowania dania użyłem: 4 bułek typu ciabatta, 4 plasterki szynki parmeńskiej, 4 jajek, 100 gram masła, 3 ząbków czosnku, 1 łyżeczki suszonego cząbru, 500 gram pomidorów(...)obficie posmarowałem masłem czosnkowym. Następnie na każdej wydrążonej bułce położyłem plasterek szynki parmeńskiej, tak aby szynka dokładnie wypełniała zagłębienia w wydrążonych bułkach. Następnie do każdej bułki wbiłem jedno jajko. Ser mozzarella starłem na tarce o grubych oczkach i ułożyłem równomiernie na każdej z bułek, które wcześniej ułożyłem na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Tak przygotowane bułki umieściłem w piekarniku rozgrzanym
Wyprawy kulinarnekolację na ciepło. Świetnie smakują prosto z wody, obsypane cukrem lub też odsmażane, prosto z patelni. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! A potem dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI: * ser biały chudy – 250 g * mąka pełnoziarnista – 3 łyżki * kasza manna – 2 łyżki * jajko – 1 szt DODATKOWO: * olej kokosowy * brązowy cukier SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Ser biały ucieramy z jajkiem, mąką
Ostra na SłodkoBuraki studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości około 0,5cm. Mozzarellę również kroimy w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno na nakładkę plasterki buraka i sera. Zapiekamy w 190 stopniach C do rozpuszczenia sera. Gorące buraczki z mozzarellą przekładamy na talerze. Dodajemy rukolę, całość skrapiamy oliwą z oliwek , doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz
Pyry na Gazwody (najlepiej gazowanej) 2 i 2/3 szkl mąki 4 łyżki oleju szczypta cukru szczypta soli Farsz: 2 cebule 1 łyżka masła 50 dag pieczarek 25 dag sera żółtego sól, pieprz, słodka i ostra papryka Dodatkowo: 1 jajko 3 łyżki mleka bułka tarta do obtaczania olej do smażenia 1. Naleśniki: Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie wymieszać. Smażyć(...)rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. 2. Farsz: Cebule posiekać, podsmażyć na łyżce masła. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, dodać do cebuli, dodać przyprawy i dusić razem do miękkości. Przestudzić. Ser zetrzeć na tartce na grubych oczkach, dodać do reszty farszu, wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku ( farsz musi być dobrze doprawiony, najlepiej na pikantnie, żeby całoś ć nie wyszł
Kto ugości moich gości?mojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z serem Delikatne, puszyste, przepyszne i lekkie rogaliki nadziewane pysznym serkiem. Przepis pochodzi z tej strony . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='Składniki na około 50 małych rogalików: 560 g mąki pszennej tortowej u mnie tortowa z Biedronki + około 50 gr na podsypanie 20 g drożdży świeżych 350 ml mleka 2 jajka 80 g masła(...)czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st, piec 13 – 15 min, do zarumienienia. Wyjąć, ostudzić na kratce, można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Drożdżowe rogaliki z serem
moj przepis napowiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy 200 gr śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru drobnego sok z 3 cytryn (około 100-150 ml) skórka otarta z 6 cytryn (najlepiej używać niewoskowanych i niepryskanych(...)skórki) 1 łyżka żelatyny 2 łyżki cukru 1 szklanka wrzątku Cytryny wyszorować i sparzyć. Wszystkie składniki na sernik mieszamy razem. Do miski wlewamy jajka, rozmącamy rózgą, dodajemy ser, mieszamy, dodajemy sok z cytryny, śmietanę, olejek, W drugiej miseczce mieszamy mąkę z cukrem i skórką. Suche składniki dodajemy do mokrych mieszamy dokładnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki również. Najlepiej boki
moj przepis naoddzielić boki biszkoptu od formy. Przekroić na 4 blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki kompot wiśniowy 1/2 szklanki zimnej wody Wymieszać składniki. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr sera mascarpone schłodzonego 500 gr borówek amerykańskich 3 łyżki cukru pudru Śmietanę i mascarpone umieścić w misie miksera, zmiksować na sztywny krem, pod koniec dodać cukier, zmiksować. Wykonanie: W zamkniętej tortownicy(...)kakao 40 gr rozpuszczonego masła ostudzonego do temp. pokojowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1/2 szklanki kompot wiśniowy 1/2 szklanki zimnej wody 400 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr sera mascarpone schłodzonego 500 gr borówek amerykańskich 3 łyżki cukru pudru 80 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej czekolady'; document.write
moj przepis nadrożdżowe z dodatkiem twarogu, więc postanowiłam przepis stworzyć sama :-). Ciasto drożdżowe z dodatkiem twarogu jest odrobinkę cięższe, troszkę bardziej zbite, ale nadal puszyste, wilgotne, pyszne, pachnące, poczciwe drożdżowe. Sera nic nie czuć, a ciasto długo pozostaje świeże, nie czerstwieje na drugi dzień, nie obsycha, nie kruszy się. U mnie dodatkowo z kruszonką i owocami. Możecie użyć dowolnych owoców: jagód, malin(...)łyżki mąki, odjąć z tych 400 gr, bardzo dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Do misy wsypać pozostałą mąkę, dodać drożdże, rozkruszyć ser, wyrabiać długo, najlepiej w mikserze, hakiem do drożdżowego, ciasto będzie się bardzo kleić cały czas, ale nie trzeba dosypywać mąki, tak ma być, ja wyrabiałam 20 minut na niskich obrotach
moj przepis naDobrej pizzy nigdy dość czyli co w kuchni wyczarować można. Końcówki serów, reszta grzybów wprost z lasu a w rezultacie pyszny placek a na nim mnóstwo smakowitości. Zapraszam na moją wersję włoskiego przysmaku. Pizza z grzybami i serami trzema. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSmakowita przekąska na imprezę, albo zamiast prażonej kukurydzy do dobrego filmu. Składniki: 400g sera żółtego (ja użyłem Goudy) 1 i 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka 2 łyżeczki chilli w proszku sól i pieprz Przygotowanie: Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajka, bułkę tartą, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiamy jednolitą masę i lepimy niewielkie kuleczki
Gotuj z Rumcajsem