ser mascarpone - 739 przepisów (strona:35/50)

Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 446

dociskając. Wlewamy masę serową. Przykrywamy ciemnym ciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier umieszczamy

Made By Mom And Son
Spaghetti carbonara (wg oryginału) 181

Jednakże na własne potrzeby - spaghetti można urozmaicić śmietanką czy odrobiną serka mascarpone. (2-3 porcje) 100-150g surowego wędzonego boczku lub pancetty (włoskiego suszonego boczku) 1 cebula 1 jajko 2 żółtka (ma być tyle żółtek, na ile osób przyrządzane jest danie) 20g startego parmezanu lub innego twardego sera (użyłam mieszanki) natka pietruszki czarny pieprz Dodatkowo: makaron sól do osolenia

Di gotuje
Sernik zebra 1436

szkl cukru 0,5 kg twarogu 0,5 kg mascarpone 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy 1 płaska łyżka kakao 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżeczki esencji waniliowej  Polewa 75 g margaryny 2 kopiaste łyżki cukru pudru 2,5 łyżki wody 2 łyżki kakao Przygotowanie: Sery, cukier i jajka za pomocą trzepaczki wymieszać w misce i podzielić

Ala piecze i gotuje
75. Kolejny słodki dzień, czyli serniczki trochę inaczej. 218

skórką. Twaróg miksujemy tak aby trochę rozbić grudki i dodajemy mascarpone. Dodajemy jaja, cukry, mąkę i miksujemy dalej.  Do jabłka nakładamy trochę masy twarogowej i wstawiamy do nagrzanego (180 st.) piekarnika i pieczemy do ścięcia się wierzchu, następnie nakładamy konfiturę malinową wymieszaną z odrobiną skrobi i na to ser aż do krawędzi jabłka. Pieczemy ok. 40-45 minut

Symfonia Smaków
MIGDAŁOWO - KUKUŁKOWE TIRAMISU 177

puch.  Do utartych żółtek partiami dodawać serek mascarpone (serek powinien mieć temp. pokojową). Do mocnej kawy wlać likier. Biszkopty maczamy w kawie, by zbytnio nie nasiąkły i układamy je na dnie naczynia.  Na biszkopty nakładamy warstwę kremu, a na nią ponownie warstwę biszkoptów i kończymy warstwą sera. Całość posypujemy startą czekoladą i schładzamy przynajmniej 12h. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Cannoli z bitą śmietaną i czekoladą 238

Dzisiaj Walentynki. Z tej okazji postanowiłam przygotować rurki z kremem ale nie nasze tradycyjne tylko cannoli. S ą to chrupiące, włoskie rurki z kremem, nadziewane serem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Warsztaty Tefal Cuisine Companion 199

dowództwem Jurka: świeże liście z winegretem malinowym i grillowanym serem kozim shot z ekologicznego jogurtu i nowalijek z kawiorem z łososia i świeżymi kiełkami pierś z kaczki z pate, owocami i chałką Grupa III – deserowa, pod okiem Ady: krem cytrynowy z miętą i bitą śmietaną sorbet malinowy z verbeną i mascarpone cygaretki z ciasta filo z kremem migdałowym i syropem

bistro mama
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 140

sztywno. Ser co najmniej dwukrotnie zmielić maszynką. Do sera dodać cukier, zmiksować. Następnie łyżka po łyżce dodawać ubitą śmietankę, mieszając delikatnie po każdym dodaniu np. szpatułką. Krem podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Do większej dodać brzoskwinie. Wymieszać. Krem do dekoracji tortu: 1 litr śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego

kulinarnyswiatdomi
Ptasie mleczko 233

Bez zbędnych formalności: ptasie mleczko. Przepis zaczerpnięty z bloga Słodkie rozmyślania tutaj PTASIE MLECZKO ok 30 sztuk 25 minut + tężenie łatwe Składniki: * 200 g serka mascarpone

sierotka maRysia w kuchni
Mascarpone z malinami 219

zaletą. Polecam ! składniki - 2 porcje 125 g mascarpone 125 g zimnej śmietanki 30% 2 łyżki ksylitolu 120 g malin - u mnie mrożone 6 małych biszkoptów (po 3 na porcję ) 1/2 szklanki mocnej kawy przygotowanie Maliny rozmrozić. Odsączyć, niezbyt dokładnie. Odłożyć kilka do dekoracji. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodawać po łyżce ser i ksylitol. Zaparzyć kawę, ostudzić. Kawą nasączyć

Stare Gary
Tiramisu - dzień na włoska nutę 143

opakowania serka mascarpone (po 250 g) 4 jajka 1/4 szklanki cukru 5 łyżek likieru amaretto lub rumu 1 szklanka mocnej zaparzonej kawy 1 duże opakowanie podłużnych biszkoptów kakao do posypania   Przygotowanie: Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą masę, a następnie cały czas miksując, dodajemy po jednej łyżce sera, aż do zmiksowania całości. Do kremu dodajemy likier. Dwa białka ubijamy

Bon appetit mon amie
URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY 165

żelatyny deserowej-fix Serek mascarpone, ubij na puch za pomocą trzepaczki, dodawaj po malutku zmiksowane truskawki, połącz na gładką masę z cukrem i aromatem. Żelatynę zalej 35-40 ml wrzątku, dokładnie wmieszaj i dodaj do masy. Bardzo dokładnie wymieszaj, wlej do naczynek i wstaw na godzinę do lodówki. - 100 g sera białego półtłustego - 100 g jogurtu greckiego 10% tłuszczu

SMYKWKUCHNI
Szybkie tiramisu i konkurs! 201

Jak chyba każda kobieta mam słabość do słodkości, a jednym z moich ulubionych deserów jest właśnie tiramisu. Dlatego przedstawiam dziś przepis na łatwe i szybkie tiramisu

karmelowy
Sernik z malinami. 167

twarogu i serka  mascarpone. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, a następnie dodawaj stopniowo do masy serowej ciągle ucierając. Na koniec dodaj budyń i wszystko razem delikatnie wymieszaj na jednolitą masę. Na podpieczony spód wylej gotową masę serową , wyrównaj. Po całej powierzchni posyp malinami ( połowę malin zostaw do galaretki ). Maliny powciskaj do sera palcami lub łyżką. Włóż ciasto

Przepisy i porady kulinarne