ser biały - 9461 przepisów (strona:196/631)

Gomasio z siemienia lnianego 189

nieco proporcje przyprawy, dodając do niej odrobinę więcej soli. Uprażone siemię lniane dodaje potrawom niesamowitego aromatu i smaku. Gomasio używam do różnych sałatek, past do chleba, białego sera, etc. Gomasio z siemienia lnianego Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 10 łyżeczek nasionek siemienia lnianego 4 łyżeczki grubej soli morskiej Wykonanie: Siemię lniane prażymy na suchej patelni, do momentu

Kulinarne przygody Gatity
Oponki serowe 170

Czwórka dzieciaków miała co jeść, a i dorośli nie narzekali. Miło po latach powrócić do tych wspomnień pogryzając przy kubku herbaty... oponkę :-) Oponki serowe OPONKI SEROWE 0,5 kg białego sera 1 szklanka cukru 1/2 margaryny 2 jaja 1 łyżeczka sody 1 kg mąki pszennej 2 łyżki śmietany olej do smażenia Jajka ucieramy z cukrem i margaryną. Ser mielimy, dodajemy

peggiwkuchni
Pierogi z kapustą i serem 192

jarskie i smaczne pierożki warte polecenia! Składniki: 0,5 kg mąki 1 jajko 3 łyżki oliwy 1 szklanka wrzącej wody Składniki farszu: 1 kg kapusty słodkiej 0,25 dkg białego sera 1 duża cebula kawałek boczku wędzonego pieprz, sól Wykonanie: Kapustę szatkujemy, gotujemy na miękko, lekko solimy, ostudzamy, odciskamy z nadmiaru wody. Przekładamy do miski. Boczek kroimy w kostkę, przesmażamy

kgwjanczewo
Cepeliny klasyczne z soczewicą bezglutenowe 188

równe części. Mnie wyszło 10 sztuk cepelinów.  Nadziewaj ulubionym farszem. Farsz z soczewicy: szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy cebulka szalotka zeszklona z czosnkiem kumin natka pietruszki Farsz serowy: kostka białego sera kminek do smaku sól i pieprz do smaku zeszklona w kosteczkę szalotka  Gotowanie: W dużym garnku zagotuj wodę. Posól. Gotuj cepeliny ( u mnie po 5 sztuk weszło

AZgotuj!
Kawowe pianki w czekoladzie 162

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 500g białego sera śmietankowego 200g jogurtu naturalnego 100g cukru 20g kawy rozpuszczalnej 150ml likieru czekoladowego 4 łyżki żelatyny 100ml gorącej wody 1 łyżka masła 100g czekolady gorzkiej Żelatynę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody

Gotowanie i blogowanie
Placuszki z białego sera z masłem orzechowym i figami 213

dodatkiem owoców i masła orzechowego, które jak już podkreślałam niejednokrotnie na moim blogu, jest swoistym "paliwem dla mózgu" doda energii na cały dzień.    Składniki 100 gram białego sera 1 jajko 1,5 łyżki mąki 2 łyżeczki cukru z wanilią  szczypta proszku do pieczenia Przygotowanie Białko ubijamy na sztywną pianę. Ser mieszamy z żółtkiem, cukrem, mąką i proszkiem

Mój Smak na Życie
Łódeczki z selera naciowego 212

łódeczki z selera naciowego serwowane w salaterce ze sklepu KupSzkło.pl Przepisy na suszone warzywa i owoce znajdziecie tutaj Składniki seler naciowy dobrze odsączony labneh (można zastąpić np.  białym serem o kremowej konsystencji, serem kozim, serem gorgonzola lub innym serem pleśniowym rozgniecionym lub roztopionym i wymieszanym na gęstą pastę z niewielką ilością jogurtu typu greckiego lub śmietany ) wybrane dodatki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi "ruskie" 132

Tradycyjne pierogi, które nigdy nie "wyjdą" z mody. Składniki Farsz: 500 g ziemniaków 150 g białego sera 1 cebula 4 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz Ciasto: 300 g mąki  125 ml gorącej wody 25 g masła   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku (najlepiej dzień wcześniej). Ziemniaki razem z serem przepuszczamy

R'n'G Kitchen
Sernik adwokatowy 180

serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 500g białego sera śmietankowego 200g jogurtu brzoskwiniowego 100g cukru 150ml likieru adwokat 3 łyżki żelatyny 100ml gorącej wody 100ml śmietanki 36% 150g gorzkiej czekolady biszkopty ok. 20szt. Normal 0 21 false false

Gotowanie i blogowanie
Mini Pączki Serowe 358

Przepyszne mini pączuszki dla łasuchów. SKŁADNIKI: 400-500 g białego sera w kostce 4 jaja 1 łyżka  Cukru waniliowego 6 łyżek cukru kryształu 3 płaskie łyżki śmietany 18% 2,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżka spirytusu lub rumu 1. Ser rozdrabniamy blenderem lub mikserem, dodajemy jaja, cukry, śmietanę. Miksujemy

Moje Słodkie Piekiełko
Biały ser z jogurtów greckich 158

Pyszny biały ser z jogurtów greckich, delikatny rozpływający się w ustach.  750 g jogurtu greckiego (użyłam z biedronki i stwierdzam, że jest idealny i najlepszy) 1-1,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki śmietany garść szczypiorku Wszystko mieszamy, na głębokim talerzu wykładamy pieluchę tetrową lub gazę. Wylewamy na to masę i zawiązujemy. Wieszamy to w takim miejscu

Moje Słodkie Piekiełko
Drożdżowe rogaliki z czekoladą 323

rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem kryształem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C (bez termoobiegu) ok 25 minut (do zrumienienia). Do przygotowania rogalików możemy użyć dowolnego nadzienia: białego sera, budyniu, marmolady lub cząstek owoców

Kuchnia w czekoladzie
Surówka z pora, jabłka i marchwi 172

ostrawy smak. Nie bez kozery por to składnik włoszczyzny. Ja nie wyobrażam sobie bez niego prawdziwego rosołu. Pod wpływem temperatury niesamowicie zmienia smak i pamiętam do dziś lasagne z serem białym i porem, jaką przygotowała ongiś moja siostra. Farsz rozpływał się w ustach. Zupa krem z pora też smakuje rewelacyjnie. Zachęcam więc do eksperymentów z tym warzywem. Dzisiaj surówka

Mieszam w Garnku
Serowe ciasteczka usteczka z jabłkiem 152

jabłkową niespodzianką w środku. Kształtem przypominają usta, zaś ciasto smakiem przypomina ciasto francuskie. Pyszne!   Składniki:    250g mąki pszennej,  200g masła lub margaryny,  250g białego sera,  jajko,  1/2 szklanki cukru,  2 jabłka. Wykonanie Mąkę przesiać, dodać cukier, posiekane masło i surowe żółtko oraz ser (nie trzeba go mielić). Wszystko zagnieść razem na jednolite

Z miłości do słodkości
Surówka z pora, jabłka i marchwi 164

ostrawy smak. Nie bez kozery por to składnik włoszczyzny. Ja nie wyobrażam sobie bez niego prawdziwego rosołu. Pod wpływem temperatury niesamowicie zmienia smak i pamiętam do dziś lasagne z serem białym i porem, jaką przygotowała ongiś moja siostra. Farsz rozpływał się w ustach. Zupa krem z pora też smakuje rewelacyjnie. Zachęcam więc do eksperymentów z tym warzywem. Dzisiaj surówka

Mieszam w Garnku