Będąc na targu kupiłam pyszny domowej roboty biały ser bez konserwantów. Ser okazał się przepyszny, aksamitny, delikatny o cudownym smaku. Jedyną wadą jest duża zawartość tłuszczu w serze. Pomysłów na jego wykorzystanie było wiele, wygrał sernik nowojorski. Do przygotowania sernika wykorzystałam blender, trochę się obawiałam czy da radę.Sprawdził się w 100% :)Sernik podałam w formie deseru
Kulinarne pyszności MolkiJedni jedzą syte śniadania, pełne wędlin, inni musli a niektórzy lubią śniadania na słodko i taką propozycję szybkiego śniadania przedstawiam. Składniki: - ciasto francuskie - dżem Łowicz z Rokitnika - 200 g białego sera - 2 łyżki śmietany 18% - 3 łyżeczki cukru - olejek waniliowy Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy na dwanaście kwadratów 8 x 8 cm. Pozostałe ciasto kroimy na około centymetrowe paski i obklejamy
Kulinarne życiewierchu Tortownica 24 cm. Sposób przygotowania: Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, rodzynki sparzamy gorącą wodą, odcedzamy na sicie. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodajemy po łyżce sera białego. Do masy dodajemy rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masa wykładamy na ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem
Bajeczna Kuchniaoryginalnego przepisu, ale ponieważ kupowana kapusta zawiera dużą ilość płynu, który podwyższa wagę, warto użyć 1,5 kg kapusty zamiast 1 kg ): około 1 kg kapusty kiszonej 500 g białego sera (twarogu) Kawałek słoniny na skwarki. Pierogi srokate - kuchnia podkarpacka Kapustę kiszoną odciskamy, płuczemy i kroimy drobniej. W garnku zagotowujemy około 1 litra wody, dodajemy kapustę, solimy i gotujemy
Trzeci talerztygodniu, dobrze też mieć kilka sprawdzonych przepisów na zdrowsze wersje. Do takich zdecydowanie należą naleśniki owsiane. Bardzo lubię podjadać je tak "na sucho", ale smakują dobrze również z białym serem, dżemem lub wytrawnymi farszami. Do tego moje młodsze dziecko, które zapiera się przed owsianką (ciastka i granola są ok (; ), zupełnie nie czuje innego smaku naleśników i zajada się nimi
Pełny talerzktórymi bardzo niechętnie się dzieli, pisałam Wam już o tym tutaj. Dogadałyśmy się przez telefon, jak przyjadę chłodnik ma być. I owocowa z wiśniami i śmietaną. I naleśniki z białym serem. I pierogi z grzybami
dolcevitainmykitchenpasta z suszonymi pomidorami, które uwielbiam. dodatek marynowanego czosnku nadał ostrzejszego wyrazu, a całość skomponowała się idealnie. Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem Składniki : 200 g sera białego chudego 4-5 suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku marynowanego 1-2 łyżki passaty pomidorowej lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Do miseczki przekładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizrobienia pączki,cudownie puszyste w środku z delikatnym posmakiem wanilii.Wyśmienite!!!.Jeśli macie ochotę coś upiec na tłusty czwartek ,to wypróbujcie ten przepis w swojej kuchni. 2 szkl. białego sera 2 szkl.mąki 4 jajka 1/2szkl.mleka 2 łyżeczki z proszku do pieczenia 1 op.cukru waniliowego szczypta soli olej do głębokiego smażenia cukier puder do posypania ``~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę wymieszać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwycięłam w formę chmurek, gdyż są tak puszyste i mięciutkie jak chmurki. Dla kogo: dla dzieci dla mających twaróg w lodówce dla ciasteczkożerców Składniki: 300g mąki pszennej 250g sera białego - twarogu 200g masła łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie - można pominąć) cukier wg uznania Wykonanie tradycyjne: Składniki (bez cukru) wrzucamy do miski i wyrabiamy blenderem na gładką masę (może to potrwać
Mania Wypiekaniaciastek ( herbatniki + herbatniki w czekoladzie + biszkopty ) – 300 g * dobre masło ( min 82% ) – 3 łyżki * miód wielokwiatowy – 1 czubata łyżka KREM: * ser ricotta – 150 g * ser biały 3 x mielony – 250 g * cukier puder – 4-5 łyżek * masło orzechowe prawdziwe – 4 czubate łyżki * orzechy laskowe – ok. 50 g * żelatyna – 1 łyżka DODATKOWO
Ostra na Słodkosię na obiad czy lunch do pracy. Polecam! Składniki: ciasto - 150 g mąki pszennej - 50 g mąki żytniej - 150 g margaryny - 1 jajko - sól i pieprz nadzienie - 250 g sera białego - 1/2 pęczka bazylii - 100 g śmietany 18 % - 5 jajek - 2 ząbki czosnku - 1/2 kg pieczarek - 1 średnia cebula - sól, pieprz Przygotowanie: Mąki łączymy i siekamy z margaryną
Zainspirowana w kuchnimiąższu przy skórce. – Każde jabłko ponakłuwać z każdej strony wykałaczką – ok. 20 ukłuć w jednym. Zapobiegnie to pękaniu skórki podczas pieczenia. – Biały ser wymieszać z jajkiem i cukrem. – Dodać pokrojone brzoskwinie i żurawinę. – Napełnić jabłka masą serową i położyć na blaszce do pieczenia, na papierze
To co kochamDrożdżowe, puszyste bułeczki z białym serem i truskawkami. Można użyć również jagód albo rodzynek. Porcja na dużą blachę (około 12 drożdżówek). Ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożdży 300 ml mleka 100 g cukru 2 jajka 50 g masła 580 g mąki pszennej Drożdże wymieszać z ciepłym mlekiem. Masło rozpuścić i przestudzić. Masło i rozrobione drożdże wymieszać z mąką, cukrem oraz
Bulliosmażyć z obu stron do zarumienienia, choć ja niektóre usmażyłam tylko z jednej strony, by piękny czerwono-różowy kolorek był ładnie widoczny. Podawać na słodko lub słono. Polecam z białym serem i miodem lub w wersji wytrawnej ze szpinakiem, bądź kremowym słonym serkiem. Smacznego
Nastoletnie WypiekanieUlubione ciasto mojego męża😊 Doskonale smakuje z herbatką, kawą lub mlekiem. Moja ulubiona wersja jest z zimnym mlekiem sojowym.... pyszności😋Farsz do strucli możemy również przygotować z maku lub białego sera. Zapraszam 😊 Składniki (na 1 strucle): Ciasto: mąka pszenna 3 szklanki, cukier 4 łyżki, jajko 1 szt, drożdże suche 2 łyżeczki, skorka cytryny starta 1 łyżeczka, mleko pół szklanki, masło
kulinarne odsłony pati