Turecka jajecznica. Menemen.

Turecka jajecznica. Menemen.

Turecka jajecznica. Menemen.

Przepis na : śniadanie

Marzena wymyśliła świetne zadanie! Co prawda w pierwszej chwili pomyślałem, że trudne, ale niedługo potem przyszła druga chwila, w której zaczęły pojawiać się pomysły i skojarzenia. Jak śniadanie, to oczywiście jajka! Wydaje się, że tak myślą ludzie na całym świecie. Jajko to podstawa! Jajko to komplet składników odżywczych, których potrzebujemy przez cały dzień! Jajko to jajecznica! ;) A dlaczego w wersji tureckiej? Po pierwsze - lubię Turcję. Po drugie - rozmawialiśmy ostatnio o tym kraju i pewnie dlatego m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.