torcik: 10 łyżek mąki 10 łyżek mleka 1 jajko 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta soli 1 łyżka oliwy 1/4 łyżeczki sody 50 g łososia wędzonego Mowi 1 kubeczek białego sera kanapkowego Przygotowanie : Mąkę, jajko, mleko, zioła, sól, oliwę i sodę mieszamy do połączenia składników. Masa powinna być gęsta, ale łatwo się rozprowadzać po patelni. Patelnię rozgrzewamy. Nakładamy masę łyżką. Koperek
Czarnawisienkasię i nie kruszy podczas krojenia. Sernik delikatny w smaku, wilgotny mega smaczny. Składniki Spód 200 g herbatników kakaowych 1/2 szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej, słodzonej Masa serowa 1 kg białego sera … Czytaj dalej Sernik z pianką Toffi
gotuj ze mnąminuty, w zależności od grubości ciasta i wielkości pierogów. Nie podaję przepisu na farsz, każdy będzie dobry. Sok z kiszonych buraków pasuje do wszystkiego, a ciasto do farszu z białego sera będzie znakomite:) Ja zrobiłam farsz mięsny z dodatkiem włoszczyzny z bulionu mięsnego i dużej ilości zieleniny, / natka pietruszki, szczypiorek, czosnek niedźwiedzi /. Pierogi podałam na liściu czosnku niedźwiedziego, polałam roztopionym
Leśny Zakąteksię piec. Tym razem były to ciasteczka. To ciotki zaszczepiły w niej miłość do kuchni. Zula w soboty delektowała się pysznymi bułeczkami z rozmarynem i słonecznikiem, podane z białym serem smakowały wybornie! To było idealne śniadanie. Ja również postanowiła upiec takie bułeczki i powiem Wam, smakują wyjątkowo! Zapraszam! Bułeczki śniadaniowe z rozmarynem. Składniki; 40 dag mąki
Radość kipiąca uśmiechem.Czytałam opinie, że warto spożywać olej lniany na czczo, jednak osobiście miałabym z tym problem. Bardzo dobrym wyjściem jest wypić łyżkę w przypadku, kiedy będziemy jeść np. śniadanie z białym serem, gdyż witaminy i mikroelementy wzajemnie się uzupełniają, wspomagając swoje działanie i przyswajalność. Stara medycyna mówi o cudownym wypłukiwaniu toksyn z organizmu poprzez ssanie w ustach oleju lnianego. Póki
W Kawiarenceimbiru pół łyżeczki pieprzu 4 jajka 150 ml oleju roślinnego około 150 g obranej marchewki 1 obrane jabłko Krem: 100 g masła około 80 g cukru pudru 200 tłustego sera białego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ciasto: 1. W dużej misce mieszamy wszystkie sypkie składniki: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i pieprz. 2. W drugiej
W kuchni Katieskóry, a także wzmacnia włosy i paznokcie. W kulinariach wykorzystuje się go wyłącznie na zimno, zarówno do deserów, jak i dań wytrawnych - jako dodatek do chleba, warzyw, sera białego, sałatek, surówek, sosów, past oraz do bezpośredniego spożycia. Olej z pestek dyni dobrze komponuje się także z deserami – można nim wzbogacić smak lodów waniliowych lub sernika. Ze względu
Kuchnia MagdaLenymają być w temp pokojowej wykonanie Jajka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny na gładką masę .Następnie dodać miękkie masło 1 kostka, serek Capri oraz jogurt grecki .Biały ser wcześniej trzeba zmielić. Sparzone rodzynki osączyć na sicie i wymieszać z budyniem, proszkiem do pieczenia oraz kaszą manną po czym dodać do ciasta, krótko miksować. Tortownicę posmarować masłem
Moje Wyrobyniewielka marchewka, 2 szalotki, przyprawy: pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1/3 łyżeczki kozieradki, sól himalajska różowa do smaku, ponadto: świeży koperek, suszone chili, świeżo mielona do smaku, ser biały mozzarella. Przygotowanie: Szalotkę kroimy na plasterki (można dowolne bo i tak całość będzie miksowana), marchewkę kroimy w drobną kostkę, a z brokułu oddzielamy łodygi od różyczek. Z łodygi odcinamy
Moniki Smakołykimogą się sprawdzić podczas rodzinnych spotkań. Zacznijmy od szybkiej, prostej przekąski, którą zrobić może każdy. Tym razem w roli głównej łosoś wędzony, twaróg i tortilla. Roladki z łososiem i białym serem SKŁADNIKI: - twaróg tłusty 250 g - szczypiorek - 3 rzodkiewki - 2 łyżki śmietany - łosoś wędzony 150 g - 3 sztuki tortilli gotowej - przyprawy (pieprz, sól) Szczypiorek i rzodkiewkę siekamy
Związek na patelniśrodku jak te tradycyjne a do tego zawsze wychodzą! Dla ułatwienia nakręciłam dla Was dodatkowo amatorski filmik instruktażowy . Składniki – pieczone oponki serowe (u mnie 9 sztuk): 200 g sera białego/twarogu tłustego 2 jajka 35 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek Wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Ola la LCHFjajka 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa malinowo-serowa: 250g świeżych lub mrożonych malin 250g białego sera 250g śmietany 30% 3 łyżki żelatyny 6 łyżek mleka 6 łyżek cukru pudru Bita śmietana: 250ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 80g świeżych malin
Szalona Kuchnia Ewelinywody wylewać porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażyć po kilka minut z każdej strony. Układać w stosik i przechowywać w cieple podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z białym serem i sosem malinowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ugotowanych wcześniej ziemniaków 60 dag mąki pszennej 4 dag drożdży świeżych 6 łyżek cukru 60 ml oleju 2/3 szklanki mleka 1 jajko łyżka cukru waniliowego NADZIENIE: 0,5 kg białego sera w kostce ok. 4 łyżek cukru pudru 2 żółtka łyżka mąki ziemniaczanej łyżka cukru waniliowego WYKONANIE: Drożdże mieszamy z cukrem, wlewamy ciepłe mleko i mieszamy do rozpuszczenia. Mąkę przesiewamy
Pani na deserPRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Kokos prażymy na suchej patelni. Kasię roztapiamy. Ciasteczka miksujemy na piasek. Wszystko razem dokładnie mieszamy ( miksujemy ), wylepiamy tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki. MASA SEROWA: Ser biały miksujemy ze śmietaną kremówką i cukrem pudrem – wszystko ” na raz”( na puszystą masę ). Żelatynę zalewamy odrobina zimnej wody, podgrzewamy ( ale nie gotujemy! ), dodajemy do niej
Ostra na Słodko