rosół 1,5 L · fasola perłowa 3/4 szkl · mięso z kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę
Camilla w kuchniprzymrozki nie przyjdą zbyt wcześnie. Na wszelki wypadek pomyślałam o cukinii na kanapki lub do sałatek. Oto przepis: Składniki (na słoik 600 ml): młoda cukinia mały patison łodyga selera naciowego koper ogrodowy liść laurowy kilkanaście ziaren kolendry kilkanaście ziaren białej gorczycy 3 cm chrzanu ząbek czosnku plaster imbiru ewentualnie: gałązka cząbru gałązka kopru rzymskiego (fenkułu) kawałek chili Zalewa (wystarcza
Weekendy w domu i ogrodziestewia (ew. cukier) - marchewka - pasta wasabi - seler naciowy - czarny sezam - świeży szpinak (najlepiej typu baby) - biała rzepa - cukinia Wykonanie: - Ryż
Wegańska kuchnia orientalnakuminu - 5 rzodkiewek - ¼ łyżeczki płatków chili - 1 łodyga selera naciowego - sól himalajska - kawałek awokado
Wegańska kuchnia orientalnaszyi z indyka – 1 kg żołądków z kurczaka/ indyka (mięso można też zastąpić żeberkami wieprzowymi, jak w Kapuśniaku , ale zupa będzie wtedy tłustsza) – 1 seler (ok. 180 g) – 1 korzeń pietruszki (ok. 130 g) – 1 por (ok. 100 g) – 6-7 ziemniaków – 6-8 ogórków kiszonych – 6 jajek na twardo
Pociąg Do Kuchnidrobiowe, wołowe, cielęce) – ok. 1 kg – 2 – 3 litry wody – kilka marchewek – 1- 2 pietruszki (korzeń) – kilka liści z natki pietruszki – niewielki seler – cebula (obrana i opieczona nad palnikiem/ gazem, etc.) – kilka liści laurowych, ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz Wykonanie: Bulion: mięso opłukać (kurczaka można obrać ze skóry, jeśli jest dość
Pociąg Do Kuchniminut, a następnie usunąć folię z góry i piec kolejne 10 minut. Polecam również inne warzywne "pasztety" Pasztet z cukinii i pieczarek Pasztet z cukinii i kalafiora Pasztet z selera Pasztet z kapusty i chleba
Trzeci talerzskładniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba liście selera sol, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 8 -10 min., a następnie ostudzamy pod zimną bieżącą wodą i osączamy. Boczek oraz cebulę kroimy w kostkę
Domowy Smak Jedzeniagotowanych kości wydobyć cenne minerały, wartości odżywczo-wzmacniające oraz aromat ze szpiku. Skład: (na 3 litry zupy) - 3 korpusy drobiowe - duży pęczek świeżej włoszczyzny (3 marchewki, 2 pietruszki, seler wraz z liśćmi) - 1 cebula - makaron / np. spaghetti - pęczek natki pietruszki - 6 ziaren ziela angielskiego - 4 liście laurowe - pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony, sól morska Korpusy płuczemy pod bieżąca wodą, wrzucamy
upichconadzięki kurkumie ma piękny żółty kolor :) Składniki: 3 kg ogórków, ½ kg cebuli, 3 ząbki czosnku, 2 świeże papryki, 1 torebka gorczycy, 2 łyżki soli, 1 pęczek natki pietruszki lub selera. Składniki na zalewę: 1 ½ szklanki octu, 1 ½ szklanki cukru, 1 torebka kurkumy, Wykonanie: Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Paprykę z cebulą drobno posiekać. Wymieszać razem, posolić i odstawić
Tradycyjna KuchniaPasztet drobiowy z jajkiem Składniki: - 1 kg mięsa drobiowego z kością lub bez - marchew, pietruszka, kawałek selera - 1 cebula - 1 łyżka oliwy - 2 listki laurowe - 6 ziarenek pieprzu - 2 ziarna ziela angielskiego - sól - 1 łyżeczka pieprzu mielonego - 2 łyżeczki ziół (oregano, majeranek, bazylia, tymianek, rozmaryn) - ząbek czosnku - 1 czerstwa bułka namoczona w mleku - 3 surowe jajka - 3 duże jajka ugotowane
Kuchnia co dniaprzyprawy i gotować. W międzyczasie na patelni podsmażyć na łyżce oleju cebulę skrojoną w kostkę i przetarty czosnek. Dodać pokrojoną na tarce na średnich oczkach włoszczyznę (pietruszka, marchew seler por - por w paski). Podsmażyć razem, wsypać do zupy. Gotować jeszcze około godzinę aż mięso i warzywa będzie miękkie. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pozwolić
Lubczyk i WaniliaDzień dobry mój organizmie. Składniki: pół fenkułu 2 liście sałaty klika kropel soku z cytryny 2 marchewki z ekologicznej uprawy burak 2 łodygi selera naciowego 2 gałązki natki pietruszki Wszystkie składniki pokrój na mniejsze kawałki i przepuść przez sokowirówkę. Skrop sokiem z cytryny. Smacznego
AZgotuj!Detoks 2. Zamiast sałaty i natki pietruszki filiżanka kiełków lucerny i mielone siemię lniane. 2 marchewki burak filiżanka kiełków lucerny sok z połówki cytryny burak 2 łodygi selera naciowego łyżeczka mielonego siemienia lnianego Podana ilość składników na jedną szklankę świeżego soku. A ja idę myć sokowirówkę
AZgotuj!warzyw i owoców". Wypiłam. Wygląd nieciekawy, smak lekko gorzko słodko słony. Ale jak ma działać to warto:) Przygotuj: gruszkę, ok 6 liści mięty, 2 łodygi selera i jeden spory grejpfrut. wszystkie owoce przepuść przez sokowirówkę z podanych składników wychodzi szklanka soku
AZgotuj!