schabowy - 3219 przepisów (strona:84/215)

Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem 129

Chyba każdy z nas zna smak kapusty zasmażanej. Pasuje do schabowego, kotletów mielonych, idealnie komponuje się z krupniokami i wieloma innymi daniami. Poniższy przepis jest alternatywą dla zasmażki jaką robi się z mąki i masła gdyż zamiast tego dodamy do kapusty boczek. Co ważne kapusta nie musi być koniecznie „młoda” ponieważ dokładnie taki sam efekt uzyskany z kapusty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Komosa ryżowa z cukinią i suszonymi pomidorami 116

jeśli zostało jej trochę w garnku, odcedzamy całość na sitku. Po ewentualnym odcedzeniu komosę można od razu podawać. Na obiedzie ze zdjęć komosa była dodatkiem do  roladki schabowej z pieczarkami i natką pietruszki . Smacznego

Prosto z Kotła
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 112

pieczarki z cebulą i czosnkiem przez ok. 7 minut. Natkę pietruszki siekamy. Wyłączamy palnik pod patelnią, dodajemy natkę do pieczarek i dokładnie mieszamy - przekładamy do wolnej miski. Kotlety schabowe rozbijamy tak cienko, jak się da - żeby tylko nie było w nich dziur. Każdy kotlet posypujemy delikatnie z obu stron solą i po jednej stronie chili. Na stronie z chili kładziemy

Prosto z Kotła
Schab w sosie daktylowo–śmietanowym 138

doskonała propozycja na wystawny obiad lub ciepłą kolację. Mięso należy wcześniej przygotować i pozostawić na min 2h w lodówce, przed dalszym przyrządzaniem. Zapraszam do przepisu:) Składniki 4 kotlety schabowe, lekko rozbite 1 cebula , drobno posiekana 2-3 ząbki czosnku, posiekane 100 g rodzynek 100 g daktyli, pokrojonych na mniejsze kawałki 2-3 goździki szczypta cynamonu pieprz, sól papryka słodka

gotuj ze mną
Schabowe z pieczarkami i serem 148

Tradycyjne kotlety schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego to kolejna propozycja na posiłek ze schabem w roli głównej. Danie dość ciężkie, syte ale od czas do czasu warto sobie pozwolić na odrobinę przyjemności :) Składniki: schab bez kości  Do smażenia: mąka jajo bułka tarta smalec/olej sól i pieprz Farsz grzybowy/pieczarkowy: 500 g pieczarek (lub grzybów, mrożonych lub świeżych

Kocham..lubię..gotuję..
Grzybowa z ziemniakami 211

Składniki: 1/2 kg ziemniaków 25 dkg odgotowanych podgrzybków 3/4 szklanki mleka 2 marchewki liście selera, pora i pietruszki jarzynka, pieprz porcja rosołowa lub kości schabowe (można pominąć) Przygotowanie: Kości zalać … Czytaj dalej Grzybowa z ziemniakami

czarrna od kuchni
Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna 81

Surówka z sałaty i ogórka to błyskawiczna i niezawodna surówka do obiadu. Jest bardzo uniwersalna i pasuje zarówno do jajka sadzonego jak i kotleta schabowego. Będzie też dobrym dodatkiem do dań z grilla. Jest bardzo smaczna, dlatego czasu lubię ją zajadać bez niczego. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem sezonowych ogórków i sałaty, jest to pozycja obowiązkowa.   Składniki na surówkę

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki wołowe z cukinią 105

już chyba ze wszystkiego). Tym razem chciałam przemycić cukinię. Ja lubię, więc jak to jest, że moje dziecko nawet nie spojrzy??? Sama chciałam też zjeść coś innego niż kotlet schabowy. I stąd pomysł na delikatne wołowe pulpeciki z dodatkiem cukinii. Wołowe pulpeciki z cukinią Składniki: 1)       600 g mielonej wołowiny

Na kulinarnym poligonie
Pierogi z mięsem z rosołu 96

stole a mięso trzeba wykorzystać. Tym razem przygotowałam pierogi z mięsem i warzywami z rosołu. I sukces od razu osiągnięty! Mój Niejadek, który mięso je tylko pod postacią kotleta schabowego i wędliny (nie każdej), tym razem łyżką wyjadał farsz z miski. A tam, w środku zmielone warzywa :D Serce matki od razu rośnie :)  Pierogi z mięsem z rosołu Składniki

Na kulinarnym poligonie
Pieczone polędwiczki wieprzowe – niezawodny przepis 273

ponadto wyglądają i smakują, jakby były przyrządzone w dobrej restauracji. Koniecznie spróbujcie, bo to absolutny hit! Gdzie kupować mięso? Przyznaję, jestem mięsożercą. Lubię zjeść dobrego tatara, soczystego steka i schabowego w chrupiącej panierce. Jakiś czas temu spróbowałam wyłączyć ze swojej diety wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego, jednak przetrwałam tylko tydzień. Czułam, że mój organizm aż krzyczy z błaganiem o jajecznicę

Na-talerzu.pl
Surówka z kapusty pekińskiej 88

Bardzo smaczna, zdrowa i przede wszystkim prosta oraz szybka w wykonaniu, idealna do niedzielnego schabowego i nie tylko :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej Składniki 1 średnia kapusta pekińska 1 średnia marchewka 1 słodkie jabłko 1 mała puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18 % lub gęstego jogurtu sól pieprz Instrukcje Kapustę kroimy na małe piórka, marchew

To co lubię - gotuję i polecam
Smażone boczniaki 77

mlekiem (tak żeby były przykryte) i odstawiamy na 15 minut. Wyjmujemy z mleka i jeśli są duże kawałki dzielimy na mniejsze. Oprószamy solą i pieprzem, następnie panierujemy jak kotlety schabowe. Najpierw oprószamy niewielką ilością mąki, potem maczamy w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy boczniaki na wolnym ogniu po 3-4 minuty

To co lubię - gotuję i polecam
Roladki z szynką parmeńską i śliwką 101

plastrów szynki parmeńskiej 18 sztuk śliwek z zalewy octowej (firmy Moryń) 2 marchewki sól pieprz maggi papryka słodka 1 łyżka masła odrobina zalewy WYKONANIE: 1. Mięso rozbijamy jak na schabowe, posypujemy solą, pieprzem, delikatnie skrapiamy maggi. 2. Na każdy kawałek układamy po plasterku szynki, i po 2 śliwki, zawijamy dość ciasno roladki, układamy obok siebie w brytfannie do pieczenia. Wierz

Dziś Ja gotuje
Smażone pieczarki do obiadu 232

przepis nie został jeszcze oceniony) Smażone pieczarki do obiadu to dodatek, który komponuje się dobrze z każdym rodzajem mięsa. Najlepszy natomiast będzie do pieczonego kurczaka czy kotletów schabowych . Ważne jest to, aby pieczarki były dobrze wysmażone, a nie uduszone. Należy przygotowywać je na dużym ogniu. Tak przygotowane pieczarki możecie wykorzystać do klasycznych zapiekanek lub do tortilli zapieczonej z serem

Kuchnia Bazylii
10 najlepszych dressingów 90

Postaram się napisać, do czego pasują, ale chciałabym, żebyście zaszaleli, znaleźli swoje smaki i swoje połączenia. Jeśli coś pozmieniacie, to nie będę was nawiedzała w snach i straszyła wiecznym schabowym w mleku i cebuli. Lato powoli dogorywa. U mnie pewnie zaraz spadnie śnieg, więc kombinujcie, mieszajcie, chrupcie i wpadajcie w zachwyt głośno mlaszcząc. 10 najlepszych dressingów Wszystkie dressingi przygotowuję

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania