schabowy - 3219 przepisów (strona:66/215)

Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli 151

Oglądając jeden z programów Kuchennych rewolucji zobaczyłam kotlety schabowe, które przed smażeniem marynowane były w mleku i cebuli. Nigdy tak nie robiłam, tradycyjnie marynując tylko w soli, pierzu i czosnku, dlatego postanowiłam wykorzystać ten sposób i powiem wam ze od tego czasu inaczej już nie robię. Ten dawno zapomniany sposób jest genialny. Dzięki temu mięso jest jędrniejsze a sam kotlet

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Schab duszony z marchewką i groszkiem 217

miałam ochoty na tradycyjnego schabowego. Nie ukrywam również, że nie jetem wielką fanką tego rodzaju mięsa. Postanowiłam zatem pokombinować. Lubię przemycać warzywa gdzie tylko się da i tym razem także postanowiłam to uczynić. Zdecydowanie ta wersja schabu przemawia do mnie o wiele bardziej niż klasyczny, panierowany schaboszczak z ziemniakami i buraczkami.  Składniki: 4 plastry schabu 450 g marchewki

My simple kitchen
Schabowy w amarantusie 236

Schabowy...tym razem dla odmiany w panierce z amarantusa.. 75 dag schabu mąka 2-3 jajka 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz wegeta amarantus  Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać jogurt i przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i amarantusie. Smażyć z obu stron na rumiano

Moje domowe kucharzenie
Kotlet schabowy 233

Takie schabowe marynowane są pyszne..często je robię..zwłaszcza na święta czy jakieś imprezy...wystarczy wcześniej przygotować marynatę i włożyć do niej plastry mięsa i odstawić do lodówki..a potem w razie potrzeby smażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy  sól i pieprz  olej do smażenia

Moje domowe kucharzenie
Kapusta zasmażana 512

Kiszona kapusta zasmażana... Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego. Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami. Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność. Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu! Składniki: 1 kg kiszonej kapusty; 4 średnie, białe cebule; 100g boczku; 3 ziarna ziela angielskiego; 1 liść laurowy; 5 ziaren pieprzu; 3 łyżki mąki pszennej na zasmażkę; Olej/oliwa do smażenia; Pieprz zmielony

Gospodyni Miejska
1433.Schabowe pod pierzynką 132

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty na tarce.. Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu... schab mąka jajka  bułka tarta sól, pieprz vegeta majonez cebula ser żółty Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać

Moje domowe kucharzenie
Buraczki gotowane z majonezem do obiadu. 109

smaku pieprzem i solą. Całość dokładnie mieszamy łyżką . Odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy z ziemniakami i mięsem ( np. kotletem schabowym ) na drugie danie.   Buraczki trzemy na tarce o dużych oczkach.   Propozycja podania sałatki.      Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Młoda kapusta z pomidorami 1437

zaraz na początku sezonu. Dzisiaj po raz kolejny przygotowałam główkę tego warzywa tym razem na ciepło, a jest to młoda kapusta z pomidorami. Podałam ją jako dodatek do tradycyjnego schabowego z młodymi ziemniakami i koperkiem. Do zrobienia tego dania wykorzystałam pomidory krojone z puszki, ale można też użyć świeżych pomidorów. Powinny one być dobrej jakości, na przykład pomidory malinowe

Danka Pichci
Roladki ze schabu z fetą 105

Roladki ze schabu z fetą Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego. czytaj

Kulinarna Chwila
Roladki ze śliwką w sosie serowym 96

Roladki ze śliwką w sosie serowym Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabowe. Kilka prostych składników i pyszne roladki lądują na Twoim talerzu, Spróbuj i przekonaj się sam. czytaj

Kulinarna Chwila
młoda kapusta w tartej bułce z patelni... 102

smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, kapusta smakuje na ciepło i na zimno - młoda kapusta i nie duża główka idealnie nadaje się na panierowaną jak kotlety schabowe i smażoną na patelni.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem 111

jest zrobiona moja dzisiejsza surówka. Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem jest uniwersalna. Pasuje ona praktycznie do wszystkiego, między innymi do pieczonych lub smażonych dań mięsnych, np. schabowego, ale też do ryb. Taka surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem sprawdzi się również jako warzywny dodatek do dań z grilla. Przepis na nią jest prosty, a samo

Danka Pichci
Schab w sosie słodko-kwaśnym z marchewką i porem 97

pieprz, granulowany imbir (można użyć świeżego), słodka i / lub ostra papryka, opcjonalnie granulowany czosnek Schab w sosie słodko-kwaśnym z marchewką i porem, przygotowanie: Schab rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć przyprawami. Smażyć partiami do wyraźnego zrumienienia z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Odłożyć.  Na patelnię po mięsie wrzucić posiekanego pora  i marchew pokrojoną w grube plastry

Lekcje w kuchni
Panierowane kotlety pod pierzynką 1776

kukurydzianych. Pierzynka natomiast dodaje ciekawego smaku całej potrawie. Tak przygotowane kotlety są bardzo syte i pożywne. Gwarantuję, że posmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Jeśli znudziły Wam się zwykłe schabowe i szukacie czegoś bardziej efektownego, polecam przygotować te pyszne panierowane kotlety pod pierzynką. Poniżej znajdziecie listę składników, oraz sposób przygotowania. PANIEROWANE KOTLETY POD PIERZYNKĄ – PRZEPIS Składniki 500 g fileta

Przepiski.pl
Młoda kapusta zasmażana 111

zasmażana Wiosną wśród nowalijek na pewno znajdziemy młodą kapustę, z której możemy przygotować pyszną, delikatną i bardzo apetyczną młodą kapustę zasmażaną, czyli dodatek który idealnie pasuje do tradycyjnego kotleta schabowego, czy też kotletów mielonych. Poniżej szybki i prosty przepis na ten pyszny specjał.   Młoda kapusta zasmażana Składniki: 1 główka młodej kapusty (u mnie 1kg) 2 cebule Pęczek koperku

Księga-Smaku