Schab to mięso, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Najpopularniejszym daniem z tego gatunku mięsa są panierowane kotlety schabowe. Ja dzisiaj zamiast typowego schaboszczaka zrobiłam na obiad pyszne roladki. Robi się je szybko, nie potrzeba dużej ilości składników. Nadzienie możemy zmieniać według własnego uznania, a z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki mogą być wyśmienitym obiadem, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Składniki: 600 g schabu bez kości 1 kulka mozzarelli 5 suszonych pomidorów w oliwie kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Następnie rozbić tłuczkiem dość cienko. Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem. 2. Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić na plastry tak, żeby na każdy
Danka PichciNajpopularniejszym daniem ze schabu są tradycyjne kotlety schabowe w panierce smażone na oleju. Jednak tym razem chciałam trochę je urozmaicić i zrobiłam zapiekane z warzywami oraz serem. Duszone w ten sposób mięso pod przykryciem jest miękkie i soczyste. Jeżeli szukacie nowych pomysłów na schabowe to polecam ten poniżej! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/2 kg schabu bez kości
Danka PichciTradycyjna kuchnia polska nie może obejść się bez pieczonego schabu, najczęściej ze śliwką w roli głównej. Zresztą sama jestem wielką fanką tej klasyki. Niemniej jednak, aby nie popaść w rutynę przygotowałam pieczony schab w ostrej marynacie w towarzystwie słodko kwaśnych żurawin połączonych ze słodkim owocem kaki. Efekt? Musicie już się sami przekonać
Z Hrabiną w kuchnitłuszczu z roztopionego masła klarowanego, a pod koniec smażenia przykrywa się patelnię, aby panierka „pofalowała się”. W lekko podrabianej wersji tych pysznych kotletów można użyć cieniutko rozbitego schabu lub szynki i smażyć z dodatkiem oleju aby temperatura tłuszczu nie była zbyt wysoka i nie przypiekła nam za szybko sznycli. Składniki: 3-4 plastry cielęciny, schabu
Blog z ApetytemJakiś czas temu natrafiłam na ten przepis i już kilkukrotnie do niego wracałam. Można użyć dowolnego mięsa - piersi z kurczaka, indyka czy plastrów schabu. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko ;-) Składniki: 6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta(...)panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin lub nawet na całą noc. 3. Przed smażeniem kotlety wyjąć, opanierować z obu stron w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, ale na niewielkim ogniu
Kuchnia domowa Aniłyżka masła klarowanego 350g marchewki 1 biała cebula 2 ząbki czosnku ½ szklanki rosołu lub bulionu warzywnego 3 łyżki słodkiej śmietanki 12% lub 18% sól, czarny pieprz 500g schabu sól, pieprz, papryka, tymianek, majeranek jajko mąka do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Farsz marchewkowy: W małym garnuszku rozgrzewamy masło klarowane(...)smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dodajemy 3 łyżki słodkiej śmietanki i gotujemy jeszcze chwile bez pokrywki, raz po raz mieszając do odparowania płynu. Studzimy. Mięso: Schab kroimy na plastry, przykrywamy woreczkiem śniadaniowym lub folia spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Przyprawiamy z obu stron świeżo mielonym czarnym pieprzem, tymiankiem, majerankiem i solą. Na każdy kawałek mięsa
Pyry na GazKotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem... Potrzebne będą : schab pieczarki ser sól, pieprz jajko bułka tarta smalec do smażenia Schab myjemy, kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i pieprzem, jajko rozkłócamy widelcem, kotlety moczymy w jajku, później w bułce tartej i smażymy na smalcu, jak tradycyjne schabowe. Pieczarki oczyszczamy lub obieramy
Pelusiowa KuchniaWitam,zapraszam na pyszny pieczony Schab do kanapek ,mojego autorstwa;) Idealny na codzień i od święta;) Smacznego;) Wszystkie przyprawy oczywiście są dostępne w sklepie internetowym Skworcu https://www.skworcu.com.pl 🥪🥪🥪🥪🥪 Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Skladniki: 1.5 kg schabu bez kości Marynata : 4 łyżki ketchupu pikantnego
Gotowanie Patkitermoobiegu. [caption id="attachment_8448" align="aligncenter" width="1024"] Szynka z warzywami pieczona w rękawie[/caption] Zobacz inne przepisy na mięso pieczone z warzywami: Kurczak Zapiekany Z Warzywami Schab Zapiekany Z Pieczarkami I Cebulą Kurczak Pieczony Z Warzywami Schab Zapiekany Z Warzywami W Sosie Śmietanowo-Musztardowym Kurczak Po Hiszpańsku Artykuł Szynka z warzywami pieczona w rękawie pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarnekażdą postacią , a szczególnie w sosie w towarzystwie mięska i bekonu… Ach pychota Polecam smakowite , widowiskowe i proste , czego chcieć więcej składniki dla 3 osób : 3 grube kawałki schabu , najlepiej z warkoczem , to ten gorszy , troszkę tłusty 6 plastrów serka topionego szynkowego ( Hochland lub Lactima ) kawałek wędzonego na zimno boczku , dobrej jakości 1 cebula czosnek granulowany 8-10 podgrzybków(...)łyżeczka miodu sól ,pieprz do smaku 3 łyżeczki masła 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozrobiona w 3 łyżkach wody do zagęszczenia sosu świeży tymianek do dekoracji i dla zapachu Kawałki schabu, rozklepujemy cieniutko przez woreczek . Solimy , pieprzymy , każdy smarujemy musztardą , a następnie układamy na nim ser i posiekany w drobną kostkę boczek ( dwa plastry sera na jeden kawałek mięsa ) . Zwijamy , delikatnie
Ogrodnik w podróżyZwykły kotlet schabowy dzięki dodatkowi grzybów z cebulą i sera staje się bardzo sycącym daniem obiadowym. Świetnie smakuje podany z ziemniakami i podsmażonymi buraczkami. Składniki : schab bez kości - około 400 - 450g (4 sztuki), jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej, 250 g obgotowanych grzybów (podgrzybki, maślaki lub inne ulubione), łyżka masła, średniej wielkości cebula, ser żółty Przygotowanie: Ser ściemy na grubych(...)oczkach na tartce. Cebulę oraz grzyby kroimy w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła do zeszklenia się cebuli. Schab rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Panierujemy najpierw w roztzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju z jednej strony, przewramy, dodajemy grzyby z cebulą i posypujemy serem. Zmniejszamy gaz, przkrywamy, smażymy do roztopienia się sera
Lena Gotujedużo, ale do wyboru mamy około 10 różnych surówek w nieograniczonej ilości. Poprzednim razem dodatkowo zamówiliśmy plecionkę ze schabu oraz sałatkę z kurczakiem i grzankami. Polędwiczki wieprzowe były bardzo dobre, choć mogły by być nieco bardziej miękkie, za to sos kurkowy i kluseczki przepyszne. Placki ziemniaczane bardzo smaczne(...)dużo mniejsza niż poprzednim razem. Natomiast kieszonka drobiowa ze szpinakiem – palce lizać! Moim zdaniem najlepsze ze wszystkich wybranych dań. Poprzedni wybór Krzyśka, czyli kieszonka ze schabu również była godna polecenia. Dania był ogromne, więc deseru nie bylibyśmy nawet w stanie zjeść. Jednak do wyboru restauracja ma wiele słodkich propozycji oraz różnorodny
KuchniaWeDwoje.plliść laurowy 3 kawałki grzybków suszonych 1 puszka krojonych pomidorów sól,pieprz,papryka ostra i łagodna (do smaku) 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: żeberka i schab pokrojony w paski ugotować z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, soli i pieprzu, ugotowane żeberka obrać pokroić w dużą kostkę,odłożyć razem z ugotowanym schabem, do wywaru włożyć pokrojone
Kuchnia Beaty