schab - 5600 przepisów (strona:169/374)

Schab w sosie cebulowym 166

Kawałki schabu zatopione w bardzo aksamitnym i wyrazistym sosie 🥩🥘 Dodatek kminku, ziela angielskiego i liścia laurowego dodał wyrazistości, a nuta musztardy dopełniła całą głębię smaku. Idealnie pasuje do dania kasza gryczana i wyrazisty dodatek, np.sałatka z ogórka kiszonego   🥗 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1/2 kg schabu  -500 g cebuli -1 łyżka kminku -1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego -5 liści laurowych -2 łyżki jarzynki bez soli -2 łyżki musztardy delikatesowej -1 szklanka

Kulinarne przemyslenia
Roladki schabowe ze szparagami 164

którymi poradzą sobie nawet początkowi kucharze. Minimum składników - bo tylko mięso, szparagi, ser i przyprawy. Ładnie podane z pewnością sprawią wrażenie wyszukanych ;) Składniki na 4 porcje: 4 plastry schabu pęczek zielonych szparagów 4 plastry żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka Szparagi chwilkę podgotować w osolonej wodzie - tak, aby były al dente. Wyjąć i wystudzić. Mięso rozbić na cienkie plastry(...)przyprawić z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Na każdy kawałek schabu położyć plaster sera a na niego po 4-5 szparagów (w zależności od ich grubości). Mięso zwinąć w roladkę a końce spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć równo z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Następnie patelnię przykryć i dusić mięso do miękkości przez kilka minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki

My simple kitchen
Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej 184

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej Sznycle po bawarsku to kotlety schabowe z dodatkiem chrzanu i musztardy, smażone na maśle. Smakują świetnie, polecam!     Składniki: 4-5 plastrów schabu 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu Przyprawy: sól, pieprz 1 jajko ok 3/4 szklanki mąki ok 1 szklanka bułki tartej masło do smażenia     *** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa

Blog z Apetytem
Mój Sposób Na Kotlet Schabowy 160

Kotlet ze schabu nie jest aż takim częstym u mnie gościem, zazwyczaj jem go raz w miesiącu, a mąż dwa/trzy razy w miesiącu bo lubi sobie po prostu zabrać taki kotlet razem z bułą do pracy ;) Każdy ma swój sposób aby schabowy wyszedł kruchy i delikatny to i ja postanowiłam pokazać Wam mój sposób na kotlet schabowy, prosty(...)czasochłonny ;) Składniki: 3 plastry schabu 1 jajko kl L odrobinka wody 1 płaska łyżeczka musztardy lub majonezu sól, pieprz, czosnek granulowany (lub sól czosnkowa) do panierki bułka tarta lub mąka kukurydziana lub zwykła mąką (kto, co, lubi) olej lub smalec do smażenia 1. Z kotletów usuwam białą błonkę (nie usunięcie jej najczęściej powoduje że kotlet się bardzo kurczy)  Kotlety

Gotowanie...to proste !
SOS CHRZANOWY - tradycyjny przepis, który warto zapamiętać 132

ciepło świetnie uzupełnia dania mięsne, rybne, a pulpety w sosie chrzanowym uwielbiają chyba wszyscy. Zobacz prosty przepis na domowy sos chrzanowy. Sos chrzanowy - przepis na najlepszy dodatek do schabu, karkówki, pulpetów, klopsów, pieczonych lub gotowanych ryb oraz jajek. Sos chrzanowy - pyszny sos do ryby lub schabu.   Sos chrzanowy - jak go przygotować? Do przygotowania sosu chrzanowego będą Wam potrzebne

Moja Książka Kucharska
Schabowe inaczej czyli przepis na soczyste i kruche kotlety 376

takich kotletów zajmie nam zaledwie kilka minut, następnie mięso odkładamy w marynacie na kilka godzin (lub całą noc) aby przeszło i smażymy     Składniki: ok 0,5 kg schabu 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pół pęczka pietruszki 1 płaska łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego ok 1 szklanka bułki tartej olej lub smalec(...)smażenia       *** Do miski wbijamy jajka, dodajemy majonez, sok z cytryny, sól, pieprz oraz posiekaną pietruszkę *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy *** *** Każdy plaster mięsa obtaczamy w marynacie i układamy jeden na drugim w miseczce. Mięso w marynacie wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin (można zostawić nawet na całą

Blog z Apetytem
Tradycyjny schabowy z niedzieli :) 268

żeby zalać kotlety ) sól, pieprz mąka, 2 jajka, bułka tarta   Kotlety rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i kroimy. Do miski dajemy najpierw trochę cebuli, następnie plaster schabu, dalej cebula, schab i tak na przemian. Wszystko zalewamy mlekiem, przykrywamy folią aluminiową/spożywczą i na kilka godzin dajemy do lodówki ( może być na całą noc )   Tak przygotowane

Moje Wyroby
ROLADKI Z MARCHEWKĄ 117

tutaj nie było,ale ostatnio brakuje mi czasu. Mam trochę zaległych przepisów więc postaram się Wam je napisać. Zaczynam od przepysznych roladek,które możecie zrobić z szynki bądź ze schabu. Podałam je z gotowaną marchewką i fasolką,wszystko polane masłem. Jednym słowem palce lizać. Składniki: 4 plastry szynki bądź schabu 500 g marchewki 1 cebula 250-300 g fasolki szparagowej

Niespełnione zdolności kulinarne
Restaurant Week - Quale 157

lubi grudek w tego typu daniach. Można było wyczuć wyrazisty smak bulionu, a całość przełamywała mocno octowa dynia oraz tapioka. Ciekawe i dość zaskakujące połączenie smaków. Dania główne:   👉 Schab, espuma grzybowa, brokuł & kluska z chorizo i wędzonym twarogiem Choć wybrałam menu rybne, to miałam okazję spróbować dania, dzięki uprzejmości Dominika. Schab mięciutki i soczysty, rozpływał się w ustach

Cooking Monster
Sałatka ze schabem,szpinakiem i makaronem 210

Sałatki to mój Konik ;) Na moim blogu jest już ich ponad 80 ;)Uwielbiam robić ale również jeść;) Sałatka ze schabem,szpinakiem i makaronikiem. Sałatka Ta była Hitem na ostatniej imprezie ;) Dlatego chętnie się Dzielę przepisem. Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę;)  Składnik :  🍽 20 dag schabu bez kości  🍽3 garście świeżego szpinaku  🍽1 torebka zupki

Gotowanie Patki
Schab gotowany 316

Zdrowe odżywanie to zdrowie posiłki. Doskonale zdajemy sobie sprawę, jakie wyroby sprzedawane są w sklepach. Dlatego od kilku lat nie kupuję tylko robię w domu. Dziś przygotowałam bardzo delikatny schab gotowany rozpływający się w ustach. Świetnie komponuje się z różnymi dodatkami. Schab gotowany

Kulinarne pyszności Molki
Królewski schabowy w złocistych płatkach 158

smaczny i ciekawy . Bardzo łatwy w wykonaniu , a czy lepszy niż tradycyjny ? Oceńcie sami , nasze serca podbił na równi z klasykiem składniki na 4 osoby : 4 duże , grube plastry schabu ( około 1,5 cm ) 2 jajka 2 szklanki pokruszonych płatków śniadaniowych , kukurydzianych 1 łyżeczka suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz do smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie

Ogrodnik w podróży
Mięso pod ziołową kruszonką 161

Smaczne i aromatyczne mięso przykryte kruszonką z zieleniną i zapieczone w piekarniku. Do tego dania nadaje się zarówno filet z kurczaka, indyka lub schab. W towarzystwie pieczonych ziemniaków smakuje świetnie :) Składniki : - 6 plastrów mięsa ( użyłem 2 filety z kurczaka ) - 3 kromki chleba, - 3 łyżki posiekanego koperku, - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, - 1 łyżeczka czosnku granulowanego, - 3 łyżki oleju, - musztarda sarepska(...)pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć na blachę i posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa nałożyć kruszonkę i zapiec w piekarniku do zrumienienia. Jeżeli użyjemy schabu to należy go przed obsmażeniem lekko rozbić

Przepisy Mikołaja
SCHAB CIELĘCY Z SZAŁWIĄ I SZALOTKAMI 178

poleciła mi "ładny schabik cielęcy". Upiekłam go dziś na obiad i był po prostu rewelacyjny. Mięso rozpływało się w ustach a upieczone szalotki były aksamitne i przepyszne. Składniki: kilogram schabu cielęcego z kością kilka szalotek 5 małych ząbków czosnku połówka cytryny garść świeżej szałwii sól, pieprz chlust oliwy i chlust wody 100 g masła (około) Schab umyłam, oczyściłam z błonek

Cytryna&Co.
,,WŁOSKI" SCHAB DŁUGODOJRZEWAJĄCY 113

kulinarnych Doboschiego ciąg dalszy:) Pyszna wędlinka,pracochłonna , ale warta poświęcenia. W głowie pojawiły sie kolejne pomysły , tak samo pyszne. Czekajcie , więc, na następne pyszności:)   składniki: 1 kg surowego schabu bez kości cukier biały sól morska gruboziarnista pimenton  (ostra , grillowana , papryka hiszpańska , sproszkowana) pieprz czarny świeży rozmaryn świeży tymianek pończocha  2 ząbki czosnku Opis działania krok po kroku(...)folii . Po kolejnej dobie , mięso ponownie myjemy z soli , osuszamy i obtaczamy w przyprawach i papryce. Wkładamy do lodówki na kolejną dobę , bez folii!!! Po upływie podanego czasu wyjmujemy schab z lodówki i NIE ZMYWAJĄC PRZYPRAW wkładamy do pończochy. Zawieszamy na sznurku w ciepłym i przewiewnym miejscu. Powinno wisieć od 4 dni do nawet 2 tygodni. Nie mogliśmy wytrzymać dłużej

Cytryna&Co.