Same zioła bez sztucznych dodatków, idealnie skomponowane. Teraz nie robię nic innego tylko czaruję wyjmując z szynkowara co rusz nowe wędliny. Składniki: ok 700 g cienkiego schabu suszone morele suszona żurawina sól ok 1 łyżki przyprawa sułtańska Wykonanie: Schab docinamy tak, aby zmieścił się nam w szynkowarze. Długim i ostrym nożem nacinamy przez środek mięso(...)wyłożonym np ściereczką z wrzącą wodą i gotujemy pod przykryciem ok 70 min. Gotowe wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia wkładamy do lodówki i po kilku godzinach cieszymy się pysznym schabem z owocami. Gorąco polecam
Malinowe PocałunkiTradycyjne kotlety ze schabu karkowego smażone w panierce. Składniki: pół kilograma schabu karkowego wieprzowego olej do smażenia panierka: 3 surowe jajka, mąka, bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, kurkuma Z pół kilograma schabu wychodzi ok 8 kotletów. Umyte mięso kroimy i każdy kotlet rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety mają mieć chrupiąca skórkę odpowiednio je panierujemy: każdy kotlet posypujemy szczyptą soli i pieprzu
prawdziwe jedzeniesporo różnych zaległych przepisów..z szynkowaru również..ale brak wolnego czasu nadal doskwiera...Taką podobną mielonkę już wcześniej robiłam...ale tym razem do środka dodałam roladki ze schabu z ogórkiem kiszonym...Ilość mięsa,przyprawy..wedle gustu..i pojemności szynkowaru.. około 1,2 kg mięsa mielonego 1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie] przyprawa Mefisto peklosól około 50 ml wody(...)plastry schabu kawałek ogórka kwaszonego Plastry schabu rozbic jak na kotlety schabowe..posypać przyprawą , ułożyć paseczki ogórka i zwinąć roladki.Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Część mięsa przełożyć do szynkowaru , położyć zwinięte roladki , znów część mięsa, roladki i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar .Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Szynkowar wstawić
Moje domowe kucharzenieIdealny obiad pełen smaku i tradycji, doskonały na rodzinne spotkanie. Oto przepis na klasyczny polski obiad: kotlety schabowe z kapustą zasmażaną i tłuczonymi ziemniakami. Kotlety schabowe Składniki: 4 plastry schabu (każdy ok. 1 cm grubości) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki mąki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Przygotowanie mięsa : Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem(...)mięsa. Dopraw solą i pieprzem z obu stron. Panierowanie : Przygotuj trzy talerze – jeden z mąką, drugi z roztrzepanym jajkiem, trzeci z bułką tartą. Każdy plaster schabu obtocz kolejno w mące, jajku, a następnie w bułce tartej. Smażenie : Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Wyjmij
Moja Książka Kucharskacałość chwilę piec bez pokrywki. Możecie też zagęścić sos mąką, jeżeli macie ochotę, ja tego nie robiłam. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie własnym Karkówka duszona w sosie cebulowym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek Artykuł Karkówka pieczona z papryką i pieczarkami pochodzi
Kardamonovymozzarellą Chrupiące, panierowane kotlety faszerowane aromatycznymi pieczarkami i serem. Pomysł na pyszny i niecodzienny obiad, który w dodatku jest naprawdę nieskomplikowany w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 plastry schabu 1 cebula 200g pieczarek 1 łyżka masła 4 grubsze kawałki żółtego sera mozzarella lub 1 kulka białej mozzarelli z zalewy sól, pieprz 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki(...)szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy plasterki pieczarek, mieszamy. Smażymy do momentu, aż cały płyn odparuje, a pieczarki zrumienią się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem *** *** Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem przez folię spożywczą *** *** Mięso przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem *** *** Na jednej stronie kotleta układamy łyżkę podsmażonych pieczarek *** *** Na pieczarkach układamy plaster żółtego sera lub plaster odsączonej z zalewy
Blog z Apetytempisałam Wam we wstępie, tym razem nie zagęszczałam sosu mąką, tylko odpowiednio go odparowałam. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie cebulowym Bitki z indyka z marchewką i koperkiem Schab gotowany z suszonymi pomidorami Schab pieczony w soku jabłkowym Karkówka pieczona w ketchupie i cebuli Schab w sosie własnym z dodatkiem śliwek Artykuł Karkówka duszona w sosie własnym pochodzi z serwisu
KardamonovyFilmik, jak przygotować taką polędwiczkę znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/reel/C27obujogxD/ Suszone wędliny na blogu Na moim blogu znajdziesz również inne przepisy na suszone wędliny: Schab z pończochy, czyli domowa wędlina Ziołowy schab z pończochy Schab karkowy z pończochy Więcej inspiracji na moim Instagramie Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil
Kulinarne przygody GatityJeśli nie macie pomysłu na obiad, polecam zrobić schab w sosie własnym z cebulą. Danie niezwykle smaczne, aromatyczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Artykuł Schab w sosie własnym z cebulą pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaSchab pieczony w rękawie i aromatycznej mieszance przypraw to doskonała propozycja zarówno na obiad, jak i dodatek w wersji kanapkowej. Pychota! Bardzo pyszny schab pieczony z wykorzystaniem rękawa, który świetnie sprawdzi się zarówno w wersji obiadowej podany z powstałym sosem własnym i dodatkami, takimi jak: kluski śląskie, kopytka czy modra kapusta, ale także zaserwowany jako ... Artykuł Schab pieczony w rękawie
Pogotujmy.plrękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy. Podobne przepisy: Pieczony schab Pieczona pierś z indyka do kanapek Rolada z indyka Schab pieczony w mleku Schab pieczony z morelami Pieczona szynka Artykuł Rolada z indyka faszerowana tapenadą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovymiarę lekka, z sosem. Taka, która idealnie będzie pasowała do kładzionych klusek, na które już od dawna miałam ochotę i które My również może jeść. Przypomniał mi się schab gotowany w sosie własnym, który robiłam jakiś czas temu i pomyślałam, że będę szła w tym kierunku. No i poszłam. Jeżeli chodzi o dobór przypraw, dajcie co lubicie. Mi do drobiu(...)przykryciem (lub do miękkości mięsa). Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek i startą na największych oczkach marchewkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Karkówka duszona w sosie cebulowym Schab gotowany w sosie własnym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Bitki z indyka z marchewką i koperkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyProponuję Wam trochę mięska na sobotę. Miękki schab, aromatyczna gruszka i puree ziemniaczane z gorczycą. Łatwo, szybko i smacznie! Składniki dla 4 osób: ? 1/2 kg schabu bez kości ? 1 mała cebula ? sól morska ? 1 łyżka cukru brązowego ? 1 łyżeczka kminku ? odrobina gałki muszkatołowej ? 2 liście laurowe ? 3 ząbki czosnku ? 4 listki szałwii ? 1 gałązka oregano ? olej do smażenia Gruszki(...)zeszklić na 1 łyżce masła cebulę pokrojoną w drobną kostkę z nasionami gorczycy. ? Cebulę, miękkie masło i śmietanę dodać do gorących ziemniaków i utłuc na jednolitą, puszystą masę. ? Podawać schab pokrojony w plastry z aromatyzowaną gruszką i puree ziemniaczanym. Danie to pochodzi z warsztatów świątecznych w Makro z Kurtem Schellerem
To co kochamPrzepis ten to numer popisowy mamy Sławka. Schab jest bardzo kruchy, lekko słodki dzięki morelom i łatwo się kroi. Idealna przekąska, która wygląda znakomicie i równie wybornie smakuje! Składniki: ? ładny kawałek schabu środkowego ok. 1,5 kg ? 40 dkg moreli suszonych ? 1/4 szklanki oleju ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Schab naciąć wzdłuż w trzech miejscach, na środku i po bokach
To co kochamSCHAB PO BAKOŃSKU SKŁADNIKI schab wieprzowy bez kości o wadze około 700 gramów; 5-8 dużych jasnych pieczarek; plaster słoniny wędzonej (najlepiej z mangalicy); 2 łyżki smalcu wieprzowego (najlepiej z mangalicy); słodka, mielona papryka; duży pomidor; 1 duża cebula; nieduża czerwona papryka; 500 ml bulionu drobiowego; 100 ml gęstej, kwaśnej śmietany; 1 łyżeczka mąki pszennej; sól,... Artykuł Schab po bakońsku
Kuchnia Tomka