schab w sosie - 2316 przepisów (strona:103/155)

Schab pieczony 117

godziny do zamarynowania. • Schab zawinąć szczelnie w folię aluminiową lub wstawić do naczynia żaroodpornego z przykrywką. • Wstawić do zimnego piekarnika, nastawić na 180 st.C i piec przez 1,5 godziny. • Zostawić do wystygnięcia w folii lub naczyniu. Nam najlepiej smakuje z sosem jabłkowym. Przepis jutro na blogu

To co kocham
Placki ziemniaczane z polędwiczką. 139

znajomej, wybornej kucharki P. Geni. Ona te placuszki przygotowuje ze schabem, albo mięsem mielonym- ja dziś zrobiłam je z zamarynowaną polędwiczką i grubo mielonym serem. SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 10 dag. sera startego na grubych oczkach cebula 1- 1,5 kg. ziemniaków 4-5 łyżek mąki 1 łyżeczka sosu teriyki  przyprawy: sól, pieprz, vegeta, lubczyk masło klarowane,olej WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Rolada ze szpinakiem 198

pieprzymy do smaku. Wykładamy na warstwę mielonego mięsa. Z brzegu schabu układamy jajka. Zwijamy jak najbardziej ciasno się da w roladę. Owijamy szczelnie folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy przez ok. 2 h. Wyciągamy i kroimy w plastry. Danie najlepiej smakuje podane z sosem np. chrzanowym. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6 Czas przygotowania

Pobite gary Barbary
Kanapka ciabatta 248

kanapka na ciepło lub zimno, do której zamiast masła, czy sosu wykorzystałam pastę ze zmiksowanych domowych suszonych pomidorów . Ja podałam ją na gorąca, ciabatta jest obłożona miękkim serem mozzarella, domową gotowaną szynką , pomidorkami koktajlowymi oraz fioletową i zieloną bazylią. Do tej kanapki można też użyć wędzonej szynki, gotowany schab, normalnej wielkości pomidory oraz inny typ sera np. ser kozi. Polecam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świąteczne ciasta – 12 przepisów 103

przepyszne! Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Schab ze śliwką Zakwas buraczany na barszcz Uszka wigilijne Paszteciki z mięsem Ryba po grecku Śledzie z żurawiną Zobacz też nowe przepisy Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Artykuł Świąteczne ciasta – 12 przepisów pochodzi

okolicepalnika.pl
Wieprzowina z Laosu , danie z woka 143

danie wybitnie się sprawdzi składniki : 0,3 kg szynki lub schabu wieprzowego ( chudej wieprzowiny ) 1 kapusta pak-choi 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchew 1 papryka spiczasta , o cienkim miąższu szczypiorek 1 opakowanie makaronu sojowego vermicelli ( 200 g ) 1 łyżeczka prażonego sezamu 1 łyżeczka sosu rybnego 1 płaska łyżeczka chilli ( jak nie lubicie ostrego , można

Ogrodnik w podróży
Schab w miodowej marynacie. 161

Jeśli jest taka możliwość można na całą noc. Następnie schab przekładamy do naczynia żaroodpornego podlewamy wodą do poziomu około 5 mm, wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło (żeby soki zostały w mięsie). Pozostały sos można zagęścić odrobiną mąki i mamy pyszne dopełnienie naszego obiadu

Moje-pitraszenie
SOCZYSTY SCHAB Z PIEKARNIKA 238

się ładnie przyrumienił (ale nie przypalił). Podpieczony schab przekładamy na papier do pieczenia i obsypujemy ulubionymi przyprawami. U mnie jeden był obsypany czosnkiem i rozmarynem oraz lekko ziołami prowansalskimi. Drugi natomiast czosnkiem, ziołami prowansalskimi oraz świeżą szałwią. Zawijamy szczelnie w papier do pieczenia i wkładamy na blaszce (sos może wyciekać) do nagrzanego do 200*C piekarnika na ok.40-45 minut. Wyjmujemy

Smaczne Zdrowe
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 236

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Juki ułańskie 270

Składniki dwa kotlety schabowe kilka pieczarek 3-4 plasterki wędzonego boczku średni por łyżka bułki tartej sól, pieprz, majeranek 3 ząbki czosnku sos sojowy grzybowy Przygotowanie

Gaździnka warzy
Schab w sosie cebulowym 581

rozpływa się w ustach. Dla mnie idealnie pasują do niego kluski śląskie i czerwona kapusta . Takie tradycyjne polskie danie, które często przygotowujemy z mamą na niedzielny obiad. 1 kg schabu bez kości  szkl mąki pszennej 3 cebule sól świeżo zmielony pieprz łyżka czosnku granulowanego 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego szkl mąki pszennej kilka łyżek oleju do smażenia(...)dusić pod przykryciem ok pół godziny aż mięso będzie miękkie a cebula prawie całkiem się rozpadnie. W razie konieczności można dolać jeszcze odrobinę wody, ale nie za dużo gdyż sos ju ż nie będzie taki smaczny

Smakołyki Asi
Schab pieczony z morelami 83

pieczone mięsiwo do kanapek, do tego sałatka jarzynowa i sos majonezowo-chrzanowy. Nic więcej, naprawdę. Takim kompletem mogę się raczyć przez parę dni i ten komplet zawsze kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem i Świętami Wielkiej Nocy. Mięsiwo najlepiej swojskie (no dobra, przynajmniej robione w domu). Ja najczęściej robię schab. Próbowałam kombinacji z karczkiem, ale jest dla mnie za tłusty

Kardamonovy
Gulasz na piwie 221

schabu lub łopatki wieprzowej (u nas był schab) 1 cebula 500 ml jasnego piwa 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1 mały seler 200 g pieczarek 0,5 puszki groszku przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka 1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu   Mięso umyć i pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju

Simply Food
Pyszny schab pieczony w mleku 141

minut, a w tym czasie 2 razy polewamy schab z wierzchu gorącą zalewą, w której się piecze. Następnie wyciągamy mięso z piekarnik i naczynia. Zawijamy szczelnie w papier lub folię i wkładamy do ciepłego lecz wyłączonego już piekarnika aż do wystygnięcia. Z płynu, który zostanie po pieczeniu możemy zrobić sos, wystarczy zredukować ilość wody, w razie potrzeby zmiksować. Jeśli chcemy

Pichceniomania
Schab w papryce 163

podsmażamy schab oprószony 2 łyżkami mąki i wszystkimi przyprawami. Schab powinien się zarumienić. Dodajemy paprykę, cebulę, podsmażamy chwilę, po czym dolewamy 3/4 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez około 15 minut, po czym zdejmujemy pokrywkę i pozwalamy wodzie wyparować. Po tym czasie papryka powinna być już miękka. 3. Do powstałego sosu dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze chwilę

Szefowa kuchni
Zapiekanka (fast food) 1043

innymi sosami. W sklepach też można kupić zapiekanki przygotowywane ze świeżych produktów lub jako mrożonki do podgrzania w piekarniku. Ze względu na krótki czas przygotowania (do 5 minut) oraz bardzo niską cenę, zapiekanka (fast food) jest popularna w barach szybkiej obsługi. U nas w domu też są popularne. Przygotowuję zapiekanki od czasu do czasu, dzisiaj trochę podrasowana: siekany schab, pieczarki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania