schab w 10 - 2000 przepisów (strona:107/134)

Świąteczny Mix potraw 233

Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, być może znajdziemy coś , co nas zainteresuje.Polecam dania obiadowe, szyneczki  i schaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem mały mix świątecznyMięsne kwiatyKiełbasa wiejskaRoladki z szynkąCiasteczka orzechoweŚledzie po ŻydowskuRyba po greckuSałatka wielowarstwowafilet z indykaSzynka drobiowaNalewka świątecznaPieczona karkówkaRoladki z łososiaRoladki wieprzowePasztet domowySernik z malinamiRafaello ciasto bez pieczeniaPierogi z kapustą i grzybamiCiasto makoweSzynka z szynkowaraCiasto

W kuchennym oknie Ewy
Kassler z kiszoną kapustą pieczony w rękawie 193

Kassler (Kasseler) to zapeklowana i lekko podwedzana wieprzowina,ktora mozemy upiec,ugotowac usmazyc i podac w towarzystwie kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab,karczek lub boczek.Kassler obok Sauerbraten to dwa sztandarowe dania kuchni niemieckiej.Nazwa nie pochodzi jednak od miasta Kassel,ale od pana Cassel,pewnego masarza z Berlina,ktory jest jego autorem.Ten berlinski klasyk podbil swoim

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowy w czerwonej czubrycy 117

smaku. Czerwona czubryca to jedna z moich ulubionych przypraw. Używam jej w kuchni bardzo często. Szkoda, że opakowania są małe, bo zanim ją otworze to już jest koniec.1 kg schabu bez kościDo oprószenia kotletów :sól himalajskaczerwona czubryca ostrapieprz czarnyDodatkowo :bułka tarta do panierowaniaolej do smażenia6 jajek50 ml mlekasólRozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przepis na bigos 225

bigos dietetyczny… dietetyczna to jest surówka! Bigos ma być pyszny…Przepis na bigos – składniki:3 kg kapusty kiszonejok. 1,5 kg wieprzowiny (np. karkówka, ale nie schab)ok. 0,5 kg kiełbasy (najlepiej jałowcowej)ok. 0,5 kg boczku wędzonego3-4 cebulegarść suszonych grzybówok. 15 śliwek suszonychsól, ziarnka pieprzu, ziele angielskie, papryka, majeranek, owoce jałowca, nasiona kminuoliwa1

UgotujmyTo.pl
Boczek pieczony 372

Właściwie to już nie kupuję wędlin. Jak sobie pomyślę co tam może być…. to wolę chleb z masłem No chyba, że wędlina domowa…. szynka pieczona czy schab suszony czy boczek pieczony to i owszem ! Zdecydowanie zaliczam się do osób, które wolą wiedzieć co jedzą…. Myślę, że czas przeznaczony na przygotowanie takiej wędliny domowej jak np. rolada

UgotujmyTo.pl
Backstage – sesja kulinarna " od kuchni " 152

byśmy w równej mierze przyczyniali się do powstawania kolejnych smakołyków!I tym sposobem spod naszych rąk wyszła :- ” Zupa chrzanowa podana w chlebie „( fachowo wydrążonym przez Rafała ;) )- ” Schab faszerowany pastą ziołową z pieczonymi czosnkowymi ziemniaczkami „- ” Surówka z buraczków „- ” Surówka z marchewki i pora „- ” Surówka z selera „( zrobione przez Mamę i Ewelinę

Ostra na Słodko
Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka 428

zrobi się oślizła.Kiełbasa już  po 1,5 tygodnia była już podsuszona, pięknie pachniała, nadawała się do spożycia.A jaki ma smak ta kiełbasa? – podobny nieco do suszonego schabu.  Doskonale nadaję się jako obkład na kanapki  lub podgryzana solo, pokrojona w cienkie plasterki. Można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Polecam!The post Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Weekend na Węgrzech - relacja 177

połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem, a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami. Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami. Drugie danie było bardzo tłuste i znów za słone, nie zjadłam całego mimo, że byłam bardzo

Pasja Smaku
Pstrąg łososiowy duszony na maśle z surówką z cykorii i frytkami 181

Niedzielny obiad statystycznemu Polakowi kojarzy się zapewne z rosołem i schabowymi z ziemniakami. Schab został chyba wyparty przez piersi z kurczaka i czasem słyszę określenie "schabowy z kurczaka" :DJa na dzisiaj zaplanowałam rybkę, a dokładniej pstrąga.Miałam szczęście i trafiłam w sklepie na pstrąga łososiowego, którego mięso do złudzenia przypomina łososia.Rybka była świeża i wypatroszona, pozostało mi już tylko

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 143

Zaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki, chłodne napoje i wino również znikały

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wędzonki domowe 165

kamiennej-5 dkg soli peklowej ( peklosoli )-kilka listków laurowych-kilka ziaren pieprzy ziarnistego i ziela angielskiego-2-3 duże ząbki czosnku  My przeznaczyliśmy ok. 8 kg mięsa ( karkówka, schab, szynka, boczek ).Uzyskaliśmy z tego ok. 6 kg wędzonki.   Wodę przegotowujemy i studzimy.Obie sole łączymy, mieszamy z pokrojonym drobno czosnkiem i rozdrobnionymiziarnami pieprzu i ziela angielskiego oraz pokruszonymi

Maminek kulinarny
Bitki drobiowe w sosie pieczarkowo-cebulowym 354

zgęstnieje.Podawać na ciepło z ziemniakami, makaronem lub kaszą i surówką (u mnie surówka z marchewki z czosnkiem).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Filet z indyka można zastąpić schabem. Można zakupić także już gotowe sznycle z indyka (filet z indyka pocięty w plastry i zapakowny na tacce) np. w Biedronce.Z podanych składników wychodzi około 6 bitek.Tłuszcz ze smażenia plastrów indyka

Gospodyni Miejska
BIGOS 30 MINUTOWY 114

sami :)Składniki:pół kg schabu1 nózka z brokuła1 por biała czescpół głowki włoskiej kapusty3 marchewkisól morska Kamispieprz młotkowany z kolendrą Kamis1/2 szkl.sosu sojowego(mozna pominąć)olej do smażeniaWykonanie:Schab kroimy w cienkie paseczki.Przyprawiamy solą i pieprzem.Zanurzamy mięsko w sosie sojowym.Podsmażamy je a gdy sie zarumieni dolewamy sos sojowy.Kapustę szatkujemy,marchewki tarkujemy na tarce o duzych oczkach,pora kroimy

Z Majeczką w kuchni
Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 283

czekamy, aż trochę wystygnie. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy aż składniki się połączą.Mięso rozbijamy, ale nie zbyt cienko- około 1,5cm. Na płacie ze schabu rozsmarowujemy farsz i zwijamy roladę. Obwiązujemy sznurkiem, żeby się nie rozpadła. Końce możemy spiąć wykałaczkami, żeby farsz nam nie uciekł.Podsmażamy na oleju, około 1 minuty na każdą stronę.Przekładamy

Czerwona Porzeczka