schab gotowany - 2387 przepisów (strona:27/160)

Schab w marynacie miodowej 122

Wariacji ze schabem kolejna odsłona – dziś zapraszam na schab w marynacie miodowej, możecie go zarówno upiec w piekarniku, jak ja to zrobiłam, jak i grillować

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi 185

Bardzo proste - bardzo smaczne... SKŁADNIKI 500 g schabu 4 plastry wędzonego boczku 12 przepiórczych jajek musztarda sól pieprz  papryka słodka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut. Schab dzielimy na cztery plastry i  rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Schab duszony w warzywach 186

Schab wieprzowy to stosunkowo chude i smaczne mieso.Mozna je przyrzadzic na wiele roznych sposobow.Dzis propozycja schabu w warzywach. W ten sposob przyrzadzony schab nigdy nie bedzie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowy inaczej 88

Ostatnio przetestowałam przepis na schab, znaleziony na blogu Ania gotuje . Mięso to wyszło tak dobre, że z całą pewnością będzie pojawiać się u nas częściej. W zasadzie to w smaku jakoś mi użyta zielenina nie przebijała, ale wyszły tak dobre, mięciutkie i kruche, aż na samo wspomnienie mam znów na nie ochotę (a co lepsze, za schabem jakoś szczególnie

Smaki Na Talerzu
Schab dojrzewający w cukrze i soli 51

obsypania: świeżo zmielony pieprz czarny, czosnek granulowany, oregano dodatkowo jeśli lubisz kilka ząbków czosnku Sposób wykonania schabu dojrzewającego w soli i cukrze Krok 1 – przygotowuję schab W sklepie wybieram ładny kawałek schabu. Najlepszy jest długi i wąski kawałek, który szybciej dojrzewa. Schab myję pod bieżącą i zimną wodą. Następnie usuwam dokładnie cały tłuszcz i błonki. Jest to bardzo ważne(...)wolne od owadów. Po drugie moje metoda na dojrzewanie schabu w lodówce jest bezpieczniejsze. Taki schab jest smaczniejszy oraz miększy w środku i smakuje jak polędwica. Schab przechowuję w lodówce do kilkustu dni. Dłużej się nigdy nie ostał 🙂 Artykuł Schab dojrzewający w cukrze i soli pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne

Ania gotuje
Surówka z kapusty z papryką i ogórkiem 463

ogórkiem to pyszny dodatek do drugiego dania. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Kilka chwil i surówka gotowa. Moja rodzina ją bardzo lubi. Polecam podać ją np. do schabu w sosie własnym i gotowanych ziemniaków. Spróbujcie. Składniki: 1/3 główki białej kapusty pół czerwonej papryki 1 jabłko 2 ogórki konserwowe – u mnie Moryń 2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku 1 pełna łyżka

Słodkie okruszki
Roladki schabowe z oscypkiem 138

Duszone w pieczarkach kruche roladki ze schabu, nadziane suszonymi pomidorami i wyrazistym oscypkiem świetnie sprawdzają się w towarzystwie gotowanych ziemniaczków i lekkiej sałatki. SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu bez kości pół słoika suszonych pomidorów w oliwie ½ dużego oscypka sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie oliwa z suszonych pomidorów 400g pieczarek 0,5l bulionu warzywnego lub wieprzowego łyżka mąki PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy, osuszamy(...)mąki. Dusimy pod przykryciem około 30 minut na bardzo małym ogniu. W zależności od pożądanej gęstości sosu podlewamy jeszcze niewielką ilością wody lub bulionu lub nieco redukujemy. Serwujemy z gotowanymi ziemniaczkami i lekką sałatką

Pyry na Gaz
Schab z kością duszony w mleku 101

Przepis zainspirowany Kuchennymi Rewolucjami. Składniki schab z kością dwa kotlety 300 ml mleka 2 łyżki oleju 2 łyżki masła gałązka rozmarynu pół łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 6 goździków 4 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie Kotlety schabowe z kością obsmażyłem(...)maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem. W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem. Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin. Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami

R'n'G Kitchen
Pieczeń schabowa 146

angielskie, liść laurowy WYKONANIE:  Schab najpierw obgotowujemy w wodzie z dwoma łyżeczkami soli, liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wrzucamy, kiedy woda się zagotuje i gotujemy ok. 30 min. Następnie zostawiamy schab w wodzie, aż lekko ostygnie. Taki sposób sprawi ,że nasza pieczeń będzie soczysta Schab osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem,  ziołami i okładamy pokrojoną

W kuchennym oknie Ewy
Schab suszony dojrzewający 193

dlatego najlepiej chociaż raz na jakiś czas przygotować domową wędlinę. Taka opcja nie dość, że jest tańsza to jeszcze duuużo smaczniejsza :)  Trochę sceptycznie podchodziłam do schabu suszonego, bo jak to? Bez gotowania? Nie popsuje się? Otóż nie :) I mimo, że jego przygotowanie wymaga  trochę cierpliwości... to na prawdę warto! Składniki: 1 kg schabu bez kości  1/3 szklanki

Piąty grzech główny
Schab po bałkańsku 153

sprzedawcy  SKWORCU Wykonanie; Schab dokładnie myjemy i kroimy na kostkę. Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około(...)oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy i papryke w proszku.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab

Anioły w kuchni
Schab po bałkańsku 183

naszego sprzedawcy SKWORCU Wykonanie; Schab dokładnie myjemy i kroimy na kostkę. Cebulę siekamy i w rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około(...)oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy i papryke w proszku.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab

Anioły w kuchni
Wieprzowina po azjatycku 34

Wypróbuj schab w sosie słodko – kwaśnym. Schab to nie tylko kotlet panierowany w bułce i jajku. To znacznie więcej niż to! W mojej kuchni schab jest często przygotowywany w sposób inspirowany kuchnią azjatycką, co nadaje mu zupełnie nowe, wyjątkowe smaki. Jednym z moich ulubionych dań jest schab w sosie słodko – kwaśnym. Ten przepis można modernizować na wiele sposobów(...)nich jest schabowy w kapuście z warzywami korzeniowymi. Aby przygotować to danie, potrzebuję schabu, kapusty, marchewki, selera, cebuli, czosnku i ryżu. Schab kroję na cienkie plastry i smażę na patelni, aż będą miękkie i soczyste. Nie za długo, bo schab szybko staję sie suchy. Gotowanie sosu słodko-kwaśnego jest bardzo proste. W rondelku łączę ocet ryżowy, sos sojowy, cukier

codojedzenia
Schab z pieczarkami pod beszamelem 126

Lubicie pieczarki - my uwielbiamy, lubicie schab - my go kochamy a co może powstać z połączenia tych dwóch składników, sosu beszamelowego i chwili w kuchni? właśnie takie cudo. Szybki i smaczny obiad dla całej rodziny, to schabik z pieczarkami pod beszamelem. Kilka minut w kuchni wieczorem i mamy obiad na następny dzień. Zje zarówno ten mały jak i większy głodomór(...)porcja wystarczyła dla 3 osób, zawsze możecie użyć większych proporcji i wtedy obiadek na dwa dni gotowy. Wyśmienicie smakuje z ryżem czy też ziemniakami - tymi gotowanymi oraz pieczonymi. Składniki: - 600g schabu - 250g pieczarek - 100g żółtego sera w kawałku - garść świeżej pietruszki - sol, pieprz do smaku + sos beszamelowy (przepis na ten sos w przepisie z lasagni) link do przepisu W garnuszku

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Schabowe w Sosie Grzybowym z Ziemniakami Puree i Sałatką z Buraków - Klasyczny Przepis na Obiad 27

oliwek sól i pieprz do smaku świeża natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Przygotowanie schabu : Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Dopraw solą i pieprzem z obu stron. Smażenie schabu : Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i 1 łyżkę masła. Smaż plastry schabu z obu stron na złocisty kolor (ok. 3-4 minuty z każdej strony). Odłóż usmażone mięso(...)mąką i dokładnie wymieszaj. Stopniowo dodawaj bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodanie śmietany : Dodaj śmietanę do sosu, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Połączenie składników : Włóż usmażone plastry schabu z powrotem na patelnię z sosem grzybowym. Gotuj razem przez kilka minut

Moja Książka Kucharska