Czas grillowy w pełni. Dzisiaj przedstawiam Wam nową propozycję na sałatkę, świetnie pasuje do grilla. Oczywiście możecie ją wykorzystać nie tylko w tym czasie. Może być dodatkiem do typowego obiadu. Też się w tej roli sprawdza. Składniki: Ziemniaki 6-8 sztuk ( ilość ogólnie dowolna ) 2-3 ogórki kiszone 150 g boczku wędzonego 1 cebula 1 łyżeczka musztardy 1 spora łyżka(...)cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Również odstawiamy do wystygnięcia. Przestudzone ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę. Dodajemy boczek i cebulę oraz posiekane ogórki. Do sałatki wykładamy musztardę i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewysiekanie i tarcie składników. Osobiście bardzo tego nie lubię. Na szczęście odkąd mam wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium jest to dziecinnie łatwe. Robot pozwala na przygotowanie każdej sałatki dosłownie w kilka chwil i to bez zbędnego wysiłku. Wystarczy założyć odpowiednią tarczę do plastrów lub wiórków. Tarcze są niezwykle ostre, wykonane są z profesjonalnej stali Sabatier® Radzą sobie świetnie(...)Dziś użyłam tarczy do plastrów, przez co np. marchewka była pokrojona w cienkie plasterki. Jeśli wolicie np. marchewkę w tradycyjnej tartej postaci, wystarczy zmienić tarczę. Do tak przygotowanych składników sałatki dodajemy jogurt naturalny typu greckiego, majonez, granulowany czosnek i doprawiamy całość (dość obficie) solą i pieprzem. Całość najlepiej wymieszać ręką ugniatając przy tym składniki. Ja robię to w większej misce
Słodkie okruszkiTakie śniadanko na balkonie to ja uwielbiam ;) Kupiłam ser farmerski z kozieradką od "Figi" , jeden z moich ulubionych, więc razem z jajkami przepiórczymi trafił do sałatki z świeżych warzyw, wszystko posypałam ekspandowaną quinoą i czubrycą, którą udało mi się ostatnio nabyć w wersji bezglutenowej od firmy " Magros ". Życzę Wam samych pysznych śniadań, które można celebrować w spokoju na świeżym powietrzu(...)myjemy i rwiemy na kawałki, pomidory obieramy ze skórki i kroimy na plasterki, dodajemy półplasterki cebulki i oliwki. Jajka przepiórcze gotujemy, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i dorzucamy do sałatki razem z pokrojonym w kostkę serem. Całość doprawiamy czubrycą, skrapiamy oliwą, na koniec posypujemy ekspandowaną quinoą. Smacznego
Quinoa Raz!Bardzo orzeźwiająca i bardzo letnia sałatka, z arbuzem i rzodkiewkami. Dla miłośników owocowych smaków w sałatkach, gdyż dojrzały arbuz dodaje sporo słodyczy. Dałam więcej fety niż w oryginalnym przepisie Jamiego Olivera. Orzeszki piniowe zastąpiłam prażonymi pestkami słonecznika. Wyszło bardzo smacznie, mimo niewielkich moich zmian. Polecam na ciepłe dni. składniki 2 łyżki orzeszków piniowych - zastąpiłam prażonym słonecznikiem 400 g arbuza
Stare Garykroimy w dużą kostkę. Boczek kroimy w małe paski i rumienimy na patelni. Szatkujemy koperek, natkę pietruszki i dymkę. Pomidorki kroimy na połówki. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą. Ocet mieszamy z musztardą i oliwą. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuSałatki możemy komponować na różne sposoby. Dziś sałatka ze szparagami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieTwarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to świetna propozycja na pyszną kolację albo śniadanie. Twarożek możemy przygotować praktycznie o każdej porze roku, jednak chyba najlepiej smakuje późną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pokroić w kostkę paprykę czerwoną, cebule obrać i pokroić w kostkę dodać pokrojony koperek, cukier, ocet winny, pieprz mielony, wsypać sos sałatkowy włoski, wlać olej rzepakowy, wszystko wymieszać - najsmaczniejsza sałatka - surówka, u nas jest i dodatkiem do obiadu i jako samodzielna sałatka podana do tostów na kolację.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsera halloumi ok 220 g 2 spore garście młodych listków szpinaku, rukoli, botwiny, sałaty dębowej 10 pomidorków koktajlowych pół średniego świeżego ogórka 5-6 rzodkiewek olej rydzowy do skropienia sałatki sos balsamiczny do skropienia sałatki olej rzepakowy do skropienia patelni Ser pokroić w plastry o grubości ok 1 cm. Patelnię grillową rozgrzać, skropić delikatnie olejem i ułożyć plastry sera. Grillować
Monia miesza i gotujeSałatka jest szybka i nieskomplikowana, ale czasami... "w prostocie siła". Pamiętam jak przgotowywała ją moja mama. Zawsze znikała w ekspresowym tempie oraz w ogromnych ilościach i tak jest do dzisiaj. Tylko, że teraz sama ją przyrządzam. Sałatka ta może być samodzielną przekąską, ale też doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. 500g pieczarek 5 jajek 1 cebula Dodatkowo
Di gotujeZobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!mnie kuchenka już wraca do normalnego trybu pracy. Był taki czas, że odmawiała zwyczajnie posłuszeństwa :D Nic to, ale spiżarnia pełna :D Serca a właściwie żołądki domowników podbiła sałatka z czerwonych buraków i papryki. Trzeba troszkę popracować nad jej wykonaniem, ale smak rekompensuje trud. Mam nadzieję, że zdążyłam jeszcze i przepis przyda się chociażby spóźnialskim kucharzom ;) Jeśli za późno(...)minutach dodałam ugotowane i starte buraki czerwone. Poczekałam kilka chwil aż całość zacznie bulgotać i tak gotowałam wszystko jeszcze 5 minut. Ja nie pasteryzuję tej sałatki. Nakładam gorące do słoików i odwracam wieczkiem do dołu. Przechowuje się bardzo dobrze, więc nie dodaję sobie zwyczajnie zajęcia :D Świetnie pasuje jako dodatek do dania obiadowego. Polecam i życzę smacznego :D Lidka
Pieprzyć z FantazjąProsta i szybka sałatka na lunch lub do pracy z komosą ryżową, gotowanym brokułem, czerwona kapustą i awokado. Bardzo lubię takie wege sałatki, czuje się po nich dobrze i lekko. Dostarczają dużo witamin i składników mineralnych. Polecam Wam! SKŁADNIKI dla 2-3 osób - 2 porcje komosy ryżowej - 1 mały brokuł ugotowany na parze - 2 garście czerwonej posiekanej kapusty - świeża bazylia
SMYKWKUCHNIdość szybki pomysł na smaczną kolację. Nawet mój Maluch zjadł ją z przyjemnością;) Składniki bardzo proste, fajnie się ze sobą komponujące. Można powiedzieć, że to taka trochę wzbogacona wersja sałatki caprese;) 2-3 dojrzałe pomidory malinowe 4 jajka 1 op. mozzarelli w zalewie xl 1-2 czerwone cebule 1/2 pęczka szczypiorku 8 listków czosnku niedźwiedziego 3-4 łyżki oleju
Smaki Na Talerzumój faworyt wśród kasz. Po prostu ją uwielbiam i doceniam za wszechstronność zastosowania, walory smakowe i zdrowotne właściwości. Smakuje mi na słodko, na wytrawnie, w daniach głównych, deserach czy sałatkach. No po prostu lubię ją bardzo:) Dzisiejsza sałatka to na pewno ciekawa propozycja dla wszystkich jaglanoholików;) jest smaczna i sycąca:) Bazę stanowi oczywiście kasza jaglana, a dodatki takie jak podsmażone
Smaki Na Talerzu