Kochani, dziękuję Wam za przemiłe komentarze, za obecność Waszą tutaj, za to, że jesteście. Bardzo proszę o jeszcze
Kuchnia Prezydentowej„Garść zieleniny rzucona niedbale na talerz. Słodkie truskawki, jeszcze niestety nie z własnego ogródka. Pikantny ser feta z czerwoną papryką i chilli. Chrupiące żytnie płatki śniadaniowe
Wiem co jemSzybka sałatka, idealna na sezon-wiosna -lato! Łatwa w przygotowaniu. Składniki -por, który oczyszczamy i kroimy w półtalarki, zalewamy wrzątkiem na minutę -pozbędziemy się goryczki-odcedzamy
Z Kuchni Do KuchniPyszna, lekka sałatka z zielonych składników z dodatkiem sera sałatkowego. Świetnie smakuje sama, ale może być też pysznym dodatkiem do mięska do obiadu a także świetnie
Monia miesza i gotujeZ askakująco słodka, przepyszna młoda marchewka zamarynowana między innymi w syropie klonowym, imbirze i czosnku, a następnie upieczona w piekarniku. To doskonały dodatek do letnich obiadów
Smakowity Blog KulinarnyEfektowny dodatek do mięs lub samodzielne, warzywne danie. "Temperówkę" dzięki której mogę robić cukiniowe spaghetti bardzo polubiłam. Dzięki takiemu urządzeniu warzywa są nie tylko smaczne ale
Stare Gary"Przepis na nią dostałam od mojej przyjaciółki i często robię ją w piątek zamiast obiadu. Jest to dla mnie dzień odpoczynku od eksperymentów kulinarnych. Poświęcam
Wiem co jem„Ostatnio jurorzy są dla mnie bardzo łaskawi. Niedawno II miejsce w konkursie galaretowym, a teraz jedna z 6 głównych nagród w konkursie z serem w roli
Wiem co jem„ Uwielbiam to uczucie niepewności, które zawsze mi towarzyszy gdy pierwszy kęs mojej nowej potrawy trafia do moich ust. Jaki będzie miało smak, czy przypadnie do gustu
Wiem co jem„Ostatnie dni spędziłam w uroczym miejscu, w otoczeniu stuletnich dębów i woni azjatyckich olejków eterycznych czyli balijskim SPA. Kameralny hotel, doskonała kuchnia, przemiła atmosfera i kojący
Wiem co jemKiedy byłam dzieckiem patrzyłam jak babcia zakwasza czerwoną kapustę. Kiedy zmieniała kolor mówiłam, że to czary :) Swoją modrą kapustę podałam schłodzoną jako dodatek do kurczaka
Kuchenne zapiski EdytyKokardki z awokado, pomidorem, fetą i całą masą zieleniny. Może i nie wygląda, ale smakuje całkiem nieźle. Przynajmniej mnie, bo mąż na widok tej ilości ziół
Kuchenne zapiski EdytyPorcja dla jednej osoby. Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski EdytyOstatnio mam pecha do planowania wypoczynku. Plany majówkowe legły w gruzach z powodu złośliwego wirusa, który mnie położył do łóżka. Nie było więc inauguracji sezonu grillowego
Kuchenne zapiski Edyty