Surówka letnia, rabarbarowa podana w towarzystwie zielonej sałaty, skropiona cytryną i oliwą. Składniki: 1 pęczek rzodkiewki, 3 młode kalarepki, 1 pęczek młodej marchewki, 1 łodyga rabarbaru
Tradycyjna KuchniaLubię fasolkę szparagową, bób i groszek zielony również. Groszek widuję rzadko, ale jak tylko znalazłam dorodne strąki nie mogłam im się oprzeć :) Składniki : bob
Proste PotrawyKalafior jako roślina dziko rosnąca był ceniony już w starożytności . Jego uszlachetnioną odmianą są brokuły. Delikatnym smakiem odznaczają się nie tylko zielone różyczki , ale również łodyżki
Bazylia kontra RozmarynNie lubię marnować jedzenia, dlatego często wykorzystuje mięso z zupy do przygotowania pasy kanapkowej. Można ją przygotować na wiele sposób :) dodając ulubione dodatki. Czasem jest
Delicious TitbitsKalarepkę mogłabym jeść kilogramami, najlepiej obraną, surową, pokrojoną na kawałki. :-) To moja ulubiona zdrowa przekąska. Póki co nie naszła mnie jeszcze ochota by sprawdzać czy lubię
Szefowa kuchniSkładniki: kilka liści sałaty masłowej 3 jaja ugotowane na miękko 3-4 plastry szynki parmeńskiej 1/2 pęczka (około 250 gram) cienkich szparagów zielonych 3
Mango PapajaBardzo zdrowa, bardzo smaczna, błyskawiczna do przygotowania surówka. Lekko słodkawa. Dobry dodatek do mięs. składniki 2 szt. - ok 300 g - kalarepki 1 szt
Stare GaryWróciłam z działki mojej mamy z koszykiem nowalijek. Trzeba je jakoś wykorzystać :) Dietetyczne drugie śniadanie gotowe. 1-2 sałaty masłowe pęczek małych listków botwiny pęczek
Jemy PijemyJak dobrze mieć znajomych ogrodników :) To z tej szklarni cały sezon mam przepyszne malinowe pomidory. A jak wiadomo pomidory uwielbiam, stąd duża ilość przepisów z pomidorem
Jemy PijemyJedna z moich najbardziej podstawowych sałatek. Pasuje niemal do wszystkiego, jest smaczna i lekka. Idealna gdy na dworze upał. Składniki: 50 g rukoli 50 g roszponki
pyszne zdrowościProdukty potrzebne; Piersi z kurczaka- 250 gram Ananas- 500 gram seler- 1 słoik bez zalewy majonez - łyżek natka pietruszki- 1 pęczek ser gouda- 300gram ( starty w
pichcisztoBób był kiedyś pokarmem klasy ubogiej/niskiej, a dziś - jest żywieniowym rarytasem. Zachwycają się nim niemal wszyscy, a ceni się go nie tylko ze względu na wyjątkowy
Tradycyjna KuchniaBotwina, czyli młode listki buraka ćwikłowego, zawiera dużo witamin, żelaza i wapnia. Według naukowców liście botwiny zawierają substancje o działaniu podobnym do estrogenów, czyli hormonów młodości
Tradycyjna Kuchnia