Sezon truskawkowy. Uwielbiamy połączenie owoców z mięsem i zieleniną. Dlatego proponujemy taką sałatkę. Składniki wędzona pierś kurczaka 300 g szpinaku 200 g sera pleśniowego, łagodnego
R'n'G KitchenW maju, kiedy tylko pierwsze, zielone, chrupiące młode główki kapusty pojawią się w sklepie jestem w siódmym niebie 💗 Kapusta pojawia się u mnie wtedy dosłownie co
Walijskie PichceniePomysł na obiad mniej kaloryczny. Ziemniaki umyć i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 240 C i piec tak
Kuchnia PokoleńKanapka BLT (jest to skrót od bacon, lettuce and tomato,... Artykuł MAKARON BLT – Z BEKONEM, POMIDORAMI I SZPINAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMłodą kapustę uwielbiam i mogłabym jeść na okrągło. Korzystam więc z sezonu i wykorzystuję jako pyszny dodatek do obiadu. Kapustę obrać z najbardziej zewnętrznych liści, umyć
BullioSkładniki : mała główka sałaty 3-4 jajka ok. 6 łyżek zielonych oliwek pęczek rzodkiewek i szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie : Sałatę umyć, porozrywać na małe kawałki Oliwki
Proste PotrawySKŁADNIKI: 1 zielony ogórek 5 rzodkiewek 6 pomidorków koktajlowych 1 /3 szalotki 2 łyżki octu balsamicznego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Warzywa myję
Gotowanie PatkiSkładniki: 2 kg ogórków gruntowych; 3 litry wody; 6 łyżek soli; 3 łyżki białego cukru; Duża główka czosnku; Koper do kiszenia ogórków; 2 korzenie chrzanu
Gospodyni MiejskaSałatka z łososiem i rabarbarem Składniki – 2 porcje: Mix sałata – 2-3 garście Pomidor malinowy – 1 sztuka Rabarbar – 1 łodyga Łosoś pieczony lub wędzony – 150g Orzechy
Kuchnia Bon AppetitSKŁADNIKI: Garść truskawek Garść borówek 2 jabłka 1/2 ananasa 2 brzoskwinie PRZYGOTOWANIE: Owoce myję. Truskawki, jabłka, ananasa obieram i kroję w kostkę. Do słoiczka
Gotowanie PatkiWiele hałasu o nic – bo karczoch to taki szlachetny chwast. Ale ma w sobie to coś, dlaczego warto go uprawiać, umieć przyrządzić i jeść . Karczoch ma
Karo in the KitchenSezon na szparagi jest zdecydowanie za krótki, o tej porze roku są najlepsze, wykorzystuję je do czego się da razem z botwinką. Połączyłam te dwa smaki
Wanilia i KardamonSałatka z dzikiego ryżu, z dodatkiem zielonych warzyw, jest doskonałym daniem na lekki lunch. Doskonale pasuje także do grillowanego lub pieczonego mięsa . Jest chrupiąca, soczysta. Mięta
Smaczna PyzaJeżeli znudziła Wam się tradycyjna mizeria, to ten przepis jest właśnie dla Was. Przyjęło się, że ogórki zwykle trzemy na tarce lub kroimy na cienkie plasterki
Smaki Na Talerzu