sałatki - 52922 przepisów (strona:2378/3529)

Hairy Lemon 170

szczyptę soli czosnkowej i pieprzu. RYŻ: Do wody dodajemy 1 łyżeczkę soli czosnkowej i utartą skórkę z ½ cytryny. Do wody wrzucamy woreczki ryżu i tak gotujemy aż ryż spęcznieje. SAŁATKA : Zieloną sałatę rwiemy na kawałeczki dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, 5 łyżek oleju z pestek winogron, utarta skórkę z ½ cytryny oraz sok i wyciśnięty ząbek czosnku. Wszystko razem mieszamy

ClauditteMissCooking
Pizza Clauditta 111

uprzednio usmażonego na patelni z chili oraz czosnkiem 1 pomidor świeża bazylia 0,5 kg sera mozzarella - wiórki 1 cebula czosnkowa 0,4 kg mieszanki owoców morza   - polecam sałatkę z owoców morza z Lidla http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/pl_47891_01_b.jpg Podawać na gorąco gdy ser jest jeszcze ciągnący :D Smacznego

ClauditteMissCooking
Sałata z sosem vinegrette 87

łyżki musztardy wraz z czterema łyżkami miodu. Dodajemy do tego 3 łyżki octu winnego czerwonego oraz przyprawy oregano i bazylię - dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodajemy do sałatki i wszystko razem mieszamy

ClauditteMissCooking
Zupa Wietnamska Tom Yum 113

danym państwie nie ma ich odpowiedników, muszą więc sprowadzać niektóre przyprawy z kraju. Podstawą kuchni wietnamskiej są świeże i zdrowe składniki – różnego rodzaju warzywa, z których przygotowywane są rozmaite sałatki , owoce, często pełniące role deserów orientalnych, ryby, czy owoce morza, niezbędne do przyrządzenia niektórych zup (np. zupy krewetkowej). Tradycyjne wietnamskie dania to: popularna zupa – uwielbiana przez Wietnamczyków i sajgonki – uwielbiane

ClauditteMissCooking
Marynowane warzywa - ŚCINAWA 108

Jest to chyba jedna z lepszych firm, która tak dobrze produkuje marynowane warzywa, oraz przeróżnego rodzaju sałatki obiadowe

ClauditteMissCooking
Łosoś pacyficzny po prowansalsku 154

łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez). Podajemy z  1. Sałatką z kalmarami 2. Warzywami po nicejsku Smacznego

ClauditteMissCooking
Pieprzowe Polędwiczki Wieprzowe z Sosem Śmietanowo-Grzybowo-Pieczarkowym 155

Mieszamy i dolewamy pozostałą ilość wywaru. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem i dorzucamy posiekana natkę. Polędwiczki wyjmujemy z piekarnika. Podajemy z kaszą gryczaną i np. sałatką z pomidorów lub tez z marynowanymi w occie grzybami.  Smacznego

ClauditteMissCooking
Liebster Blog Award 141

pamiętam  MOJE PYTANIA !!! 1. Ulubione narzędzie w kuchni to...? 2. Bez jakiej przeprawy nie możesz się obejść w kuchni? 3. Jaka jest Twoja ulubiona sałatka/ surówka ? 4. Jaki jest Twój ulubiony program kulinarny i książka? 5. Czym dla Ciebie jest gotowanie? 6. Twoje najbardziej ulubione danie to...? 7. Czy popierasz

ClauditteMissCooking
Sałatka z grillowanym serem camembertem i smażonym kurczakiem 212

przyprawy do kurczaka) - całość blendujemy. Odstawiamy zamarynowanego kurczaka na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy. Jajka gotujemy na twardo. Sos do sałatki ( jogurt, majonez, maślanka, czosnek, pieprz i bazylia) - blendujemy Ser camembert kroimy na kawałki i grillujemy około 4 minuty. Cukinię myjemy i kroimy na długie bardzo cienkie plastry - aby była miękka

ClauditteMissCooking
Sałatka z grillowanym wędzonym łososiem SUEMPOL w towarzystwie sadzonego jajka 109

Składniki na sałatkę: garść roszponki 1 cebula podsmażona w talarkach 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki i podsmażony 100 g wędzonego łososia SUEMPOL z szparagami z grilla wiórki sera mozarella świeżo zmielony pieprz oliwa z oliwek Swietnie pasuje do jajek sadzonych :) http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/05/suempol-nagroda.html Smacznego

ClauditteMissCooking
Duszone mięsa w owocowym sosie 146

oraz 3/4 owoców. Blenderem robimy z tego papkę, która jest w zasadzie gęstym sosem do mięs. Mięsko w wywarze i resztą owoców podduszamy jeszcze chwilkę. Podałam danie z prostą sałatką ze szpinaki, rukoli i suszonych pomidorów

ClauditteMissCooking
Orientalne sznycle z indyka 129

mieszamy i zalewamy sznycle, obtaczamy każdego sznycla i odstawiamy pod przykryciem na 30 minut do lodówki. Smażymy na grillu elektrycznym.  Ja podałam to mięso z selerem, makaronem i sałatką (szpinak i pomidor) Smacznego

ClauditteMissCooking
Greczynka i Japonka zgrana para 140

kubkach zwykle mają je na lodówkach) 1 słoiczek z suszonymi pomidorami garść natki pietruszki pęczek posiekanej szalotki świeże oregano świeżo mielony pieprz 1 czerwona papryka ser feta Sos do sałatki: oliwa, ocet i musztarda Piersi marynujemy w gotowej marynacie Vitasia (marynata sojowa z imbirem i czosnkiem) i grillujemy

ClauditteMissCooking
Croissanty bananowo-czekoladowe z ciasta francuskiego. 102

piasku, zupkę z glonów, może jakiś deser z szyszek :)... Wczoraj była sobota.... Była, była i się skończyła. Wyżyłam się kulinarnie. Trzy posiłki, baaaa nawet cztery zrobiłam. Zapiekane mięsko, dwie sałatki i wreszcie danie najważniejsze, dla mojego pierworodnego. Co prawda zawsze idę na łatwiznę i kupuje dziecku gotowego croissanta maślanego, ale zmusiłam się i zrobiłam mu domowe takie na wypasie

ClauditteMissCooking
Podróżowanie w ciąży - kto, gdzie, czym i kiedy?...Moje wspomnienia 112

sobie pozwolić a na co nie. Jadłam praktycznie wszystko z tym, że zachowałam umiar. Gdy miałam ochotę np. na ser pleśniowy to zjadłam go kawałek pokruszony na kanapkę lub sałatce. Jadłam owoce morza....ojej kilogramami taką miałam ochotę. Robiłam je sobie sama lub szłam z mężem do restauracji. Sushi też jadłam, bo robiłam sama z wędzonego łososia i paluszków surimi

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania