sałatki - 52922 przepisów (strona:2360/3529)

Dzienny jadłospis z 24 listopada z przepisami 155

Jajecznica z pomidorami, cebulką, kiełbasą i szczypiorkiem, no i oczywiście z chlebkiem :) Do picia tradycyjnie zielona herbata :) Obiad: Chrupiący kotlet z fileta z kurczaka, w dipie ziołowo-czosnkowym i sałatka super szybka. Do picia sok jabłkowy. Deser: Koktajl owocowy ze zmrożonych truskawek i porzeczek z dodatkiem świeżego banana. Kolacja: Kaszanka lub bułczanka, czyli na śląski: krupniok i żymlok, w asyście

Smakowy Raj
Dietetyczny łosoś na sposób azjatycki 180

cebulę, ananasa, kawałki wędzonego łososia. Całość prószymy groszkiem, sezamem i słonecznikiem. Po czym delikatnie oblewamy sosem sojowym. Łososia na sposób azjatycki można również zrobić w misce i podać jako sałatkę

Smakowy Raj
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 162

założyć boki do środka. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu by panierka nie odpadła i by delikatne płatki ryżowe nie przykleiły

Smakowy Raj
Uśmiechnięty facet w okularach, czyli Oscypek pieczony z dżemem 133

stron złocisty. Podajemy go z dżemem, jaki macie lub lubicie :) najlepiej by był kwaśny. Ja użyłam dżemu z agrestowego :) Gotowe danie można jest samo, z suchym chlebem lub jakąś sałatką :) Polecam :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google_ad_height = 250; var linkwithin_site

Smakowy Raj
Przysmak króliczka playboy'a, czyli sałatka w stylu PRL – u :) 247

Sałatka jaką często robiła moja mama. Idealnie nadaje się zwłaszcza do obiadów latem. Najbardziej kojarzy mi się z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Składniki: 1 główka zielonej sałaty masłowej 250ml przegotowanej wody 1 łyżka cukru 1 łyżka octu lub soku z cytryny 50ml słodkiej śmietany np. kremówki sól Do przegotowanej letniej wody wsypujemy cukier i rozpuszczamy. Następnie dodajemy ocet i śmietanę

Smakowy Raj
Dip czosnkowy i/ lub ziołowy 303

czosnkowy, czy ziołowy doskonale sprawdza się jako dodatek do kebabów, sharmy, pizzy, sałatek, frytek, czy chipsów. Jest prosty w zrobieniu i można go dowolnie modyfikować, w zależności od tego jakie mamy akurat składniki i czy chcemy mieć wersję normalną czy bardziej pikantną. Składniki podstawowe: 1 duży jogurt naturalny

Smakowy Raj
Sałatka z cukinii z papryką, ogórkami i cebulą 174

Dostałam w prezencie dużą ilość cukinii, potem znalazło się również kilka sposobów na to co z nią zrobić. Jednym z nich była właśnie ta sałatka do słoja, którą będę się zajadać przez dość długi czas, bo zrobiłam ją z 6 kilogramów cukinii, jak było w przepisie. Stwierdziłam, że ta porcja jest trochę wielka i postanowiłam podać pomniejszoną wersję o połowę

Smakowy Raj
Placuszki z cukinii i ziemniaków z ziołami lub bez 151

Dostałam ostatnio dość sporo cukinii, większą część przetworzyłam na sałatki , a z tego co mi zostało postanowiłam zrobić placuszki, których szczerze mówiąc jeszcze nigdy wcześniej nie jadłam, a jako że jestem maniakiem placuszkowym , to nie pozostało mi nic innego jak tylko przetestować :) Przepis w głowie miałam od jakiegoś czasu, ale zdarzyło się tak, że po wyciśnięciu soku, zostało tego niewiele

Smakowy Raj
Marynowana papryka 157

Papryka marynowana ze słoja idealnie się sprawdza na różnego rodzaju imprezy, zwłaszcza te zakrapiane, a także jako dodatek do sałatek, kanapek etc. Składniki: Około 2 kg papryki Zalewa: 2 ½ litra wody 2 łyżki cukru 2 łyżeczki soli ½ litra octu 10% Do każde słoja dodajemy: Plasterek cebuli Gorczycę Ziele angielskie Jeśli ktoś lubi można jeszcze dodać do każdego słoja niewielki kawałek

Smakowy Raj
Makaron z bobem 288

warzyw, które można wykorzystać jako bazę do przygotowania różnorodnych potraw. Przez innych nazywany tzw. bober świetnie sprawdzi się jako główny składnik do farszu pierogów, do sosów, zup, makaronów, czy sałatki. Bób jest bogaty w mnóstwo składników odżywczych w tym w białko. Dodatkowym atutem jest to, że można go mrozić i zachowuje swój smak i wygląd. Składniki: 0,5 kg makaronu

Kuchnia Pełna Pasji
Babka majonezowo-budyniowa o smaku cytrynowym 601

inne smakołyki. Wiadomo, że musi być żurek z białą kiełbasą i jajkami , ale przecież można go za każdym razem nieco inaczej doprawić i zaserwować. Będą domowej roboty wędliny, pasztet, sałatki. Na pewno będą jajka faszerowane w kilku odsłonach i przynajmniej jedne z nich pojawią się po raz pierwszy. To samo jest z ciastami. Na wielkanocnym stole musi być smakowita babka

Smaczna Pyza
Chow mein z krewetkami a'la Gok Wan 314

tomacie, krewetki w zalewie, krewetki smażone w głębokim tłuszczu, panierowane. Krewetki z ananasem, krewetki z cytryną, krewetki z kokosem, krewetki z papryką. Zupa z krewetek, gulasz z krewetek, sałatka z krewetek, hamburger z krewetek, kanapka z krewetkami... i to chyba wszystko" - Benjamin Bufford-Blue, czyli Bubba! :) Składniki 200g krewetek bez pancerzyków 2 ząbki czosnku posiekane 1 łyżka oleju arachidowego

W kuchni wieczorem
BIBLIOTECZKA KULINARNA: MARZEC - Klapsa czy konferencja ? czyli o tym jak jeść i nie zostać zjedzonym. 126

minor-bidi;} Dowiemy się m.in. jak przygotować:   placki ziemniaczane, naleśniki , aromatyczne pieczone ziemniaki, a także coś bardziej oryginalnego jak: zupa tajska, smażone bakłażany z pastą miso, sushi czy sałatka z wodorostów. Jednym słowem bardzo duża różnorodność.   W książce nie została pominięta także tradycyjna kuchnia polska.    /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

noteskulinarnyfiga
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 146

garnkiem tak, żeby skorupki popękały i zalewam zimną wodą. Skorupki odchodzą same. Pamiętajcie, że im świeższe jest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego

ladykitchen
Pierwszy weekend marca 103

norma została wyrobiona. Plan na następny tydzień też jest. I radość, wielka radość, z czasu spędzonego wśród grządek. Uniwersalne zwiększacze radości- krokusy Pokrzywy ruszyły- czyżby czas na wiosenną sałatkę, albo hiszpańską tortillę

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania