Negroni 113swojego gustu, i pozwól się zanurzyć w smakowitej podróży przez Włochy. Negroni to więcej niż drink – to doświadczenie smakowe, które warto odkrywać. Zdrówko! A już wkrótce, wracamy do Sałatek Świata 🙂 Kocham kuchnię świata i uwielbiam podróże kulinarne. Zawsze chętnie odkrywam nowe smaki. Zapraszam cię do wspólnej podróży kulinarnej dookoła świata
RafalCook
Kruche ciasto z budyniem i bezą – PRZEPIS 137PRZEPIS 12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta ROLLSY Z SEREM – przekąska z chleba tostowego 8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych 5 uwielbianych przepisów na sałatki z sałatą rzymską
Via Gusto
Zakwas na barszcz biały 127Przed nami Święta i jest to taki okres w roku, w którym bez wątpienia większość z nas będzie wypiekać pyszne ciasta, robić sałatki i gotować dania, których w tym właśnie czasie zabraknąć nie może na naszych stołach. Bez wątpienia do dań takich należy barszcz , zarówno ten czerwony jak i ten biały. Zanim jednak będziemy mogli ugotować domowy barszcz biały
MeCooks
12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta 135najnowsze przepisy 12 prostych przepisów na ciasteczka na Święta ROLLSY Z SEREM – przekąska z chleba tostowego 8 pomysłów na ciekawy farsz do pierogów wigilijnych 5 uwielbianych przepisów na sałatki z sałatą rzymską Czekoladowy deser z bitą śmietaną 12 potraw wigilijnych z różnych stron Polski – zainspiruj się
Via Gusto
Czosnek w oliwie z ziołami 122zależy ile zrobicie. Zioła możecie dodać swoje ulubione Ja miałam mieszankę ziół, którą sama suszyłam. Są bardzo aromatyczne. Olej po czosnku będzie można wykorzystać do sałatek, sosów, mięs. Albo zajadać z domowym chlebem. Czosnek w oliwie z ziołami Potrzebujemy Czosnek, ulubione zioła, u mnie: tymianek, oregano, bazylia i szałwia, płatki chili, pieprz kolorowy, dobra oliwa, sól do smaku, małe
Leśny Zakątek
Świąteczna sałatka z gruszką 115Sałatka, którą przygotujesz w kilka minut a Goście będą zachwyceni jej niesamowitym smakiem. Wypróbuj a nie pożałujesz. czytaj przepis
Kulinarna Chwila
Wrapy z indyka - szybki obiad nie tylko dla fitness fanów 137pieprzem. Sos tzatziki. Wrapy z indykiem najlepiej smakują podane na ciepło, ale są również pyszne jako posiłek na zimno. Można podawać je z dodatkowymi sosami do maczania lub świeżą sałatką. To świetna opcja na lunchbox czy piknik. Wrapy są proste w przygotowaniu, a ich uniwersalność sprawia, że każdy znajdzie swój ulubiony wariant. Oto kilka innych przepisów na indyka, które mogą
Moja Książka Kucharska
Grzanki z serem Camembert - idealna przystawka na każdą okazję 114dodatkowego smaku można dodać odrobinę miodu lub posypać orzechami. Jak podawać grzanki z camembertem? Te wyjątkowe grzanki są idealne jako przystawka na eleganckie kolacje, jako dodatek do zup czy sałatek. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i po ostygnięciu. Można podać je z zestawem świeżych warzyw, takich jak pomidorki cherry czy ogórek, co doda świeżości i chrupkości. Grzanki z serem
Moja Książka Kucharska
Parmigiana z bakłażanem 124warstw posypuję również kilkoma listkami świeżej bazylii. Całość zapiekam do momentu, w którym ser jest dobrze przypieczony i ciągnący. Jako danie główne parmigiana z bakłażanem serwuję z lekką sałatką na bazie zielonej sałaty, natomiast jeśli wykorzystuję ją jako dodatek to podaję ją do pieczonego drobiu oraz tostów. Zachęcam was do sięgnięcia po przepis na parmigiana z bakłażanem i życzę smacznego
MeCooks
Pierogi z kurczakiem z rosołu 118zrobić kolejne, smaczne danie z jedzenia, które nam zostanie. Kurczaka po gotowaniu rosołu często wykorzystuję do zrobienia farszu do pierogów, pyzów czy naleśników, ale znakomicie sprawdza się również do sałatek czy do dań makaronowych – koniecznie spróbujcie! PRZEPIS NA PIEROGI Z KURCZAKIEM Z ROSOSŁU Składniki na pierogi z mięsem: ciasto: 2 szkl mąki łyżka oleju szczypta soli ok szkl wody farsz
Dorota Smakuje
Po co pić kiszonki? 107kiszonek, ważne jest, aby spożywać je regularnie i w odpowiednich ilościach. Zaleca się spożywanie około 1-2 porcji kiszonek dziennie. Kiszonki można jeść samodzielnie, jako przekąskę, dodawać do sałatek, kanapek czy dań głównych. Ważne jest również, aby wybierać wysokiej jakości kiszonki, które zostały odpowiednio przygotowane i nie zawierają sztucznych dodatków. Podsumowanie Kiszonki są nie tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe
Żyję by jeść
Odkryj świat olejów roślinnych 87nieocenionym wsparciem dla zdrowia. Włącz go do diety, a poczujesz, jak Twoje ciało wdzięcznie reaguje na tę dawkę natury. Olej Lniany Olej lniany to nie tylko smaczny dodatek do sałatek. To przede wszystkim źródło kwasu alfa-linolenowego, kluczowego nienasyconego kwasu tłuszczowego omega-3. Jego spożywanie to nie tylko korzystny wpływ na pracę mózgu, ale także recepta na zdrową skórę, włosy
Di gotuje