sałatki - 54110 przepisów (strona:1651/3608)

Tarta z białymi szparagami i prosciutto 55

Biały szparag to warzywo o delikatnym, łagodnym smaku z subtelną nutą orzechową. Świetnie sprawdza się jako składnik różnorodnych potraw – zup, sałatek, tart, zapiekanek, a także gotowany w wodzie czy grillowany. Doskonale komponuje się z serem, wędliną, jajkiem, sosem holenderskim , orzechami włoskimi, jak również z innymi warzywami. Tarta z białymi szparagami i prosciutto to smaczne i sezonowe danie, które w ostatnich

MeCooks
Kotleciki drobiowe z cukinią 47

warzyw sezonowych. Choć sięgam po nią przez cały rok, to właśnie latem króluje ona w mojej kuchni. To wszechstronne warzywo świetnie sprawdza się w wielu przepisach – od zup, sałatek i surówek, po dania mączne, smażone, pieczone czy duszone. Cukinia smakuje wyśmienicie zarówno na surowo, jak i panierowana. Łączę ją z warzywami, mięsem, a nawet rybami. Jednym z popularnych

MeCooks
Sałatka z surowej cukinii 39

Sałatka z surowej cukinii to prawdziwa uczta dla podniebienia. To połączenie świeżych, chrupiących składników z kremową burratą lub mozzarellą, otulone subtelnym aromatem cytryny, oliwy i bazylii

AniaGotuje.pl
Szparagi fioletowe z patelni 52

szczypta soli, by stworzyć danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Szparagi fioletowe z patelni świetnie sprawdzą się jako: Elegancka przystawka Dodatek do mięs i ryb Składnik wiosennej sałatki Samodzielne, lekkie danie P.S. Fioletowe szparagi podczas gotowania mogą zmienić kolor na zielonkawy – to naturalny proces. PRZEPIS SZPARAGI FIOLETOWE Z PATELNI Składniki: 1 pęczek fioletowych szparagów 2 łyżeczki oleju kokosowego

Dorota Smakuje
Fit ciasto czekoladowo-kokosowe z lukrem białkowym – Rustykalny murzynek z duszą 54

poziom „złego” cholesterolu LDL. 3. Stabilność termiczna Rafinowany olej rzepakowy ma wysoki punkt dymienia (ok. 200–230°C), co czyni go odpowiednim do smażenia i pieczenia. Zimnotłoczony – idealny do sałatek, sosów i potraw na zimno. 4. Lokalny produkt:W Polsce produkowany na szeroką skalę – jest lokalny, łatwo dostępny i relatywnie tani. WADY i kontrowersje 1. Olej rafinowany vs tłoczony

RafalCook
Czy kapusta kiszona jest dobra na jelita? 40

kiszonej, ważne jest, aby spożywać ją w umiarkowanych ilościach. Zbyt duża ilość kapusty kiszonej może prowadzić do nadmiernego wzdęcia i dyskomfortu żołądkowego. Można ją spożywać jako dodatek do posiłków, sałatek lub jako składnik dań głównych. Ważne jest również, aby wybierać kapustę kiszoną naturalnie fermentowaną, bez dodatku konserwantów i sztucznych substancji. Podsumowanie Kapusta kiszona może być korzystna dla zdrowia jelit, dzięki

Żyję by jeść
Pomidory malinowe – zdrowotne właściwości i korzyści dla organizmu 44

duszanie, doskonale komponujące się z mięsem lub ryżem, smażenie, które wydobywa naturalną słodycz, co czyni je znakomitym dodatkiem do aromatycznych dań. W kuchni warto również wykorzystać te pomidory w sałatkach. Wystarczy pokroić je na kawałki i połączyć z ulubionymi składnikami, takimi jak: świeże zioła, ser, awokado. Stworzy to lekką i orzeźwiającą kompozycję. Dzięki swojej wyjątkowej konsystencji i smakowi świetnie sprawdzają

Marcepanowa kuchnia
Kotleciki drobiowe z cukinią 53

warzyw sezonowych. Choć sięgam po nią przez cały rok, to właśnie latem króluje ona w mojej kuchni. To wszechstronne warzywo świetnie sprawdza się w wielu przepisach – od zup, sałatek i surówek, po dania mączne, smażone, pieczone czy duszone. Cukinia smakuje wyśmienicie zarówno na surowo, jak i panierowana. Łączę ją z warzywami, mięsem, a nawet rybami. Jednym z popularnych

MeCooks
Sos gribiche 48

wytwarzany jest przez emulgowanie ugotowanych i roztartych żółtek z olejem i musztardą. Potem dodaje się resztę składników. Sos gribiche to wyśmienity dodatek do różnego rodzaju mięs, ryb, sałatek, a także warzyw. Sos gribiche Składniki: 3 jajka 1 łyżka musztardy Dijon 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1 i 1/2 łyżki octu winnego 3 łyżki posiekanych ogórków konserwowych

Oryginalny smak
Prosta surówka z czerwonej kapusty 44

czerwonej kapusty, która doskonale pasuje do wielu dań mięsnych. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mielonych, schabowego, jak również do kiełbasek z grilla. Ta uniwersalna i prosta w przygotowaniu sałatka z czerwonej kapusty jest lekka, aromatyczna i pełna witamin. Jestem pewna, że wam posmakuje i będzie waszym ulubionym dodatkiem do każdego obiadu. SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY PRZEPIS Składniki 1 duża

Alle Dobre!
Drożdżowe ślimaczki z pesto - idealna przekąska 41

drożdżowe posmarować ulubionym pesto, ewentualnie posypać odrobiną sera, zawinąć w rulon, pokroić i upiec na złocisty kolor To idealna propozycja na imprezy, pikniki lub jako dodatek do zup i sałatek czy lunch boksów.  Składniki: 1 szklanka mleka 350 g mąki pszennej 1 żółtko 30 g świeżych drożdży lub ok 12 g suchych 3 łyżki cukru szczypta soli

Cynamonowe szczęście
Jak długo kisi się kukurydza? 48

szczelnym pojemniku, aby uniknąć dostępu powietrza, który może prowadzić do utraty jakości. Jeśli chodzi o spożycie kiszonej kukurydzy, można ją wykorzystać w różnych potrawach. Może być dodawana do sałatek, zup, gulaszy, a nawet kanapek. Jej wyrazisty smak i chrupiąca konsystencja sprawiają, że jest doskonałym dodatkiem do wielu dań. Podsumowanie Kiszenie kukurydzy to popularna metoda przechowywania tego warzywa, która pozwala zachować

Żyję by jeść
Co to jest mlecz ze śledzia? 39

różnych sposobów. Najczęściej jest spożywane jako przystawka lub dodatek do kanapek. Śledzie w mleczku świetnie komponują się z chrupiącym pieczywem i świeżymi warzywami. Można je również wykorzystać jako składnik sałatek, dodając im charakterystycznego smaku. Podsumowanie Mleczko ze śledzia to tradycyjne danie kuchni polskiej, które cieszy się dużą popularnością. Jego przygotowanie jest proste, ale wymaga pewnej cierpliwości. Śledzie marynowane w specjalnej

Żyję by jeść
Sałatka z wędzonym kurczakiem i kukurydzą 37

Prosta i szybka sałatka z wędzonym kurczakiem, do tego kilka prostych składników i wychodzi coś pysznego na kolację lub imprezę, polecam.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Kto nie może jeść cykorii? 35

swoje zdrowie. Czym jest cykoria? Cykoria, znana również jako cykoria korzeniowa, to roślina z rodziny astrowatych. Jej korzeń jest wykorzystywany jako warzywo, a liście są często używane do produkcji sałatek. Cykoria ma charakterystyczny gorzki smak, który nie jest lubiany przez wszystkich. Kto powinien unikać spożywania cykorii? Chociaż cykoria jest ogólnie uważana za zdrowe warzywo, istnieją pewne grupy osób, które powinny

Żyję by jeść

Proponowane wyszukiwania