Ostatnio moim ulubionym połączeniem stały się szpinak, pieczarki i feta. Pierwszy raz jadłam je jako nadzienie w naleśniku (który też dodam w późniejszym czasie). Postanowiłam przenieść
Karola gotujewarzywami, owocami, na słodko na słono , z serem . UWIELBIAMY :) Pierogi z mięsem i kapustą to jedne z moich ulubionych ! Podawane z idealną surówką smakują Rewelacyjnie :) Dziś polecam Sałatkę z Czerwonej Kapusty -Nadwiślicka firmy ORZECH Samo przygotowanie pierogów nie jest trudne , tak jak niektóre potrawy poprostu wymaga lekkiej wprawy ale wiadomo było od zawsze że początki są najtrudniejsze(...)Gotuję od wypłynięcia ok 10 min. Surowy boczek mielę w maszyncę do mięsa. Na rozgrzanej patelni wytapiam tłuszcz aż powstanią rumiane skwarki. Polewam pierogi. Do pierogów podaję Sałatkę z Czerwonej Kapusty Nadwiślicka ORZECH Smacznego
Gotowanie PatkiCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pożywną sałatkę z brązowym ryżem, tuńczykiem i warzywami. Do przygotowania porcji dla 3 osób będziemy potrzebować: - 1 woreczek brązowego ryżu - 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym - 1 słoik mieszanki marchwi, groszku i kukurydzy (470 g/282 g po odsączeniu) m.in. firma Kotlin ma takie mieszanki w swojej ofercie - 5 suszonych pomidorów - 1 łyżkę oleju z suszonych(...)kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miski. 3. Następnie do miski dodajemy odsączoną mieszankę warzyw, odsączonego tuńczyka, odcedzony ryż oraz olej. 4. Całość delikatnie mieszamy, przyprawiamy i gotowe! Sałatka najlepiej smakuje na zimno. SMACZNEGO
Bez CebuliZupa bieda czy jak ją nazywa Paweł, zupa przegląd lodówki , to chyba najsmaczniejszy sposób na wykorzystanie resztek warzyw. Pewnie każdemu z Was zdarzyło się, znaleźć w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPierwsze danie kuchni indyjskiej przygotowane przez mojego tatę. Lekko pikantne. Bardzo smaczne, polecam gorąco. Magia aromatów. Składniki na Chana Masala (6 porcji): 2 puszki ciecierzycy 2
Karola gotujetych, którzy nie przepadają za mięsem, a lubią się zdrowo odżywiać. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański
Kulinarne przygody GatityJedno z dań kuchni indyjskiej przygotowane przez mojego tatę z okazji jego imienin :) Wywołało prawdziwe szaleństwo doznań smakowych. Rewelacja. Składniki na Chicken Tikka Masala (5 - 6
Karola gotujeDzisiaj pomysł na sałatkę z kurczakiem, pieczarkami i makaronem. Bardzo smaczna i niecodzienna, idealna na przekąskę, śniadanie lub kolację. Polecam SKŁADNIKI : 125 g makaronu kokardki, ugotowanego i ostudzonego 500 g piersi z kurczaka + dowolne przyprawy 1 puszka kukurydzy 150 g żółtego sera, startego 300 g pieczarek poszatkowanych 100 g pora, biała część 3 łyżki gęstego(...)kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolisię tylko z dodatkiem pokrojonej drobno cebuli i ew. popija dobrym alkoholem. Dla Holendrów dodawanie innych składników jest profanacją tego śledzia, ale ja nie jestem Holenderką więc zrobiłam lekką sałatkę. Wyszło iście królewskie danie, królewski śledź i król grzybów, borowik szlachetny, razem na jednym talerzu. Prosto, ale niezwykle smacznie. Pysznie! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSmaczna sałatka, która jest doskonałym przykładem na nowoczesne połączenie tuńczyka z idealnie współgrającymi, a zarazem zaskakującymi smakami. Składniki: 1 opakowanie mieszanki mix sałat 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 270g sera feta 1 granat 5 łyżek majonezu 170g śmietany 18% 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: 1. Mix sałat umyć i osuszyć. 2. Tuńczyka odsączyć(...)zalewy. 3. Ser feta pokroić w małą kostkę. 4. Sos: Majonez wymieszać ze śmietaną i sokiem z cytryny i schłodzić w lodówce. 5. Sałatkę układać warstwami: ½ mixu sałat, ½ tuńczyka, ½ sera feta, ½ granatu, ½ sosu, pozostała ilość mixu sałat, pozostała część tuńczyka, pozostała część sera feta, polać pozostałą ilością sosu i udekorować resztą granatu
Szalona Kuchnia EwelinyPlacki ziemniaczane to tradycyjne danie, które smakuje chyba każdemu. Mogą być podawane na słodko i na ostro - z cukrem, śmietaną, gulaszem, szpinakiem sosem tzatziki lub kawiorem
Korniszonkiblogu znajdziecie całe mnóstwo śledziowych smakołyków 😍: Śledzie w sosie musztardowym Śledzie w majeranku Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Sałatka śledziowa z buraczkami Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem Śledź pod buraczkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku
Kulinarne przygody GatitySałatka z jajkami, awokado, chrupiącymi pestkami dyni, pachnąca świeżymi ziołami i zawinięta w plastrach szynki to świetna propozycja szybkiej w przygotowaniu imprezowej przekąski oraz ciekawa forma podania drugiego śniadania. Składniki: 10 plasterków szynki 8 jajek 2 awokado 6 rzodkiewek 2 cebulki dymki 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki nasion(...)rzodkiewki, szczypiorek, pestki dyni, słonecznik przełożyć do miski i wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny, majonez, musztardę, posiekaną kolendrę, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 6. Sałatkę nakładać na plastry szynki i zwijać w rulony, które następnie związać szczypiorkiem
Szalona Kuchnia Ewelinydecyduje o tym, że sałatka jest smaczna? Zdecydowanie trafne połączenie składników. I tak to por kocha kukurydzę, a kukurydza kocha pora, do tego seler naciowy, jajka i ogórek konserwowy..... wszystko to składa się na mega pyszną sałatkę. 1 puszka kukurydzy 1 por ok. 300 g 5 jajek 5-6 ogórków konserwowych 3 łodygi selera naciowego ok. 3 łyżek majonezu
Jadło i czytadłoodcedzamy i studzimy(dzięki temu stracą swoją goryczkę). Na talerz wykładamy rukolę,na to kroimy w większą kostkę melona,ser. Wędlinę rwiemy na kawałki i rozkładamy na sałatce.Wszystkie składniki sosu mieszamy ze sobą najlepiej w słoiku zakręconym(jak dobrze wymieszamy to będzie kremowy). Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem-smacznego
Swojskie jedzonko